Bapbacı Güven Tazeledi

9 Ocak 2018 18:53

Bakkallar ve Bayiler Odası'nda yeni yönetim belli oldu.

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası’nın gerçekleştirilen olağan genel kurulunda 27 yıldır başkanlık yapan Mehmet Ali Bapbacı’nın listesi ile Ziya Eroğlu’nun listesi yarıştı. Yapılan seçimde 211 oy alan Bapbacı 8. dönemi için üyelerinden yetki alırken, Eroğlu 177 oyda kaldı.

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası’nın olağan genel kurulu dün gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan kongreye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO)Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve oda üyeleri katıldı. Kongrede 27 yıllık başkanlık yapan Mehmet Ali Bapbacı ile Ziya Eroğlu’nun listeleri yarıştı.

Kongrede divan başkanlığına Mehmet Aybatılı getirildi. Divan başkanlığının oluşturulmasının ardından Bakkallar ve Bayiler Odası’nın çalışma ve faaliyet raporları okunarak, yönetim ve denetim kurulunun ibrası gerçekleştirildi. İbraların ardından oda üyelerine söz verildi. Daha sonra da kongrede aday olan mevcut başkan Mehmet Ali Bapbacı ile Ziya Eroğlu üyelere hitap etti.

EROĞLU: BU BAŞARIYI SAĞLAYACAĞIMA İNANIYORUM

İlk olarak kürsüye gelen Ziya Eroğlu, esnafların içinde olduğunu belirterek, onların sıkıntılarını bildiğini dile getirdi. Eroğlu, “Esnaf arkadaşlarımızın içindeyim ve onların sıkıntılarını biliyorum. Bu yola birlik ve beraberlik için çıktım. Bu birlik ve beraberliği sağlayacağıma da inanıyorum. Projelerimiz var, genç bir yönetimimiz var. Genç bir ruha sahibiz. Kaybedilen değerleri geri kazanacağız. Birliği sağlarsak, arkamızda bir güç elde edersek, bütün esnafları birleştirip, Bakkallar ve Bayiler Odası’na ait olduğuna dair bir kart çıkartacağız. Bu kartla birlikte arkamıza aldığımız destekle toptancı ile esnaf arasında köprü olacağız. Allah izin verirse hedeflerimiz büyük. Çok heyecanlıyım. Bu başarıyı sağlayacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.

Mevcut Başkan Mehmet Ali Bapbacı da geçen 4 yıllık süre içerisinde yaptıkları olduğu gibi yapamadıklarının da olduğunu belirtti. Yapamadıkları işlerin yasalardan kaynaklandığını ifade eden Bapbacı, “Odamıza gelen tüm esnaf arkadaşlarımızın mümkün mertebe işlerini görmeye çalıştık. Başta federasyonumuz, konfederasyonumuz, birlik başkanımız bize her zaman yardımcı oldular. Zabıta, Belediye, Sağlık müdürlüğünden ciddi bir rahatsızlık duymadık. Bize gelen esnaf arkadaşlarımızın işlerini görmeye çalıştık. Ama sadece görülemeyen tüm esnaf arkadaşlarımızın sıkıntısı olan AVM’ler. Bu sorun sadece Isparta’da yaşanmıyor. Türkiye’nin her yerinde bu sıkıntı çoğalmaktadır. 25 yıldır genel merkezde yönetim kurulu üyesiyim. orada yaptığımız toplantılarda bu sorun dile geliyor. Daha önce ki hükümetlerimiz zamanında bakanlarımıza, başbakanlarımıza dosya sunduk ama çözüm bulamadık. Sadece bizim odalar değil tüm odalar bu durumdan muzdaripler.

O dönemdeki belediye başkanımız, şimdiki birlik başkanımız Sayın Mehmet Aybatılı, eski düğün salonumuzun yerini bize 10 yıllığına tahsis etmişti. Biz orada 17 yıl siz değerli esnaflarımıza hizmet verdik. Hiçbir esnaf arkadaşımızdan salon parası almadık. Sağ olsun Mehmet başkanımız yeri tahsis ederek, yapımında bize çok yardımcı olmuştu. Kendisine teşekkür ediyorum. Yine bir şirketimiz vardı. 12 yıl esnaf arkadaşlarımıza hizmet verdik. Her gelen kapanışa kadar orada alışverişini yapıyordu. Gelenlerin siparişlerini ayaklarına kadar götürüyorduk. o dönemde şirket için 2600 lira gibi yüklü bir para verdik. Ama Tekel’in özelleşmesinden dolayı bırakmak zorunda kaldık fakat yine de 53 bin lira kar yaptık. Bazı arkadaşların kafalarına BAKAŞ kapandı, zarar etti denilebilir. Asla bir zarar yok, resmi belgeler elimizde mevcut” şeklinde konuştu.

