SDÜ Acil Servisi Gece Gündüz Demeden Şehrine Ve Bölgesine Hizmet Veriyor

13 Ocak 2018 12:41

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi alt yapısı ve kaliteli hizmeti ile hem şehrinin hem de bölgesinin tüm acil sağlık ihtiyaçlarını giderecek şekilde yürüttüğü çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

Modern alt yapıya sahip “Acil Servisi” tüm vakalara; 5 öğretim elemanı, 17 Araştırma Görevlisi , 16 hemşireden oluşan güler yüzlü kadro ile hafta sonu, bayram, tatil demeden  7/24 hizmet veriyor.

Günde 250’e yakın hastanın ziyaret ettiği SDÜ Hastanesi Acil Servisinde, uzman hekimler hastaların rahatsızlıklarını tespit ederek tedavisi sürecini başarıyla gerçekleştiriyor.

Acil Servisin girişinde, triaj (ilk başvuru) bulunuyor. Hastaların ilk değerlendirmeleri yapılarak içeriye alınıyor ve bu alandaki karara göre durumu en ağır olanlar acil servis girişine en yakın 2 sedyeli kapasitede tam donanımlı Resüsitasyon (Canlandırma) odasına alınırken, Monitörize izlemi gerekenler 13 sedyeli Monitörlü Gözleme, durumu iyi olanlar 4 sedyeli Bakı Birimine, minör cerrahi girişim gerektirenler küçük müdahale odasına, psikiyatrik değerlendirme gerekenler ise görüşme odasına alınarak değerlendiriliyor.

Acil Servise başvuran tüm acil vakalar öğretim üyelerinin gözetiminde nöbetçi araştırma görevlileri tarafından en kısa zamanda değerlendirilerek gerekli acil tedavileri başlatılıyor. Başvuran hastaların ilk muayeneleri tamamlandıktan sonra tahlil için alınan numuneler laboratuvara pnömotik sistemle ulaştırılıyor. Ayrıca Radyolojik görüntüleme sonuçlarına da bilgisayardan bakılabiliyor. Acil bünyesinde bulunan EKO özellikli Ultrasonografi cihazı da hastaların transportuna gerek kalmadan tanıya ulaşmada aktif olarak kullanılıyor. Diğer kliniklerin değerlendirmesi gereken durumlarda ise ilgili kliniklere konsültasyon yapılarak iyi bir işbirliği içinde çalışmalar sürdürülüyor. Serviste,18 yaş üstü tüm hastalar ile 18 yaş altı travma vakaları Acil Tıp Anabilim Dalı tarafından değerlendirilmekte olup 18 yaş altı çocuklar ise Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından Çocuk Acilde değerlendiriliyor.

Bu haber 512 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...