Madeni-İş´te İsmail Uygun ve ekibi göreve yeniden talip

19 Ocak 2018 18:38

Eski Sanayi Sitesi, Yeni  Sanayi Sitesi ve Gül  Küçük Sanayi  Sitesi oluşumu ve bugünlere ve Isparta’nın düzenli bir sanayi çarşısı oluşumunda önemli katkısı olan Madeni-İş Esnaf Odası’nın genel kurulu Pazar günü gerçekleştirilecek. Zor şartlar altında çalışan esnaf grubunun temsilcisi olan Maden-İş Esnaf Odası’nın genel kurulunda 1054 üye oy kullanacak.

Isparta çarşı merkezi, Eski Sanayi Yeni Sanayi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafları

4 yıllığına başkan ve yönetimini seçecekler. Isparta’nın en büyük esnaf teşkilatının seçiminde Mevcut Başkan ve yönetimi yeniden göreve talip oldu. Sanayi esnafının babası olarak bilinen, Isparta teşkilatının duayen başkanlarından İsmail Uygun, Madeni- İş Esnaf Odası’nın genel kurulunda 5.dönem için yetki isteyecek. Uygun ve ekibi, yeniden göreve talip oldu.

1999’da Madeni-İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yönetimine gelen İsmail Uygun ve ekibinin ilk icraatı halen içerisinde bulundukları 210 m2’lik hizmet mekanını, 200’er m2’lik 2 dükkanı odaya kazandırmak oldu. Isparta’da kendisine ait mülkte hizmet veren ender odalardan birisi olan Madeni-İş Esnaf Odası’nın en önemli hizmetlerinden birisi üyelerini sık sık fuarlara ve mesleki organizasyonlara götürmesi. Madeni- İş Esnaf Odası, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir

yakasındaki fuar ve organizasyonlara üyelerini götürüyor, ufuk turu yapmalarını sağlıyor. Ayrıca Madeni-İş Esnaf Odası’nda basit usule tabi olan 400 esnafın defterleri ve muhasebesi tutuluyor.

Madeni-İş Esnaf Odası’nın ağırlığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın aralarında Isparta’nın da bulunduğu 9 ilde sanayilerin taşınması kararına yönelik atılan adımlarda müdahil durumda olması. Madeni-İş Esnaf Odası Başkanı İsmail Uygun ve ekibi gerek Ankara, gerekse Isparta’da yapılan toplantılarda üyelerini temsil ederek, sanayinin taşınma sürecinde esnafların

mağdur olmamasına yönelik tedbirlerin alınmasını talep ettiler, bakanlığın dikkatini bu yöne çektiler. Esnafların bu konudaki karar ve önerilerini ön planda tutan Madeni-İş Esnaf Odası, taşınma süreci ve yeni sanayi alanları oluşturulmasında ‘esnaf ne istiyorsa, onu yapacağız’ yaklaşımı gösteriyor. 20 yıla yakın zamandır sanayi esnafını temsil eden Madeni-İş Esnaf Odası Başkanı İsmail Uygun ve yönetim kurulu göreve devam karar aldı.

İsmail Uygun, Pazar günü Saat: 11.00’da Alyans Düğün Salonu’nda yapılacak genel kurula tüm üyeleri davet etti.    

 

 

 

 

Bu haber 545 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...