Yönetim ve denetim kurulunun ibra edilmesine teşekkür eden Bapbacı, “Biz burada fahri görev yapmaktayız. 2017 yılı içerisinde 6 bin 400 lira maaş almışım, 6 aydır da fahri olarak çalışmaktayım. Bazı arkadaşlarımızdan bu kadar esnaftan şu kadar para gelirse, bunlar ne oluyor diye duyuyoruz. Her harcadığımız kuruşun belgesi var. Arkadaşlarımızla beraber 6 aydır hiç para almadan fahri olarak görev yapmaktayız. Bu durumdan da mutluyuz. 27 yıldır sizlerin güveni ile emanetçilik yapıyoruz. Daha buradan 1100 TL maaş almadım. Sormak isteyen arkadaşlara bunları veririm. Alacağım maaşı karar defterine de işledik. Burada bir usulsüzlük söz konusu değil. Bizleri aklamanızdan dolayı teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Öte yandan kürsüye çıkan Ziya Eroğlu’nun yönetiminde yer aldığını söyleyen bir üye, 4 yıllık esnaf olduğunu belirterek, düğün salonu, Bakaş ve ISVAK konularında Bapbacı’ya bazı eleştiriler yöneltti. Bapbacı da bu eleştirilere şu yanıtları verdi: “Düğün salonumuzda hiçbir esnafımızdan salon ücreti almadık. Oda üyelerimizin dışında başka düğün yapanlar oldu. Şimdiki salonlarda 8-10 bin lira fiyat verenler var. Biz 15 yıl çalıştırdığımız o salondan 2 bin lira aldığımız çok nadirdir. Orada çalıştırdığımız bir sigortalı vardı. Onun ücreti oluyordu. Üyemizin yakınlarına da alacağımız paranın altında salonumuzu verdik. Orada 3 odamız vardı, yeri geldi 20 kişi yattı. Bir çok kişi telefon açtı, odalarımızda misafirlerimiz kaldı. Rant amaçlı değil, geçmiş yıllardaki tüm bütçelerde bunlar mevcut. 3 ay çalışan bir yerde 70 tane düğün olsa bin liradan 70 bin lira yapar. Zaten 20-25 bin lira personel ücreti gidiyor. 2 yılda bir tadilatını yaptırıyorsun, masa örtüsü gibi şeyleri değiştiriyorsun. Ama buranın geliri varsa bütçelerde bunlar mevcut. İsteyen arkadaşlarımız bakabilirler.

Bakaş diye bir şirket kurduk. Şirkette 12 yıl tütün 10 yıl da alkol sattık. O dönemde bin liralık mal sattığında 10 bin lira para kazanıyorsun. Biz bu şirketi kurduğumuzda 2 bin 600 TL odadan kaydık, 24 kişiden 100’er lira para aldık ve 5 bin lira sermaye ile şirketi kurduk. Aracımız, bilgisayarımız, hiçbir şeyimiz yokken sıfırdan başladık. 2 bin 600 TL odadan para koyarken, şirketten 52 bin 300 lira almışız. Bunların hepsi belgeli.

17 yıldır odadaki arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. 1-2 kişinin dışında odaya gittik şu işimiz olmadı, bize ilgi alaka gösteren olmadı diyen varsa ben verdiğim listeyi geri çekerim. 2-3 kişinin dışında benimle en ufak sorun yaşayan varsa çıksın, bu işi burada bırakırım.  En ufak bir yolsuzluk işimiz olmadı.

ISVAK’tan bahsedildi. Pazar yerinin yıkılmasından dolayı oradaki işler alt seviyeye düştü. Çalışan 7-8 personel vardı. Gider fazla, gelir azdı. Ben oradan hiçbir maaş almadım. Maaş aldın var diyen varsa çıksın söylesin, aday olmayacağım.

Şimdi Bakaş ve Isvak’ı neden 10 yıl önce gündeme getirmediniz. Bunu dile getiren arkadaşımız ne Bakaş’ı ne de Isvak’ı bilir. Alnımız ak, başımız dik. Bir tane yolsuzluğumu bulun ben burada aday olmam ve listeyi geri çekerim.

Zira arkadaşımız proje var dedi, ne projesi olsun.137 bin lirayla proje kuranlar çok oldu, hepsi gitti. Samsun’da 60 kişi bir araya gelmişler, kar’ı kendilerine odanın hiçbir etkisi yok. Burada kaç kişi gelecek de 5-6 bin lira sermaye katacak da iş yapacaksın. Karalama kampanyasından başka bir şey değil. Gelen arkadaş kim olursa olsun saygı duyuyorum. Onlar kazanırsa yarın gelsinler odanın anahtarını biz onlara verelim. Ben kazanırsam o arkadaşlarımızın ziyaretlerine gideceğim.”

Konuşmaların ardından seçim gerçekleştirildi. Seçimde 211 oy alan mevcut başkan Mehmet Ali Bapbacı, 31. yılı için üyelerinden yetki aldı. Ziya Eroğlu ise 177 oyda kaldı. 4 oyda geçersiz sayıldı.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Mehmet Ali Bapbacı(Başkan)

Zeki Kravkaz

Özcan Karaaslan

Süleyman Kocaer

Süleyman Bilgiç

Mustafa Akbulut

Mehmet Baki Korkmaz

 

Bu haber 412 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...