KÖY BULUŞMALARI Eğirdir - Eyüpler Köyünde yapıldı

9 Ocak 2018 18:46

Isparta Belediyesinin köy buluşmaları programı yeni yılda da hız kesmeden devam ediyor. Yeni yılın ilk köy buluşması programı Eğirdir’e bağlı Eyüpler Köyünde gerçekleştirildi. Köy meydanında düzenlenen programa belediye meclisi üyeleri ile birlikte katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, her köyün farklı bir özellik taşıdığını, Eyüpler’inde elma ile ün yaptığını söyledi. Günaydın, başarı, umut ve yaşantının köylerde olduğunu beliterek, “Köy olmazsa şehir olmaz, köy üretmezse şehir yaşayamaz” dedi.

Eyüpler Köyü meydanında düzenlenen programda vatandaşlar belediyenin mehteran ekibinin gösterisi ile duygulanırken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümmü Erbil’in birbirinden güzel seslendirdiği türkülerle coştu. Çocuklar ise kendileri için kurulan balon parkta gönüllerince eğlenirken, düzenlenen çeşitli aktivitelerle de güzel bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadı.

Konser öncesinde konuşan Eyüpler Köyü Muhtarı Tahir İnce, köylerinin kuruluşunun 1870 yılına dayandığını, ilk etapta köylerinin tahıl ve benzeri ile geçim sağladığını, 1952 yılında köylerinin bulunduğu alana kanal açılmasıyla birlikte 1960 yılında elmacılığa başladığını aktardı. Muhtar İnce, “Şu anda köyümüzün geçim kaynağının yüzde 100’lük bölümü elmacılığa dayanmaktadır. Sayın başkanım bizleri de unutmayıp köyümüzde böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için şahsınıza ve ekibinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KANSEV Derneği Başkanı  Cemaliye Bardakçı ve dernek üyelerinin de katıldığı programda Eyüpler Köyünün yerleşim alanının çok güzel bir noktada olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, köy halkının çok şanslı olduğunu söyledi. Köylerin her zaman daha fazla kalkınmasını istediğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Köy olmazsa şehir olmaz, köy üretmezse şehir yaşayamaz” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünü hatırlatan Başkan Günaydın, köylerin üretken olduğuna dikkat çektiğini dile getirdi. Birçok köyden şehre göç yaşandığını ancak Eyüpler için böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Başkan Günaydın, “Bu köyümüz kazancını köyünden karşılıyor ve çocuğunu da buradan okutuyor” dedi.

Isparta’nın köylerinin farklı üretimleri ile öne çıktığını bunlardan bazılarının sarımsak, kayısı olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, Eyüpler köyünün de elma üretimini iyi öğrendiğini belirtti. Yaşlanan ağaçları yenilediğini, Eyüpler’in yenilikçi bir köy olduğunu aktaran Günaydın, “Yenilik yapan köy kalkınır, kalıcı olur. Başarı, umut ve yaşantı köylerdedir. Bu umudu daha nasıl canlandırabiliriz noktasında çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Köylerin sosyal, kültürel ihtiyaçlarının olabileceğini bu yönde de belediye olarak bazı projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Günaydın, köylere gezici kütüphane, tiyatro gibi çalışmalar yapılabileceğini anlattı. Günaydın, “Çocuklar için eğlenceli eğitimler yapılabilinir mi, yetişkinler de dahil milli şuurumuzu ve kimliğimizi özleştiren tiyatrolar yapılabilinir mi. Yani sadece kilit taşı ile, yolu tamir, asfalt yapmak değil, her hangi bir ihtiyacı karşılamak değil, bunlar tabi ki ihtiyaçtır ancak saydığım konular çok daha önemlidir.  Milli şuurumuzu daha da aşılasak bizim bayrak, vatan, millet sevgimiz iki kat, üç kat daha fazla kıymetli olur. Vatanımızın kıymetini, köyümüzün kıymetini, askerimizin, polisimizin kıymetini daha iyi anlarız ve o zaman bu devletin hücreleri çok daha sağlam olur. Hücreleri sağlam bir devlet de ilelebet bu topraklardan silinemez. Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için çok sayıda girişimlerde bulunuldu. Son olarak da FETÖ’cüler ülkemizi Amerika’ya teslim etmek istediler. Bu vatan saydıklarımıza sahip olduğumuz zaman hiçbir zaman teslim olmaz, ebediyete kadar da var olacaktır. Bu vatan, bu millet var olacaktır ve yine bir gün Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı’da olduğu gibi dünyanın beyefendisi Türkiye olacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde konuştu.

Kendisi de Eyüpler Köyünden olan ve Kanser Hastaları Yardımlaşma Derneği (KANSEV) Başkanı Cemaliye Bardakçı da, böyle bir etkinliğe üyeleri ile birlikte katıldıklarını söyledi. Bardakçı, “Başkanımıza hem köyüm hemde dernek üyelerim adına teşekkür ediyorum. Her zaman arkamızda yardımcı oluyor. Köyüm adına teşekkür ediyorum, çok güzel etkinlikler düzenlenmiş” dedi.

Yine programa katılan vatandaşlar da, programdan çok memnun olduklarını, bu tip etkinliklerin devamını beklediklerini belirterek, “Başkanımıza ve ekibine böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Bu haber 514 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...