ŞEHİTLERİMİZE SON VEDA

19 Ocak 2018 18:22

Isparta'da CASA tipi uçağın eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Hava Pilot Binbaşı Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Odabaşı ve teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı son yolculuklarına uğurlandı.

ESKİŞEHİR’DE TÖREN

Eskişehir'den kalktıktan sonra Isparta'nın Yalvaç ilçesi yakınlarında düşen CN-235 tipi askeri nakliye uçağında şehit olan 3 askerin cenazeleri önceki gün akşam askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na getirildi. Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa, Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı için dün Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Havanın yağışlı olması nedeniyle uçak hangarında yapılan törene şehitlerin yakınları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Ak Parti Eskişehir Milletvekili eski bakan Nabi Avcı ile çok sayıda kişi katıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omzunda törenin yapıldığı uçak hangarına getirildi. 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Gül'ün yaptığı konuşmanın ardından Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek dua etti.

Şehitlerin yakınları tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

ASTSUBAY ÖMER KADİR ARLI,

ESKİŞEHİR’DE SON YOLCUĞUNA UĞURLANDI

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan Astsubay Ömer Kadir Arlı, Eskişehir’de son yolcuğuna uğurlandı.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan Astsubay Ömer Kadir Arlı, Eskişehir'de son yolcuğuna uğurlandı. Şehidin 8 yaşındaki kızı Duru'nun babasının fotoğrafına ağlayarak bakması ise yürekleri dağladı.

Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığından dün saat 11.03'de planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50'de radar irtibatı kesildi. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sonrasında saat 14.30 sıralarında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve üç kahraman askerin naaşlarına ulaşıldı. Kazada şehit olan askerlerden Kütahya nüfusuna kayıtlı Astsubay Ömer Kadir Arlı, Eskişehir Reşadiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eskişehir Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan Astsubay Ömer Kadir Arlı'nın 8 yaşındaki kızı Duru Arlı'nın, ailesinin yanında babasının fotoğrafına bakarak ağlaması yürekleri dağladı. Şehit babasının cenazesini top arabasına bindirilirken izleyen küçük kız, tabuta sarılarak son yolculuğuna uğurladı. Şehidin minik kızı, babasının tabutu cenaze arabasına bindirilince de annesine sarılarak ağlamasını sürdürdü.

Ayrıca şehit Arlı'nın annesi de cenaze töreninde fenalaşırken sağlık ekipleri yanından ayrılmadı.

Cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, askeri erkan, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ORDULU ŞEHİT YÜZBAŞI GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı, memleketi Ordu’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı, memleketi Ordu'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

Şehit Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı (34) için Altınordu ilçesi Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Şehidin yakınları tabutun üzerini çiçeklerle donattı. Şehit annesi İnci ile baba Mustafa Şefik Odabaşı oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun tabutunu öpen baba Mustafa Şefik Odabaşı, cenaze aracına konulana kadar tabutun peşinden gitti. Öğle namazını müteakip Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Eskipazar'da bulunan Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları, dualar ve tekbirler arasında defnedildi.

Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, CHP Genel Bakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, belediye başkanları, STK temsilcileri, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"EŞİM ŞEHİT OLDUĞU İÇİN MUTLUDUR"

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan uçağın pilotu Binbaşı Ümit Karamustafa için baba evinde helallik alınması sırasında gözyaşları sel oldu. Şehidin kızları Öykü(11) ve Masal'ın(8) gözyaşları herkesi ağlattı.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan evlerinin önünde eşi Meryem ve kızları Öykü ve Masal ile babası Sebahattin, annesi Nezaket Karamustafa taziyeleri kabul ettiler.

Şehidin eşi Meryem Karamustafa, "Eşim şehit olduğu için mutludur, herkes hakkını helal etsin" diyerek ağıtlar yaktı.

Kızları Öykü ve Masal'ın sesli ağlamaları ise cenaze törenine katılanları duygu dolu anlar yaşattı. Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can'ın duasının ardından Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa, Hükümet Konağı önünde düzenlenen cenaze törene için alana götürüldü.

Bu haber 425 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...