Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat SDÜ’nün Konuğu Oldu

5 Ocak 2018 18:22

Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları, İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Eğiticinin Eğitimi Semineri” Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat’ın katılımıyla SDÜ Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemizde görev alan personelin motivasyonunu artırmak, bilgilerinin güncel tutulması ve artırılması ile oryantasyonu sağlamak amacıyla verilen eğitimde Dr. Özgür Bolat “Dünyada öğrenme konusunda iki tane bakış açısı var. Birisi öğrenme eşittir bilgi edinme. Bu biraz kısıtlı bir bakış açısı. Öğrenmeyi sadece bilgi edinmek olarak gördüğümüzde bunun sonuçları beklendiği gibi oluşmaz. Diğer sistemde ise öğrenme eşittir kimlik oluşturma. Yani birey yetiştirme diyebiliriz. Burada öğrenme keşfetme olarak görülüyor. Çocuğun bilgiyi keşfetmesi gerekir. Bizim amacımız ise bilgi edinmeden keşfetmeye geçişi sağlamaktır. Keşfetmenin olabilmesi için de anlamanın olması lazım. Anlama ise deneyim sonucunda kafamızda oluşan şemadır. Bu şemanın oluşabilmesi için çocukların düşünmesi ve yapması gerekir. Çocuklara bir şeyler yaptırırsanız fakat düşünme sürecine girmezse burada anlama gerçekleşmez.” dedi.

Öğrenmenin oluşabilmesi için anlamanın şart olduğunu dile getiren Bolat “Bizler ezber odaklı bir dersten anlama odaklı bir derse geçmeliyiz. Bunun için de çocuklara derslerde sürekli bir şeyler yaptırmak ve düşündürmek zorundayız.” diyerek anlamının oluşması için nasıl bir uygulama yapılması gerektiğinden bahsetti.

Seminer kapsamında eğitimcilerin önceden hazırlamış oldukları kavramlar üzerinden verilen örneklerle uygulama aşaması gerçekleştirildi.

 

Bu haber 433 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...