“Yüzde 5,69 zam yeterli değil”

9 Ocak 2018 18:52

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, enflasyonun iki haneli rakamlarda dolaşmasına rağmen, emeklilere yüzde 5,69 zam verilmesinin uygun olmadığını söyledi.

Emekliye can suyunun gerekli olduğunu ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal; “Enflasyon iki haneli rakamlarda dolaşırken emeklimize % 5,69 verilmesi uygun olmamıştır. Emeklimize sen evde otur - pazara gitme - alışveriş yapma - torununa harçlık verme anlayışıdır. Buradan bir kez daha sesleniyorum el insaf edin. Emeklimize can suyu vermezseniz çatı göçmek üzere emekli nefes alamaz durumda. 1000 TL maaş alana 57 TL zam yapıldı. Oysa sadece elektriğe yüzde 8,8 oranında zam yapıldı.

Emeklimiz çok zor şartlarda geçimini sağlamakta. Emeklimizi TÜFE zamlarına bağlayarak açlığa sefalete mahkûm edilemez. Bu değişmeyecek kanun değil ki gün geçtikçe emekli arasındaki maaş farkı makas açılmaktadır. Bin TL maaş alana 57 TL zam yansıyacak 3 bin TL maaş alana 177 TL yansıyacak yani aza az çoğa çok. Böyle bir sistem olamaz. Fırından ekmek alırken 1000 TL alanda aynı 3 bin TL alana aynı parayı ödüyor.

Aradaki maaş makası da zaman içinde kapatınız. Emeklimiz bu ülkenin temel taşıdır. Bizi yönetenlerden kalan kısa ömürlerinde emeklimizi rahat ettirmelerini istiyoruz. Emeklimizin üzerinden hastane ve ilaç katkı payları kaldırılmalıdır. Çünkü biz 25 sene pirim ödedik. Halkımız emekli olduklarında rahat edebilsinler diye Türkiye Emekliler Derneği olarak biz 30 sene dillendirerek 2000 yılına kadar olan intibakları yaptırdık. Ama 2000 ile Sosyal Güvenlik Kurumunun birleşmesiyle 2000 ile 2008 arası emekli olanlara intibaklar yapılmadı. Yapılmayanlar haksızlığa uğradı” dedi.

 

Bu haber 407 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...