BAKA, yeni mali destek programlarını anlattı

13 Ocak 2018 12:36

BAKA’nın ‘Küçük Ölçekli Altyapı’ ile ‘Yenilenebilir Enerji’ altbaşlıklı mali desteklerle ilgili bilgilendirme toplantıları Burdur’da tamamlandı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), toplam 20 milyon TL bütçeli 2018 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantılarını Isparta ve Antalya’nın ardından Burdur’da tamamladı. ‘Küçük Ölçekli Altyapı’ ile ‘Yenilenebilir Enerji’ mali destek programlarıyla ilgili bilgilendirme toplantıları; üç ildeki ticaret ve sanayi odalarının toplantı salonlarında gerçekleştirdi. Son başvuru tarihinin internet üzerinden (KAYS) 09 Mart 2018 olduğu hatırlatılan 2018 Yılı Mali Destek Programları’nın amaçları, hedefleri ile ilgili konularda katılımcılar bilgilendirildi. BAKA, kısa süre sonra takvimini ilan edeceği proje hazırlama eğitimleri de verecek. 

Isparta, Antalya ve Burdur’un sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA, başarılı projelere toplam 20 milyon TL tutarında desteğin kullandırılacağı 2018 yılı Mali Destek Programları’nı ilgili konulardaki projelere açtı. Başarılı projelere doğrudan finansman destek sağlanacak BAKA’nın ‘Küçük Ölçekli Altyapı’ ile ‘Yenilenebilir Enerji’ iki ana alt başlıkta yeni mali destek programları için hibe şeklinde gerçekleşecek destekler hakkında bilgilendirme toplantıları; Isparta, Antalya ve Burdur’daki Ticaret ve Sanayi Odalarında gerçekleştirildi. Katılımcıları BAKA Proje Yönetim Birim Başkan Vekili Hasan Yüksek ve uzman Abdurrahman Özsoy bilgilendirdi.

‘KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI’ İLE ‘YENİLENEBİLİR ENERJİ’ PROGRAMLARI

Projelere bütçelerinin yüzde 75’ine kadar 250 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasında destek alabilecek Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nın amacının; Batı Akdeniz Bölgesi’nde üretimi artırıcı, maliyetleri düşürücü, ekonomik kalkınmayı destekleyici, çevre kirliliğini önleyici, bireylerin yaşam standardını ve kalitesini yükseltici ve toplumsal refahı artırıcı altyapıların inşa edilmesi veya iyileştirilmesini olduğu belirtildi. Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı’nın ise amacı ise; ‘TR61 Düzey 2 Bölgesi’nde yenilenebilir enerji potansiyelinin değerlendirilmesi, bölgede çevre dostu teknolojilerin kullanılmasına yönelik farkındalığın artırılması ve bölgedeki üreticilerin ve kurumların enerji maliyetlerinin azaltılması’ olduğu hatırlatıldı. Programda; yüzde 90 oranına kadar desteklenecek projelere 100 bin ile 1 milyon TL arasında destek verilecek. 

Proje başvurularının son tarihinin internet üzerinden (KAYS) 09 Mart 2018 saat 23.59’a kadar yapılabileceğine dikkat çekilen bilgilendirme toplantılarında; programların amaçları ve öncelikleri ile hangi projelerin kabul göreceği, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, program ile hedeflenen alanlar gibi konularda bilgiler verildi. Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı ile ayrıntılı bilgiye http://www.baka.gov.tr internet sitesinden ulaşılabilecek programlar için toplam 20 milyon TL bütçe ayrıldı.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı. BAKA, proje hazırlama eğitimleri de verecek.

 

Bu haber 401 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...