“DEVLET BAHÇELİ’NİN İTTİFAK FORMÜLÜ TÜRKİYE’NİN KURTULUŞ REÇETESİ”

22 Ocak 2018 16:23

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Milli menfaatlerin konuşulduğu bir masada siyasi partilerin veya kişilerin menfaatleri düşünülmez” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın’a göre, Devlet Bahçeli’nin ittifak formülü, Türkiye’nin Kurtuluş Reçetesi.

 MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin 2019 için ortaya koyduğu ‘İTTİFAK’ projesini değerlendiren Yalçın, “Artık seçim kaygısı değil, mutabakatların gereği ülkenin menfaatleri var. Bu mutabakat yerel seçimler için de geçerli olacaktır. Birileri istiyor diye ülkemizden vazgeçecek değiliz”  dedi.

İşte Yalçın’ın yaptığı özel açıklamalar:

GENEL BAŞKANIMIZ FETÖ’YÜ

15 YIL ÖNCESİNDEN GÖRDÜ

“15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra süreci değerlendirecek olursak, herkesin şunu iyi bilmesi gerekir. Sayın Genel Başkanımızın, 15 Temmuz ya da 17 Aralık sürecinde değil, en az 15 yıldan bu yana partimizin bütün mensuplarına, il başkanlarına kadar bizden istediği görevlerimizi en iyi şekilde yapmamızdı. İstemediği tek şey ise cemaatle herhangi bir şekilde diyaloga girmektir. FETÖ örgütünün cemaat ayağındaki kişilerin görevlerine son verdi, partimiz adına ağır tedbirler aldı. Zaman zaman il başkanlarının ‘Türkiye’de böyle güçlü bir yapı var. Bu yapıya karşı olmak zorunda mıyız?’ önerisine karşı şiddetli bir tepki göstermiştir.

AK PARTİ, SON 30 YILIN EN ÖNEMLİ

TERÖRLE MÜCADELESİNİ YAPIYOR

Sayın Genel Başkanımız hiçbir seviyede bunları kabul etmedi. Gazi Meclise bomba atıldığı zaman ya da 17 Aralık sürecinde değil 15 yıl öncesinde ‘vatan haini ve terörist’ olarak ifade ediyordu. Böyle bir süreçten geçerken sayın genel başkanımızın ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin yarım asra varan siyasi mücadelesinde bir gerçeğimiz var. O da Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet muhafaza edilmesidir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 15 Temmuz’dan sonra her şeyi gözden geçirerek şu anda Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyaset yapacağı şekilde son 30 yılın en önemli terörle mücadelesi veriliyor. Uluslar arası anlamda hem diplomatik hem de mücadele anlamında her türlü çalışma yapılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu sıkıntılı dönemde Hükümetin karşısında olacak kadar vatan ve millet  sevgisinden mahrum değildir. Önceliğimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir, önceliğimiz milletimizin birlik ve beraberliğidir.

TÜRK-KÜRT AYRIMI YAPANLAR VATAN HAİNİDİR

Şimdi de ‘Doğu-Batı, Türk-Kürt oyu’ diye ayrım yapılıyor. Bilge Liderimizin yıllar önce söylediği bir söz vardı. O zamanlar pek anlam ifade etmiyordu. Sayın Genel Başkanımız, ‘Türkiye’yi Doğusundan Batısına, Güneyinden Kuzeyine Kürt, Türk ve Çerkez gibi ayrım yapanlar en büyük vatan hainleridir. Türkiye’de yaşayan herkes eşit vatandaşlık haklarına sahip kardeştir. Türkiye bir çiçek bahçesidir. Bu çiçek bahçesinde ayrık otlarının yetişmesine müsaade etmeyin’ demiştir. Geldiğimiz noktada sayın genel başkanımızın bu sözünün ne anlama geldiğini herkes anlamış oldu.

AK PARTİ’NİN POLİTİKALARI

BİZİ FAZLASIYLA MEMNUN EDİYOR

Yeni kapı dediğimiz, Türkiye’nin geleceği, ülkenin birlik ve beraberliği dışında bütün siyasi projelerin bir kenara çekildiği ortamda Milliyetçi Hareket Partisi, sayın genel başkanımızın da ifade ettiği gibi sonuna kadar Hükümetin yanında yer alacaktır. Bizim varlık sebebimiz bu ülkenin geleceğidir. Bu anlamda da bugünkü politikaları ile bizleri fazlasıyla memnun eden Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetinin sonuna kadar yanındayız. Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi hiçbir ferdinin bundan rahatsız olduğu bir durum yoktur.

