“HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİREBİLMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

30 Aralık 2017 11:34

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2017 yılında hedeflerini gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek,  2018 yılında da hedeflerinin; devam eden projeleri tamamlayarak hayata geçirmek ve ortaya koydukları yeni vizyon projelerinin temellerini atarak, inşaatlarına başlamak olduğunu kaydetti.

Başkan Günaydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Acısıyla tatlısıyla, hüznüyle coşkusuyla bir yılı daha geride bırakarak yeni bir yıla ulaşmış bulunmaktayız.

2017 yılı Türk milletinin birliğinden ve bütünlüğünden rahatsız olan işbirlikçi yüzlere fazlasıyla tanıklık etmiştir.

Ispartalı hemşehrilerimin ve milletimizin 2018 yılıyla ilgili beslediği umutlar, düşünü kurduğu daha güzel günler doğal olarak bir hayli fazladır.

Unutulmamalıdır ki, hedeflerin gerçekleştirilebilmesinin yegâne yolu; Cumhuriyet'in yaşatılıp, birlik ve dayanışma ruhuyla daha çok çalışılmasından geçmektedir.

Isparta Belediyesi olarak 2017’de hedeflerimizi gerçekleştirebilmenin haklı gururunu yaşamaktayız.

‘Yatırım Dönemi’ ve ‘Sevgi Dönemi’ sloganıyla Ispartalı hemşehrilerimin teveccühü ile yola çıktığım Başkanlık sürecimde, vatandaşlarımızın refah, huzur ve mutluluğu adına ciddi adımlar atılmış, atılan adımlar, ortaya konan projeler, yapılan yatırımlarla Isparta’mız yaşanabilir şehirlerarasında birincilikler elde etmiştir.

Çalışma dönemimde şehrimiz ilk defa yeraltı otoparkları ile tanıştırılmış, Pirimehmet, Belediye önü, Çelebiler, ITKM, Halı Sarayı Açık ve Kapalı otoparkları hemşehrilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Gökçay Kavşağına inşa ettiğimiz Etnografya Müzemiz ile şehrimiz başta olmak üzere ülkemize tarih ve kültür adına ciddi kazanımlar sağlanmıştır.

Etnografya Müzemizin devamı olarak Gökçay Deresi üzerinde 3 bin metrekarelik sergi alanları olan ve zigzag şeklinde inşa edilecek Ergenekon Müzemizin temeli atılmış, inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. 

Yine Türklüğün simgesi olacak ve Kirazlıdere’ye inşa edecek olduğumuz Dede Korkut Müzesi de ihale aşamasına getirilmiştir.

Bugün 50 dönüm alanda kurduğumuz Devlet Bahçeli Gökkubbe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezimiz, tarım başta olmak üzere çok sayıda fuar ve organizasyona ev sahipliği yapmakta ve ‘Fuar kenti Isparta’ hedefine şehrimiz emin adımlarla ilerlemektedir.

2017’de, 200 dönümlük alanda içerisinde gül bahçeleri, açık kapalı otoparkları, alışveriş merkezleri, 96 metre yüksekliğine sahip kulesi ile Şehirlerarası Terminal, Kırsal Terminal ve Alışveriş Merkezi, kısaca Yeni Otogar ve Yaşam Alanı projemizin temeli atılmış, yapım çalışmalarında ciddi mesafe kat edilmiştir.

İçerisinde kedi ve köpek evi, kuduz evleri, piknik alanları, kafeteryası, hayvan hastanesi, çocuk oyun alanlarını barındıran, doğayla iç içe olarak 49 dönüme kurduğumuz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Isparta Belediyesi Türkiye’ye örnek olmuştur.

Şehrimize sayısız yeşil alan, park ve çocuk oyun alanları kazandırarak, ‘Daha yeşil Isparta’ sloganımızı sürdürerek, bugüne kadar bir milyonun üzerinde ağacı toprakla buluşturduk.

Şehrimizin simgesi gülü her yerde işledik, 2018’in ilk ayları itibariyle şehrimizde 800 bin adet gül dikimini tamamlamış olacağız. Hedefimiz bir milyon gülfidanını toprakla buluşturmaktır. Böylece Isparta’mızı açık hava gül müzesine dönüştürüyoruz.

Tüm yolları asfaltla kaplanan hemşehrilerim, yağmur suyu altyapısını bitiren, hiçbir altyapı sorunu yaşamayan, ülkeye örnek bir ilde yaşamanın haklı gururunu taşımaktadır.

