“Isparta’ya hizmet üretecek, iktidarın hizmetlerini Isparta’ya ulaştıracak bir aktörle seçime girmek temel hedefimizdir”

30 Aralık 2017 11:30

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, katıldığı programda özellikle yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ortada bir gerçek olduğunu ve 2009, 2014 seçimlerinin Isparta merkezde kazanılamadığına dikkat çeken Zabun, yerel seçimlerde MHP ile ittifak yapılacak mı sorusuna da yanıt verdi.

2019’da 2 önemli seçim olduğunu ifade eden Zabun, “Bunlardan bir tanesi Mart’taki yerel seçimler. Diğeri de Kasım’da gerçekleşecek olan genel seçimler. Artık bugün iktidar olma çatısını milletimizin iradesiyle yüzde 50’nin üzerine taşıdık. Kim iktidar olacaksa artık yüzde 50’nin üstünde destek alarak olacak. Biz sadece yüzde 50’nin biraz fazlası olsun, bizim olsun mantığıyla hareket etmiyoruz. Biz milletimizin yüzde 50’nin üstünde verdiği desteği daha üst noktalara taşımak, yüzde 50 ise yüzde 60’a, 70’e taşımak, hatta milletimizin tamamını arkamıza almak suretiyle bu tarihin akışı içerisindeki yolculuğumuzu, ideallerimizle bağlantılı olarak görmek ve bu şekilde siyaset yapmak üzerinden meseleyi ele alıyoruz. Isparta’da ve Türkiye’nin değişik noktalarında gördüğümüz tablo itibariyle bir sıkıntımız yok. Meseleye bakarken sadece yüzde 50’nin bir fazlasını alarak iktidar olmak değil de milletinin daha çok ekseriyetini çatı altında buluşturmak suretiyle ideallerinize yürümek olarak ele almış olursanız bu otomatik olarak sizi rehavetten alıkoyan bir husustur. Sonuç ne olursa rehavet yerine çalışma, fedakarlığı esas alan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece iktidar olmak değil milletimizin desteğini daha güçlü şekilde arkamıza almak ve bu milletin genlerinde olan kültüründe, geçmişinde, tarihinde olan o misyonu daha güçlü şekilde yerine getirmek amacındayız” şeklinde konuştu.

İttifak konusunun kamuoyunda konuşulduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin verdiği desteğin milli duruş açısından önemli olduğuna değindi. Zabun, “Hem AK Parti hem de Sayın Devlet Bahçeli son süreçte ülkemizin içinden geçtiği mücadele sürecinde bir çok noktada desteğini ortaya koydu ve koymaya da devam ediyor. Türkiye’de siyasetin şekillenen yelpazesine baktığınız takdirde milli duruşu olan kadrolarla tarihteki yolculuğu çok fazla anlayamayan ve milletin hassasiyetlerini çok fazla yakalamayan anlayışların karşı tarafta olduğunu görüyorsunuz. Bu süreç önümüzdeki günlerde ne getirir, ne götürür, bunlar partimizin kurumsal olarak sayın başbakanımızın, sayın cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli’nin oturup değerlendireceği konulardır. Bunlarla ilgili yorum yapmak benim görevim değil. Ne olursa olsun milli duruş ortaya koyan insanlarla çatışmak yerine tarihin içindeki yolculuğumuzu kenetlenerek sürdürmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yerel yönetimlerde nasıl bir tablonun oluşacağına genel merkezin karar vereceğini ifade eden İl Başkanı Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel merkezden çıkan kararın arkasında biz dururuz. Önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili bir vizyonumuz ve bakış açımız var. Sadece bir başka partiyle olan ilişkileri üzerinden değerlendirmek doğru değil. AK Parti’nin kendi içerisinde de gerçekten milletle o bütünleşmeyi sağlayacak, geçmişin tecrübelerinden de dersleri çıkarmak suretiyle önümüzdeki süreçte Isparta’ya hizmet üretecek, iktidarın hizmetlerini Isparta’ya ulaştıracak bir aktörle seçime girmek temel hedefimizdir. Bir başka partinin adayı üzerinden değerlendirme yapmak yerine AK Parti’nin ortaya koyacağı aday üzerinden değerlendirme yapabilirim. Geçmişteki sonuçlardan ders çıkartarak, bu milletle bütünleşmesini, bu milletle olan ilişkisini doğru zemin üzerine kuracak ve bu milletle olan gönül bağını daha da güçlendirecek ve bütün derdi, kaygısı millete hizmet üretmek olacak,  projeler üretebilecek, bu projeleri iktidarın gücüyle hayata geçirebilecek, Isparta’nın çıtasını çok daha üst noktalara taşıyacak bir anlayışa sahip bir arkadaşımızla hemşerilerimizin önüne çıkarız. Tüm ilçeler ve beldeler için de aynı şey geçerlidir. Genel ilkelerimizi gözardı eden bir yaklaşıma sahip olmayız.

Ortada bir gerçek var. 2009 ve 2014 seçimlerinde yerel anlamda Isparta merkezde belediyeyi alamadık. Bunun için birçok neden sayılabilir. Ama bu nedenler üzerine biz de çok ciddi kafa yorduk ve yormaya devam edeceğiz. Bir başka boyutuyla baktığınız takdirde rahmetli Hasan Balaman, 2004-2009 yılları arasında Isparta’da AK Parti’nin belediye başkanı olarak görevini yaptı. Bana göre son derece güzel hizmetler yaptı. Isparta’da çok ciddi değişimler gerçekleştirdi. Belki insanlarımız üzerinde arzu edilen seviyeyi yakalayamadı, hizmetlerini anlatmakta yeterince başarıyı sağlayamadı belki. Ama tüm tecrübelerle ilgili tespitlerimiz çerçevesi içerisinde vatandaşlarımızın bize anlattıkları mesajları değerlendirerek milletimizin huzuruna çıkarız. Isparta’mızın bu anlamda iktidarın hizmetlerine daha vizyoner, Isparta’yı daha üst noktalara taşıyabilecek anlayışla yönetilecek ihtiyaç olduğunu biz saha da görüyoruz. Bizim görevimiz bu arzuya karşılık vermek. Teşkilatımız bu noktada çok inançlı ve dinamik, başarıya da kitlenmiş durumda. İnşallah bunu da Isparta’da gerçekleştireceğiz.”

 

 

Bu haber 505 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...