“Önemli kazanımlar elde ettik”

3 Ocak 2018 18:49

Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İl Temsilciliği’nin daveti üzerine geçtiğimiz Cumartesi günü Isparta’ya gelerek hem Kültür Sarayında bir programa katılarak genel değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Yalçın, önceki gün geldiği Isparta’da ilk olarak Kültür Sarayında Memur – Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen programa katıldı. Söz konusu programa Genel Başkan Yalçın’ın yanı sıra Memur – Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı ve Memur – Sen’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları ile çok sayıda sendikalı memur katıldı.

Saat 13.30’da başlayan programın açılış konuşmasını Memur – Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı yaptı. Arıcı konuşmasında; “Memur – Sen İl Temsilciliği olarak ilimizde çok sayıda sendikal çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda yaptığımız son çalışma ise yeni bir çalışma ofisine sahip olmamızdır. Daha önceki yıllarda Mimar Sinan Caddesi üzerindeki yerimizden ayrılarak Cumhuriyet Caddesi İmamzade İşhanı 4. Katındaki yeni ve refah yerimize taşındık. Bugün inşallah yeni yerimizin açılışını Genel Başkanımızın da katılımlarıyla açacağız. Ben, sayın Genel Başkanımıza ilimize teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Programda daha sonra kürsüye Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın geldi. Yalçın da konuşmasında, sendikal mücadele, ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunlar ve güncel konular üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yalçın; “Isparta’da olmaktan ve sizlerin sıcak karşılamasından dolayı duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Bilindiği gibi Memur – Sen olarak sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz. Öncelikle imza altına aldığımız 4. Dönem Toplu Sözleşmede 45 maddesi genel, 213 maddesi hizmet kollarının olmak üzere toplam 258 maddede bağıtlanan kazanımlar elde ettik. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2018 yılında %7,64; 2019 yılında %9,20; iki yıllık toplamda kümülatif %17,54 zam aldık. İki yıllık toplamda 36 milyar TL pay kamu görevlilerine aktarılacak.

Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine, 2018 yılı Ocak ayında %4, 2018 Temmuz ayında %3,5 olmak üzere 2018 yılı için kümülatif olarak toplamda %7,64 zam yapıldı

Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine, 2019 yılı Ocak ayında %4, 2018 Temmuz ayında %5 olmak üzere 2019 yılı için kümülatif olarak toplamda %9,20 zam yapıldı

2018 ve 2019 yıllarına ilişkin İki yıllık kümülatif zam oranı %17.54 oldu. Toplu Sözleşme ile en düşük memur maaşı aylığı olan 15/1 bekar hizmetli memurun halen 2.405 TL olan maaşının 2.827 TL olmasını sağlandı. 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin zam oranlarının enflasyonun altında kalması halinde aradaki fark kadar enflasyon farkı zammı yapılacak. Toplu Sözleşme İkramiyesi 750 gösterge rakamı üzerinden 2018 Ocak-Haziran döneminde 80 TL, Temmuz-Aralık döneminde 83 TL, 2017 Ocak-Haziran döneminde 86 TL, Temmuz-Aralık döneminde 90 TL olarak ödenecek,

399 sayılı KHK'ye tabi personelin ücret tavanı 2018 yılı ilk altı ayı için 5.847 TL'ye, ikinci altı ay için 6.051 TL'ye yükseltildi.  2019 yılı ilk altı ayı için 6.293 TL'ye ve ikinci altı ayı için 6.607 TL'ye yükseltilecek. Sözleşmeli personel yemek yardımından yararlanmaya devam edecek. Kamu görevlilerine emekli olduklarında 375 sayılı KHK uyarınca ödenen tazminat tutarı 2018 yılı birinci altı ayda 1.448 TL ikinci altı ayda 1.498 TL, 2019 yılı birinci altı ayda 1.559 TL, ikinci altı ayda 1.637 TL olarak ödenecek. Kamu görevlisinin burs alan ve Devlet tarafından okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilmeye devam edilecek.

