Erenler Mehter Takımından Vali Oğuz’a ziyaret

21 Ocak 2013 19:17

Isparta Erenler Mehter Takımı Derneği Başkanı Yaşar Erbil Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Erenler mehter takımı üyeleri ile birlikte Vali Oğuz’u ziyaret eden Erbil, Vali Oğuz’un Isparta Erenler Mehter Takımının fahri üyesi olduğunu belirterek, kendisine ‘Minyatür Mehteran Biblosu’ hediye etti.

Erbil konuşmasında, “Öncelikle Sayın Valimize bizlere vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar bizlere her zaman destek olmakta ve fırsat buldukça konserlerimize gelmekte. Kendisi mehter takımımızın fahri üyesi olduğu için çam sakızı, çoban armağanı olarak kendisine böyle bir hediye vermeyi uygun gördük. İnşallah en güzel köşeyi süsler ve bu minyatür mehter bibloya baktıkça bizleri hatırlar” dedi.

Kültürümüzde mehterin çok özel bir yeri olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz ise; mehtere sadece bir musiki veya bando olarak bakılamayacağını belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Bizim vatan sevgimizde, devlet sevgimizde, mukaddesatımızda ve maneviyatımızda hepsinde mehter vardır. Biz mehterle ilahi söyleriz, kaside söyleriz, marş söyleriz. Düğünümüzde, sünnetimizde, derneğimizde, zaferimizde her zaman sosyal hayatımızın bir parçasıdır mehter. O bakımdan mehteri tek açıdan değerlendirmemek lazım, bu manada kültürümüzün tamamını içine alan bir müessesedir mehter. Bizim için bir mefahir kaynağıdır mehter, mertlik, yiğitlik, cesaret, ahde vefa bunların temsilcisidir mehter.     

Isparta bu kültüre çok yakın, halkımız mehteri çok seviyor. Sosyal ve kültürel hayatlarında mutlaka mehtere yer veriyorlar. Bende böyle bir anlayışın içerisinde yer almaktan ve fahri bir üyesi olmaktan dolayı mutluyum” dedi.

Özellikle ‘Genç Osman’ ve ‘Sivastopol’ marşlarını çok sevdiğini belirten Vali Oğuz, mehter üyeleri ile birlikte kısa bir marş dinletisi de sundular.

Samimi bir ortamda geçen ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.  

 

 

Bu haber 1032 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...