MHP’NİN PROJESİ BİR

KURTULUŞ PROJESİDİR

Bugüne kadar aldığı kararlar ve attığı adımlarla bizleri asla mahçup etmeyen, sıkıntıya düşürmeyen bilge liderimiz, yine tarihi bir sorumluluk alarak tarihi bir adım atmıştır. Türk Milletinin Cumhuriyet döneminde yaşadığı en sıkıntılı dönemde bir Kurtuluş Reçetesi’ni ortaya koymuştur. Bu reçetede Türkiye’nin referandum ile değişen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kalıcı ve tartışmasız hale gelebilmesi ve Türkiye’nin geleceğinin garanti altına alınması, 2023’de lider Türkiye projesine ulaşılması için Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız bir teklifte bulunmuştur. Sonuna kadar arkasındayız ve bütün gücümüzle bunun gerçekleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Isparta Gazetesi: Peki bu ittifak yerel seçimleri kapsar mı?

İsa Yalçın: Sayın Genel Başkanımızın ortaya attığı bir proje. Bunun kapsamının yerel mi-genel mi olacağı yönündeki bir tartışmaya bizim girmemiz doğru olmaz. Ama sayın  Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde milli mutabakat için ‘Kasımda da, Martta da’ şeklinde ifadede bulunması ikinci bir adımdır. Anlaşılan odur ki; bu konu milli menfaatlerin konuşulduğu bir masada; siyasi partilerin veya kişilerin menfaatleri düşünülmez. Bunun en önemli ayağı yerel seçimlerdir. Yerel seçimlerde de genel seçimlerde de‘seçim’ yerine ‘mutabakat’ kelimesini kullanılarak, artık Türkiye’nin mutabakatı sahiplenen siyasi partilerle yönetileceğini düşünüyorum. Bizim iddiamız budur. Bizim projemiz budur. Bunun da gerçekleşmesi için Milliyetçi Hareket Partisi olarak sayın genel başkanımızın aldığı kararın sonuna kadar arkasında duracağız.

Tereddütlü düşünen arkadaşlarımız olabilir, gidip onlara anlatacağız. Ama ben bir şey biliyorum. Bugüne kadar bizim başımızı hep dik tutan liderimiz bu aldığı kararla da; Türk Milletinin başını eğdirmeden, dik birşekilde, gururlu bir şekilde dostlara güç, düşmanlara korku veren bir yapı ile Türkiye’yi geleceğe taşıyacaktır.

Isparta Gazetesi: İttifakta ya MHP için AK Parti’nin adayını destekleme durumu ortaya çıkarsa…

İsa Yalçın: Türkiye’de milli mutabakat, Türkiye’nin geleceği konuşulurken bizim en son düşüneceğimiz şey; partilerin karşılıklı menfaatleridir. O gün geldiğinde, bu mutabakatın Türkiye için hassasiyetini düşünenler, Isparta’da da en hassas bir şekilde teraziye koyup karar vereceğini düşünüyoruz. Heyetler arası görüşmeler olacaktır. Nasıl yapılacağını ilişkin henüz hiçbir şey yok. Zaten öncelik kimin belediye başkanı, kimin milletvekili olacağından çok bu ülkenin sıkıntılı dönemden nasıl kurtulacağı konusudur. Zamanı geldiğinde mutlaka karar verilecektir. Hizmet edenlerin hizmetlerinin ön plana çıktığı, asla tereddüde meydan vermeden, herkesin kanaat getirebileceği bir formül, bir sonuç ortaya konacaktır.

Isparta Gazetesi: Büyükşehir veya Bütünşehir yasası tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz:

İsa Yalçın: Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımızın çok eskiden bu yana olumsuz kanaati var. Biz her türlü değişikliğe hazırlıklıyız. Ama bu şekli ile devam etmesinin daha iyi olacağı kanaatindeyim. Bu karar alınır, Isparta’da bu kapsamda olursa sistem ne kadar değişirse değişsin Isparta 1 adım daha fazla hizmet almayı hak ediyor. Bunun yapılması için elimizden gelen her şeyi yaparız.

 

Bu haber 502 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...