Yalvaç´a damlama sulama projesi

1 Ocak 2018 16:44

Yalvaç ilçesinde 30 bin hektarlık tarım arazisini damlama sulama sistemine kavuşturacak olan projeye ilişkin sözleşme imzalandı.

Yalvaç'ta 30 bin hektarlık tarım arazisini damlama sulama sistemine kavuşturacak olan projeye onay çıktı. 32 milyon liralık projenin sözleşmesi DSİ Bölge Müdürlüğü ve Yalvaç Sulama Birliği arasında imzalandı. Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde geçen ay Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile konuyu görüşen Yalvaç Sulama Birliği Başkanı Tekin Bayram, DSİ katkısıyla yapılacak olan projeye yüzde 1'lik katkı sağlanması konusunun da halledildiğini belirterek, "Sayın bakanımızın talimatı ile 25 yıl eşit taksitle proje bedelinin yüzde 1'lik kısmı olan 320 bin lira Sulama Birliğimiz tarafından ödenmek kaydı ile kapalı devre sulama sistemi 2018 yılında yapılmaya başlanacak" dedi.

Daha önce Kalkınma Bankası aracılığı ile yapılan projenin katkı payının peşin alındığı bu miktarı karşılayamadıkları için bugüne kadar beklediklerini söyleyen Tekin Bayram, "Şimdi biz 41 yıllık bir birliğiz ve katılımsız olarak Kalkınma Bankası kanalıyla projeyi uygulama fırsatı olduğu yönünde bilgi aldık. Sayın bakanımıza bu konuyu arz etmek ve desteğini almak üzere Şuhut ilçesinde görüşmüştüm. Sayın bakan hemen gerekli talimatı vererek DSİ Bölge Müdürlüğü ile projeye başlanması için start verdi. DSİ Bölge Müdürlüğümüz ile protokol imzalandı ve çalışmalara yeni yılda hemen başlanacak" diye konuştu.

Yıllardır vahşi sulamayla tarım arazilerinin sulandığını kaydeden Bayram, bu yöntemle sadece 18 bin hektarlık alanın sulandığını, kapalı devre sulama sisteminin hayata geçirilmesiyle sağlanacak su tasarrufu sayesinde bunun 30 bin hektara ulaşacağını vurguladı. Bayram, şöyle dedi:

"Yalvaç için büyük projelerden birini de Allah'ın izniyle vatandaşımızla buluşturacağız. Sulama alanı Yenileme Projesi bittiği zaman bölge halkına büyük fayda sağlayacak, çiftçilerimiz daha az su ile daha çok verim elde edebilecek. Ve proje tamamlandığında Yalvaç merkez ve köyleriyle birlikte modern sulama sistemlerine kavuşacaktır."

Bu haber 402 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...