Eğitim Gönüllülerinden Vali Oğuz’a ziyaret

21 Ocak 2013 19:18

Ispartalı hanımların oluşturduğu ‘Esma Grubu’ eğitim verdikleri ‘Güldem Çocuk Grubu’ ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u ziyaret ettiler.

Misafirlerini Valilik Göl Toplantı salonunda kabul eden Vali Memduh Oğuz, gönüllü eğitim gruplarının yapmış oldukları çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Güldem çocuk grubu’nun söylemiş olduğu birbirinden güzel ilahileri büyük bir beğeniyle dinleyen Vali Oğuz; “Güzel bir toplumsal çalışmaya daha şahit oluyoruz. Değerli hanımefendiler çocuklarımızı okuldan arta kalan zamanda, tatillerde, arkadaşlarıyla bir araya getirerek, onlara yararlı bilgiler vermek, bir birleriyle arkadaş olmalarını temin etmek, o arkadaşlık içersinde faziletli, erdemli, davranışları kazandırmak ve topluma daha yararlı iç huzuruna kavuşmuş bir nesil yetiştirebilmek amacıyla gönüllülük esasına dayalı birliktelik meydana getirmişler.

Çocuklarımız da kendilerine gül zamanı anlamına gelen ‘Güldem Grubu’ adını koymuşlar. Ayrıca kendilerine ait ‘Esma Ağacı’ diye kitapları da var. Abladan kardeşe, abiden kardeşe eğitim sistemi içerisinde birbirlerini yetiştiriyorlar. Gördük ki çokta faydalı oluyor, bundan çocuklarımız adına bende çok memnun oldum.

Bütün dünyanın aradığı nokta da budur, çocukları bu şekilde eğitebilmektir. Küçük yaşlarda böyle bir eğitimden geçerek iç huzuru ve barışı yakalayabilmiş çocuklar hem sağlıklı bir nesil’i meydana getirirler, hem de ileri yaşlarda çok sağlam ailelerin temeli olurlar. Bu bakımdan değerli hanımefendi kardeşlerimizi ve evlatlarımızı tebrik ediyorum.

Güzel bir çalışma, bizde vilayet olarak bu türlü çalışmaların tamamına desteğiz. Çünkü bu bir eğitim çalışmasıdır, eğitimde çağdaş devletlerin olmazsa olmaz görevleridir. Devletin bazen yetişemediği yerde aydın insanların bu konuda gayret sarf ettiğini görüyoruz. Tekrar bu fedakâr çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Ziyaret karşılıklım iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

                   

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...