Kamuya ait lojmanlardan yararlanma sürelerinin, konutun yeri ve niteliği dikkate alınarak sıra tahsisine esas puanda değerlendirilmemesi sağlandı. Aile yardımı ödeneğinden yararlanmak için zamanında bildirimde bulunmayanlara daha sonra bildirimde bulunmaları halinde geriye dönük 3 ay süreyle daha aile yardımı ödeneği verilmesi sağlandı. Kamu görevlilerinin çocuklarına yönelik kreş hizmetlerinde hem kapasitenin artırılması hem de kalitenin artırılması sağlanacak. Döner sermayeden ek ödeme verilmeyen Tabiplerin ve diş tabiplerinin maaşlarına, ek ödeme oranları 12 puan artırılmak suretiyle 1 Ocak 2018 itibariyle 122 TL ilave zam yapıldı. Engelli çocuğu olan kamu görevlilerine ödenecek çocuk yardımının %50 artırımlı olarak ödenmesi sağlandı.

Kamudaki avukatlara,  davaları takip etmelerine yönelik her göreve çıkışlarında günlük 29 TL ödeme yapılması sağlandı. Sınav ya da zorunlu staj sebebiyle misafirhanede kalacak kamu personelinin çocukları için kurum ayrımı yapılmaksızın en düşük tarife üzerinden ücret alınması sağlandı. Sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesinde kamu kurum ve kuruluşlarında geçirdikleri hizmet sürelerinin tamamının dikkate alınması sağlandı. Mühendisler ve diğer teknik personel ile birlikte çevresel etki değerlendirmesi amacıyla arazide görev yapan Biyologlar arazi tazminatı kapsamına alınmış olup arazide görev yaptıkları her gün için 30,45 TL ilave ödeme yapılması sağlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarının helal gıda sertifikasıyla tanışması sağlandı. Engelli kamu görevlilerine; mesleki uyum eğitimlerinin verilmesi, fiziki çalışma koşullarının iyileştirilmesi, kurum tarafından görevlendirilmeleri halinde refakatçilerin eşlik etmesi sağladı ve kamu konutlarından pozitif ayrıcalık kapsamında öncelikli yararlanmalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması sağlandı” dedi.

Konuşmasında güncel konulara da değinen Genel Başkan Yalçın, Kudüs kararının İslam dünyası için yeni bir dirilişe öncülük edeceğini belirterek şunları söyledi; “Tarihi bir dönemeçten geçiyoruz. 120 yıl önce bu topraklara virüsü yerleştirmek, Ortadoğu’yu kalbinden vurmak üzere stratejik bir karar ile Balfour Deklarasyonu ile İngilizlerin bu coğrafyanın kalbine İsrail’i yerleştirmesi ve İsrail’in 1948’te devlet kurmasının üzerinden geçen süreçte yeni bir başlangıcın eşiğindeyiz. 1980’de Kudüs’ü İsrail’e başkent ilan ettikleri günlerde, Türkiye’de Hayrettin Erkmen’in el altından İsrail ile görüşmesinden dolayı eşinden 12 Eylül darbesinin gerçekleştirilmesini hatırlayın. Isparta o zaman olduğu gibi şimdi de aynı onurlu duruşu gösteriyor” şeklinde konuştu.

ABD’nin Kudüs kararı Müslümanların yeniden birleşmesine, ümmetin yeniden dirilmesine vesile olacaktır. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı hemen toplantıya çağırıp dönem başkanı olarak karar alıp dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını göstermiştir. Sizin buradaki varlığınız her şeyi ifade ediyor. Bugün Kudüs Meydanı vuslat meydanıdır. Mescidi Aksa ve Filistin devleti özgür oluncaya kadar, İsrail o topraklardan çıkıncaya kadar meydanlarda olacağız” dedi. 

Bu haber 457 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...