Altyapısını çözdüğümüz, yollarını asfaltla kapladığımız Isparta’mıza şehir süsleme sanatı uygulama çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Bu kapsamda Çayboyu üzerinde bulunan 8 köprümüze 8 ayrı Türk Mimarisi uygulayarak şehrimizin değerlerine değer kattık. Belediyemizin Ahşap Sanat Merkezi Isparta’mızın şehir süsleme sanatına büyük katkılar sundu.

Sanat adına ISMEK birimimiz ciddi atılımlar gerçekleştirdi, mahallelerimizde açtığımız el sanatları kurslarımızda ve belediye nakış-tekstil atölyelerimizde başta ipek iplikle, ipek kumaş üzerine yapılan çalışmaların da yer aldığı el emeği, göz nuru ürünlerimizin Mimar Sinan Caddesi üzerinde satışının yapıldığı Elizi Dekorasyon, Ev Tekstili, Çeyiz Mağazamızı hemşehrilerimizle tanıştırdık.

Koçtepe Köyü Mevkiinde bulunan Düzenli Çöp Depolama Alanımızda kurulan 2.8 Megavat/saat kurulu güce sahip Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi ile hem belediyemize gelir sağladık, hem ülkemiz elektrik üretimine katkı sunmanın haklı gururunu tattık.  

Isparta’mızın düzenli gelişimine katkı sunmak ve yeni konut alanları oluşturmak adına şehrimizin imarında yeni çalışmalar yaptık. Birçok mahallemizde gelişme alanında yapılan revizyon ile günümüz standartlarına uygun konut alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları sağlandı.

Isparta Belediyesi olarak ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışıyla hareket ederek, belediyemiz şirketleri olan ISBAŞ, ISTEM ve BELMAŞ ile gerek şehrimize, gerek ülkemize, gerekse dış ülkelere, ürettiğimiz bimsblok ve andazit taşı ile hizmet verdik. Üretim ile belediyemize, şehrimize ve ülkemize ekonomik katkı sağladık.  Günlük 80 bin adet üretim gerçekleştiren ISBAŞ bimsblok fabrikamıza ek olarak yeni bir fabrikanın kuruluşu için fizibilite çalışmalarına başlamanın mutluluğunu yaşadık.

Bunların yanı sıra daha buradan sayamayacağımız kadar irili, ufaklı projelerimizi şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza kazandırabilmenin haklı gururunu taşımaktayız.

2018 yılı hedefimiz ise, devam eden projelerimizi tamamlayarak hayata geçirmek, ortaya koyduğumuz yeni vizyon projelerimizin temellerini atarak, inşaatlarına başlamak, vatandaşlarımızın mutluluğu adına adımlar atmaya devam etmektir.

2018 yılında belediye olarak hedeflerimiz ve projelerimiz arasında;

Bugüne kadar sağlık alanındaki projelerimizin hayata geçirilmesi amacıyla vermiş olduğumuz mücadelemizi sürdüreceğiz.

İstanbul yolu üzerinde, kent meydanı, belediye hizmet binası, cami, kütüphane, sosyal alanlar ile konut alanlarını da içerisinde barındıran fuar alanımızın çalışmalarını devam ettireceğiz.

Yine büyük projelerimiz arasında bulunan ve Çayboyu ile DSİ Dağı olarak bilinen Hisartepe arasında teleferik projemizi sürdüreceğiz. Projemizde üst noktada sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği, arasında kütüphanenin de bulunduğu bir sosyal alanı Isparta’mıza kazandırma hedefimiz bulunuyor.

Yine 2000 dönümlük bir alanda içerisinde kazanç getirecek, vatandaşlarımızı memnun edecek ve Türkiye’yi de temsil edebilecek özellikleri bulunacak bir EXPO Isparta projemiz yer almaktadır.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Isparta’mızın, Türkiye’de en fazla bahsedilen şehir olmasını diliyorum. Ortaya koyduğumuz bu projelerimizle Isparta’da tabiri caizse bir bardak suda fırtınalar oluşturmayı temenni ediyorum.

Yeni yılda ve daha nice yıllarda büyük milletimizin gücüne inanarak, ümidimizi canlı tutarak, karamsarlığa kapılmadan, yorulmadan, kardeşlik hukukuna sadık kalarak medeniyetimizi yükseltebileceğimiz bilinmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2018’in; küslüklerin azaldığı, kavgaların uzlaşmayla sonuçlandığı, ülkemiz üzerinde hesap yapanların hüsrana uğradığı, mutluluk, bereket ve sevinç dalgasının her vatandaşımızın hanesine yerleştiği bir yıl olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Başta mesai arkadaşlarım ve aileleri olmak üzere, Ispartalı hemşehrilerimin, büyük Türk milletinin ve dünya insanlığının yeni yılını içtenlikle kutluyor, saygı sevgilerimi sunuyorum.

Bu haber 492 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...