EĞİRDİR – GELENDOST BÖLÜNMÜŞ YOLUNDA SORUN ÇÖZÜLDÜ

4 Ocak 2018 18:42

Isparta-Konya duble yol projesi kapsamında Eğirdir-Gelendost arası karayolunun bölünmüş yola dönüştürülmesinde tek engel olan Eğirdir Gölü Özel Hüküm Yönetmeliği artık sorun olmaktan çıkarıldı.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Eğirdir Gelendost arası duble yol projesini onayladı. Yani Eğirdir-Gelendost arasında mevcut güzergah kullanılacak.

Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü Eğirdir Gelendost arası Mahmatlar geçidini duble yol yapmak için mevcut güzergahı kullanmak amacıyla Orman ve Su işleri Bakanlığına başvurdu.

Bu başvuruya özel hükme daha önce eklenen mevcut kara yollarında yapılacak tadilat ve yol genişletme çalışmaları yol yapılmaması şartıyla ve Bakanlık uygun görüşleri doğrultusunda yapılabilir maddesi de eklenmişti. Ancak buna rağmen duble yol planlama talebi bürokrasi tarafından reddedilmişti. Bunan üzerine devreye giren Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç yetkililerle görüşerek sorunu aştı. Bilgiç; gerekli tedbir ve önlemlerin alınarak mevcut güzergahın kullanılmasına onay çıktığını söyledi.

Bilgiç; “Isparta biliyorsunuz Konya yolunun bölünmüş yol haline getirilmesi, burada Eğirdir Mahmatlar arası özel hüküm belirleme çalışmalarına takılmıştı. Bu da sonuçlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı gerekli önlemlerin tedbirlerin alınarak mevcut güzergah üzerinde yol genişletme ve bölünmüş yol yapma çalışmalarının gerekli iznini verdi. Ve geçen hafta itibariyle bu izni aldığımız için de bununla ilgili proje çalışmaları Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından başlatıldı. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

Bu haber 922 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...