Kaza yapanların ve gençlerin sigortaları fazla çıkar

21 Ocak 2013 19:27

Sigorta işletmecisi Cihan Doğan, sigorta şirketlerinin prim ödemelerinin düşük olması rağmen karşı tarafa ödenen büyük meblağlar yüzünden sıkıntıya girdiklerini bu yüzden de trafik sigortasının cep yaktığını söyledi. Doğan özellikle gençlerin ve kaza yapanların normale göre iki kata daha fazla trafik sigortası ödediklerini duyurdu.

Sigorta işletmecisi Cihan Doğan, son zamanlarda özellikle tüm şoförlerin sıkıntı duyduğu trafik sigortası konusuna açıklık getirdi. Sigorta şirketlerinin geçen yılsonu neredeyse tamamının zarar açıklaması yüzünden fiyatların arttığını ve ilerleyen günlerde tekrar artmasını beklediklerini açıklayan Doğan, bir de daha önce kaza yapanlara ve gençlere de uyarılarda bulundu.

BU KESİM FAZLA ÖDÜYOR

Daha önce kazaya karışanlar ile genç araç sahiplerinin trafik sigortasının normale göre daha fazla çıktığını belirten Doğan, şirketlerin bu kişilerin kaza yapma riskinin daha çok olduğunu öngördüklerini söyledi. Bundan dolayı normalde 250 TL olan trafik sigortasının bu kesim için 400 ila 500 TL arasında ödediğini bildiren Doğan, şöyle devam etti: “Bir de kazaya karışan tarafların kendi aralarında tuttukları tutanaklar yüzünden sigorta bedelleri artıyor. Çünkü sigorta şirketleri kazadan sonra trafik polisi gibi resmi bir kimsenin olaya müdahale etmesi gerektiğini, tutanağın onlar tarafından tutulmasını istiyor. Kazaya karışanlar tutanak tutmasınlar, polisi çağırsınlar ve gelmesini beklesinler. Bu sebepler trafik sigortasını neredeyse 2 katına çıkarıyor. Yani normal bir trafik sigortası bugün ortalama 250 TL civarında. Ancak daha önce kaza yapmış ya da genç birinin trafik sigortası ise 400 ila 500 TL arasında çıkıyor. Ama yinede gençler araç sahibi olmaya devam ediyor. Çünkü sigorta şirketleri bu kimseleri kazaya karışma oranının yüksek olmasından dolayı poliçe fiyatları yüksek çıkıyor.

ISPARTA TABANDAN ÖDÜYOR

Bu birazda şehirdeki araç nüfus yoğunluğuna ve kaza oranına bağlı. Isparta nüfusu 500 binin altında olduğu için en alt basamaktan yani avantajlı kısımdan ödüyor. Eğer nüfus 500 binin üzerinde olsaydı fiyatlarda ona göre artacaktı.

250 TL ALIYOR 25 BİN TL ÖDÜYOR

Bu arada sigorta şirketleri 250 TL alıyor 25 bin TL karşı tarafa teminat ödüyor. Bu sene sigorta şirketlerinin çoğu zarar gösterdi. Şirketler primleri tekrar artıracak. Birde kanun değişti, trafik sigortalarının yüzde 10’unu SGK ödüyor. Bundan dolayı trafik sigortasına ilgi biraz arttı.”

 

Bu haber 968 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...