SDÜ, Türkiye´nin En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteleri sıralamasında 45’nci oldu

4 Ocak 2018 18:41

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 yılı sıralamasında 45. Sırada yer aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çalışması kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna(TÜBİTAK) yaptırılan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017’ sonuçlarını açıkladı.

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı sonuçlara göre; Süleyman Demirel Üniversitesi geçen yıl da 45. sırada yer alırken, bu yıl sıralaması değişmedi ve yine aynı sırada yer aldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği, Fikri Mülkiyet Havuzu, İşbirliği ve Etkileşim, Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü, Ekonomik Katkı ve Ticarileşme alanlarında yapılan değerlendirmelerde toplam 33,59 puan aldı.

Öte yandan, Süleyman Demirel Üniversitesinin üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre ilk 50 arasında yer almasının mutluluk verici olduğu belirtilirken, üniversitede bilimsel alanda önemli çalışmalar yapıldığı vurgulandı.

 

Bu haber 465 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...