Bayram yaklaştı Şeker satışları arttı

13 Ağustos 2012 22:59

Bayram yaklaştı Şeker satışları arttı

Vatandaşlar şeker fiyatlarına bu yıl da zam yapılmamasını memnunlukla karşılarken, 5 TL’den başlayıp 40 TL’ye kadar çıkan şeker ve çikolata çeşitlerinden bütçelerine uygun olanlarını satın alıyorlar.

 

Kimilerine göre ‘Şeker Bayramı’ olarak da adlandırılan Ramazan Bayramı Pazar günü başlayacak. Yani, bayrama sadece 5 gün kaldı.  Dolayısıyla çarşı ve pazarlarda da şeker satışlarında bir hareketlenme gözlenmeye başlandı.  5 liradan 20 liraya kadar şeker var, çikolatalar ise kalitesine göre 10 ila 40 TL arasında değişiyor. Çok kaliteli çikolata fiyatları ise  daha  yüksek.

Fiyatların son derece makul seviyede olduğunu ifade eden bayramlık şeker satıcıları   fiyatların geçen yılki fiyat olduğu görüşünü belirtirlerken, “Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının girmesiyle birlikte bayramlık şeker satışlarına başladık. Ramazan ayının ilk haftalarında yok denecek kadar az olan satışlar, ayın son haftasına girilirken hareketlendi. Şuanda bayrama birkaç gün kaldı ve satışlarımız fena değil. Ancak, vatandaşlar alışverişte çok inceliyorlar. En fazla dikkat edilen husus ise ürünün kalitesinden çok, fiyatı oluyor. Zira, vatandaş bütçesine göre yani cebindeki paraya göre bayramlık şekerini alıyor. Şeker fiyatları şekerin kalitesine göre 10 TL’den başlayıp 20 TL’ye kadar gidiyor.”şeklinde görüş belirttiler.

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...