Yeni imar alanında 35 ile 50 dönüm arasında 8 adet yeşil alan oluşturuldu

13 Ocak 2018 12:45

Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Aralık ayında yapılan seçimler sonrasında güven tazeleyen Zafer Sağlam ve yeni yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gölcük ile İstanbul yolu arasında bin 800 dönümlük alanda imar çalışması yaptıklarını söyledi. Günaydın, “İlk defa Isparta’da 35 ile 50 dönüm arasında 8 adet yeşil alanlar oluştu. Mimarlar Odası olarak bunu incelemenizi istiyorum. Mimarları toplayarak bu ada üzerine nasıl bir proje çizelim diye görüş alışverişi yapabiliriz” dedi.

Ziyarette konuşan Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam, “10. Dönem mimarlar odası seçimini tamamladık, yönetim kadromuzla, değerli belediye başkanımız Yusuf Ziya Günaydın beyi makamlarında ziyaret ettik. Daha modern, daha güzel bir Isparta için ne konuda, nasıl bir faydamız olacaksa katkılarımızı sunmayı beyan etmek için geldik. Biz gelecek 10-20 yılın Isparta’sını hayal ediyoruz. Mimarlar olarak Isparta’mızı daha güzelleştirmenin süreçleri peşindeyiz. Başkanımız da odamızın bir üyesi. Başkanımıza verdiği katkılardan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum“ dedi.

Güven tazeleyen ve yeni oluşturulan yönetim kurulunun yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Isparta’mızda böylesi güzel bir yönetimin seçilmesini önemli buluyorum. Meslektaşlarımızın da çalışmalarımıza katkı sunacağına inanıyorum. Hazırlanan projeleri odamızın da incelenmesini istiyorum. Isparta’da bir ekol ve estetiğe girilmesi noktasında karşılıklı çalışmalar yapılmasını diliyorum” dedi.

İki senedir üzerinde çalıştıklarını, bin 800 dönümlük Gölcük ile İstanbul yolu arasında imar çalışması yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çok geniş parseller ve adalar şeklinde yaptık. İlk defa Isparta’da bin 800 dönüm içerisinde 35 ile 50 dönüm arasında 8 adet yeşil alanlar oluştu. Böyle bir yeşil alanımız yoktu. Farklı bir imar haline getirdik. Mimarlar Odası olarak bunu incelemenizi istiyorum. Mimarları toplayarak bu ada üzerine nasıl bir proje çizelim diye görüş alışverişi yapabiliriz. Önerirseniz, belediyemiz tarafından bir estetik ve güzellik kurulu da kurabiliriz. Bu kurulda, zevkli, enerjik ve istekli mimarlar olursa daha başarılı olur. Böyle bir düşüncelerimiz var. Biz mimarlar odamızı seviyoruz, önemli kılıyoruz. Mimarlar odamızın başarılı olmasını istiyoruz. Bundan sonra bir aşama daha kat edelim. Yeni imar alanımızda bunu yapalım. Bunu yapabilmemiz için odamızın tam destek vermesi gerekiyor. Oda faktörü önemli, kabullenmesi önemli. Bunu oda olarak görüşün, destekleyin, bizde bunun arkasına düşelim. Siz bunu desteklediğinizde mimar arkadaşlarımızda gücenmez. Bu vesileyle ziyaretlerinden dolayı meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu ziyaretleri beni hem sevindirdi, hem duygulandırdı” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 521 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...