Gül maketlerinin montajı devam ediyor

19 Ocak 2013 13:50

Isparta Belediyesi tarafından Kaymakkapı Meydanı’na, Gül ve Halı Festivali kapsamında geçici olarak montesi gerçekleştirilen dev gül heykellerinin müzede kullanılmak üzere kaldırılmasının ardından bölgede yeni bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda alanda 40’a yakın gül maketi ve gül yapraklarından oluşan yeni bir çalışma başlatıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kaymakkapı Meydanı’nda gerçekleştirilen yeni gül maketleri ve yapraklarının montesi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Günaydın, Isparta’nın gül şehri olarak anıldığını hatırlatarak, şehre bu sezonda da çeşitli renk ve kokularda 80 bin adet daha gül dikilmeye başlandığını söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’mızda mevsimi haricinde gül görmek zordu. Bundan dolayı şehrimize çeşitli renk ve kokularda güller dikiyoruz. Yine bunun yanında hazırladığımız maket gülleri de buraya montajını yapıyoruz. Buradan sökülen büyük gül heykelleri ise müzede kullanılacak” dedi.

Kaymakkapı Meydanı’na festival kapsamında konulan büyük gül heykellerinin geçici olarak konulduğunu söylediğini ifade eden Başkan Günaydın, “Isparta’mız gülle anılıyor. Bu şansı her şekilde değerlendirmemiz lazım. Isparta’mızda yaşayan ve dışarıdan gelen tüm misafirlerimiz şehrimizin bir gül şehri olduğunu her zaman hissedecek. Bu özellikler, güzellikler şehrimize hayırlar getirsin” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 3349 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...