SAÇIM, SAÇIN OLSUN

20 Ocak 2018 12:59

Kanser Savaşçıları Derneğinin “Saçım saçın olsun” kampanyası sayesinde yüzlerce gönüllü yaptıkları saç bağışlarıyla  kanser hastalarının yüzünü güldürüyor. Eğirdir’de projeye destek olan Melmus Kuaför Sahibi ve çalışanları, “Saçım, saçın olsun” projesine tam destek veriyor.

                Kanser hastalarının, tanı ve tedavi sırasında yaşadıkları psikolojik tahribatı azaltmayı hedefleyen Kanser Savaşçıları Derneğinin “Saçım saçın olsun” kampanyası sayesinde yüzlerce gönüllü yaptıkları saç bağışlarıyla  kanser hastalarının yüzünü güldürüyor. Eğirdir’de projeye destek olan Melmus Kuaför Sahibi ve çalışanları, “Saçım, saçın olsun” projesine tam destek veriyor.

SAÇLAR PERUK HALİNE GELİYOR

                “Saçım saçın olsun” kampanyasına destek olan  Eğirdir Melmus Kuaför Sahibi Melike Baştok, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu. Baştok, “Projede yer almayı biz kendimiz istedik. Daha önce müşterilerimizden kestiğimiz saçları çöpe atıyorduk. Bazı meslektaşlarımız kestikleri saçları satıyorlar. Saçların nereye gittiğini ve kimlerin elini geçtiğini bilmiyoruz. Saç dökülmesi kanserde daha çok olduğu için onlara öncelik tanıyoruz. Bütün kematoropi  gören hastaların saçları dökülüyor. O yüzden bu projeyi desteklemeyi uygun gördüm. Projenin ismi ‘Saçım Saçın Olsun.’ Saçını uzun kestirecek olan müşteriye teklif ediyoruz. İşte böyle bir proje var. Bu proje sayesinde sizlerden alınan saçlarla kanserli hastalara peruk yapıyoruz. Ve onlara moral vermiş oluyoruz. Ücret almıyoruz. Saçınız çöpe ve başka yere değil. Sevaba girmek için ya da yarın bizim başımıza da gelebileceğini düşünmek gerek. Biz de bu kampanyaya destek oluyoruz.”

“KANSER HASTALARINA MORAL OLUYOR”

                Eğirdir Melmus Kuaför Çalışanlarından Ayşegül Demirbaş ise  projenin öneminden bahsetti. Demirbaş, şu görüşleri dile getirdi:

“Kanser Savaşçıları Derneği’nin kemoterapi gören kanserli hastalar için başlattığı, bir süredir devam eden kampanyada yer almaktan dolayı mutluyuz. Olay şu: Kanser Savaşçıları Derneğiyle iletişime geçiyorsunuz. Ben saçlarımı kestirip, kemoterapiden ötürü saçlarını kaybeden kanserli hastalara peruk yapılması üzerine bağışlamak istiyorum diyorsunuz. Sonra o bağışladığınız saçlar anlaşmalı kuaförlerce peruğa dönüştürülüyor.

                Denklemin diğer tarafında da saçları tedaviden ötürü dökülmüş ancak peruk edinme imkanlarına sahip olmayan kanserli hastalar, kanser savaşçıları derneğiyle iletişime geçip peruk istediklerini belirtiliyor. Dernek işte bu iki tarafı birbirleriyle buluşturup insanları mutlu ediyor. Sizde ‘Saçım saçın olsun’ diyorsanız salonumuza uğrayıp ücretsiz bu kampanyadan yararlanabilirsiniz.”

               

 

 

Bu haber 455 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...