Dernekler beyannamelerini 30 Nisan´a kadar teslim edecek

21 Ocak 2013 19:16

İl Dernekler Müdürlüğü; dernekler faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını, düzenleyecekleri beyanname ile 30 Nisan Salı günü mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerektiğini duyurdu.

Duyuruda; şöyle denildi: “İlimizde kurulu ve faaliyette bulunan derneklerin dikkatine;

Dernekler Kanunu'nun 19. maddesi "Dernekler, yılsonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını, düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar mülkî idare amirliğine vermekle yükümlüdürler...."hükmünü,

Dernekler Yönetmeliği'nin 83. maddesi ise; "Dernek yönetim kurulu başkanları, her takvim yılının ilk dört ayı içinde bir önceki yıla ait Dernek Beyannamelerini mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler. Şubeler, mülki idare amirliğine verecekleri beyannamelerin birer örneğini bağlı bulundukları derneğe de vermekle yükümlüdürler...." hükmünü, amirdir.

Bu sebeple, herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak için, düzenlenecek dernek beyannamesinin 2013 yılı Nisan Ayı sonuna kadar, (30 Nisan 2013 Salı mesai bitimine kadar) Isparta İl Dernekler Müdürlüğüne teslimi gerekmektedir. Ayrıca, bilanço esasına göre defter tutan dernekler ile kamu yararına çalışan dernekler, dernek beyannamesini aynı süre içerisinde, Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sayfası üzerinden kullanıcı adı ve şifresini kullanarak doldurmaları gerekmektedir.

 

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...