“Türkiye’nin En Temiz Ve Ucuz Suyunu içiyoruz”

5 Ocak 2018 18:19

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Türkiye’nin en temiz ve en ucuz suyunu Isparta halkının içtiğini söyleyerek “Ben kendi evimde dahi damacadan su içmiyorum. Çeşmeden akan suyu kana kana içiyorum. Türkiye’nin en temiz ve en ucuz suyu Isparta’da damacana suları çeşme suları kadar taze değil. Bu mucizeleri bilmek gerek. Isparta’nın suyu dişleri sarartıyordu. 10 yıl önce o sorunu da çözdük. Artık diş sararması diye bir sorun yok” dedi.

ARITMANIN YANINDA ÇAYINIZI İÇİN

Isparta’nın arıtmadan kaynaklı koku sorununu da çözdüklerini bildiren Belediye Başkanı Günaydın, “Isparta Belediyesi Arıtma tesisinin yanında isterseniz oturun çayınızı için bir gram koku duyamazsınız. Biz arıtmanın çalıştırılması ve koku sorununun çözümü için aylık 30 milyon TL harcıyoruz. Orada elektrik üretme tesisimiz aylık 15-16 milyon TL’lik elektrik üretiyor arıtma tesisinden. Isparta’da arıtmadan kaynaklı bir koku sorunu bırakmadık” diye konuştu.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MERKEZİ

Isparta Belediyesine ait Eğirdir yolu üzerindeki binada bağımlılıkla mücadele konusunda bir merkez kurmak istediklerini söyleyen Başkan Günaydın “sağlık konusunda çalışmalar yapmak bir yıldır uğraşıyoruz. Fiziki sağlıkla ilgili olduğu gibi psikolojik anlamda da vatandaşa hizmet edecek birimler oluşturmak istiyoruz. Eğirdir  yolu üzerinde bağımlılıkla mücadele konusunda bir merkez oluşturmanın yanında, artan intihar vakaları ilgili de ayrı bir birimde vatandaşa psikolojik destek vermeyi düşüyoruz” diye konuştu.     

BAĞIMLIKLA VE İNTİHARLA MÜCADELE MERKEZİ

Isparta’da artan intihar olayları ile ilgili çalışma yapmayı planladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Günaydın, “Isparta Belediyesi sağlık hizmetleri birimine psikolog aldık. Bir sağlık merkezi kurmayı hedefliyoruz. Kuracağımız sağlık merkezinde intihar olayları ile ilgili çalışma yapacağız. Isparta’da bugün 4 bin kadar bağımlı olduğu belirtiliyor. Bağımlılıkla mücadele konusunda örnek çalışmaları inceliyoruz. Bağımlılıkla mücadele için Eğirdir yolu üzerinde bir yerimiz var. Oraya bağımlılıkla mücadele konusunda bir merkez oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 395 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...