“BİZ BİR İLKİ YAŞATMAK İSTİYORUZ”

23 Ocak 2018 14:57

Isparta Basketbol Kulübü kuruldu. Isparta tarihinde ilk kez Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde bir temsilcimiz olacak.  Kulübün Kurucularından Baş Antrenör Alper Yüce, hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yüce, “Isparta kadın basketboluyla tanışacak ve heyecan dolu maçlar izleteceğiz” dedi.

Güller diyarına bir kulüp daha kazandırıldı. Eski basketbolcular tarafından kazandırılan Isparta Basketbol Kulübü faaliyetlerine başladı.  Çiçeği burnundaki kulüp, Kadınlar Bölgesel Lig Basketbol Ligi’nde mücadele edecek.

EL ELE VERİP KULÜP KURDULAR

                Isparta Basketbol  Kulübü’nün Başkanlığı’nı  Mehmet Sarıçay üstlenirken, Baş Antrenör Alper Yüce, Yardımcı Antrenörler Şevket Doğukan Başkaya kurucu üyeler arasında yer aldı. Antrenör kadrosunda Aybüke Güven’de bulunuyor. Burak Gönen, Levent Tekin, Nimet  Taşlı ve Özgür Uğur da kurucu üyeler arasında yer alıyor.

YILLARCA LİGDE FORMA GİYDİ

                Isparta’nın son yıllarda basketbolda yetiştirdiği yeteneklerden eski profesyonel  basketbolcu Alper Yüce, kısa bir özgeçmişini anlatarak sözlerine başladı:

“Profesyonel eski basketbolğcuyum. 2008-2010 yılları arasında ligde oynadım. 2011-2013 yılları arasında 1. Lig de mücadele ettim. Sonra çeşitli 2. Lig takımlarında oynadım. Geçtiğimiz sezon Eğirdirspor’da oynadım. Devre arasında Antalya’ya geçtim”

“ISPARTA’NIN BUNA İHTİYACI VARDI”

Kulüp kurma fikrilerinin nasıl ortaya çıktığını söyleyen Antrenör Yüce, Isparta Basketbol Kulübü ile ilgili şunları dile getirdi:

 “Üniversite’nin kız takımını çalıştırdıktan sonra kafamızda böyle bir fikir oluştu. Kadın basketbol takımı kuralım diye. Arkadaşlarla bir araya geldik. Yapabilir miyiz diye düşündük Isparta’nın buna çok ihtiyacı vardı çünkü. Futbolda yıllardan süre gelen bir başarısızlığımız söz konusu hakim. Açıkçası bizim futbol kadar ciddi rakamlar dönmüyor ama. Tabii başarı çok daha kolay.Futbola nazaran kolay. Yoksa hiçbir başarı kolay değil. Daha az yatırımla daha az bütçeyle daha ciddi profesyonel liglerde oynayabiliyorsunuz. İşin ticari kısmında bir lig üste çıktıktan sonra hemen ticari kısmını düşünebiliyorsunuz. Bu sefer yatırımcının da cebi güçleniyor .Bölgesel ligde şu an için herhangi bir geri dönüş yok sadece kendi cebinden çıkıyor herkesin . Ama nasipse 1. Lige çıkarsak iddia gelirleri işin içine girmeye başlıyor

“KULÜP MERKEZİMİZİ OLUŞTURDUK”

Biz 1 ay oldu ofisi tutalı. Kulüp merkezimizi oluşturduk. Isparta’nın hakikaten böyle bir şeye ihtiyacı var. Çünkü spor sadece futboldan ibaret değil. Burada daha önce de kadın basketbolu kurulmamış. Biz bir ilki yaşatmak istiyoruz. 2018-2019 sezonunda nasip olursu bizde orada mücadele edeceğiz. Mücadele etmememiz için hiçbir sebep yok.Sosyal anlamda, kültürel anlamda,bilimsel anlamda şehrimiz bunları karşılayacak seviyede. Dolayısıyla spor kültürünü biz aşılamak istiyoruz.Biz bugün kadın basketbolu yapacağız.Yarın kadın hentbol vb. , voleybol  farklı branşları yaymamız lazım. Bugün spor kültürü var dediğimiz iller bir anda oluşan şeyler değil.Hepsi zamanında sıkıntılar çekiyor ama arkasından herkes bu işin ekmeğini yiyor.

“ÇAĞDAŞ SPOR AHLAKINI TÜM ÜLKEYE DUYURMAK İSTİYORUZ”

Bizim amacımız Türk basketbolunu uzun yıllar hizmet etmek istiyoruz. Kurduk, yaptık ettik. Başarı gelmezse diye başarıya endeksli olmamak lazım. Klişe bir tabir top yuvarlak. Siz elinden geleni yaptıktan sonra, iyi çalıştıktan sonra yapılmayacak başarılamayacak hiçbir şey yok. Önemli olan buna inanmak şehrin buna inanması. Bizlere inanması bizlere güvenilmesi. Teknik kısmında biz bu işin altından kalkacağımıza inanıyorum. Bunu yapacağımıza inanıyorum.Üniversite de bunu başardık.Ciddi bir ilerleme katettim kızlarla. Erkek bölgesel  basketbol ligini kapattı zaten federasyon. Şimdi 2. Lige katılmanız için sizden 750 bin TL teminat istiyor ve bunu da herkes kolay kolay veremiyor.

Para konusundan dolayımı kadın basketbol işine kalkıştınız, kesinlikle hayır.Şu an erkek bölgesel basketbol ligi devam etse bile biz yine kadın basketbolunu yine kuracaktık. Çünkü o imajı verdiler bana çocuklar.        Çağdaş spor ahlakını tüm ülkeye duyurmak istiyoruz. Ülkemize, Avrupa’ya, tüm dünyaya ve bunun merkezinin Isparta olmasını istiyoruz.Yani spor basketbol çok güzel bir şey.Elit bir spor. Kültür seviyesi çok üst düzeyde bir spor. İnsanların biz hafta sonları ailesiyle tribündeki yerini alıp küfür, hakaret olmadan rakip takıma saygı göstererek çünkü sporda bunlara yer yok.Çünkü bu herkes yansıyor.Öncelikle kadınları spora teşvik etmek istiyoruz.Gençlerimizin de ne yazık ki uyuşturucu müptelalığı çok üst düzeyde. Sigarayı artık söylemeye bile gerek yok.En azından sporla uğraşırlarsa  bir nebze de olsa o ortamdan çocuklarımızı çekip almak istiyoruz.”

“BİZİM DE ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN DİYE DÜŞÜNEN İNSANLAR İSTİYORUZ”

                Isparta Basketbol Kulübü Baş Antrenörü Alper Yüce, SDÜ’nün Isparta için bir şans olduğunu ve gerekli altyapıya sahip olduklarını belirterek, “Spor yapan herkes hiç ayırt etmeksizin ileride çok ciddi birey haline geliyor.Bu eğitim anlamında, kültürel anlamda çünkü farklı deplasmanlara gidiyorsunuz.Şehirlerin kültürlerini tanıyorsunuz.  2 gün sonra Avrupa kupalarında mücadele ederseniz Avrupa ülkelerinde cebinizden para çıkmadan geziyorsunuz.Maçınızı yapıp oranın kültürel şeylerini benimsiyorsunuz.Buraya geldiğinizde bir ortama girdiğinizde bu konuda ilerideyiz ya da gerideyiz diyebiliyorsunuz.Biz bunları istiyoruz. Isparta’mızda daha önce yapılmayan bir şey ben dediğim gibi erken bıraktım basketbolu. Nasip böyleymiş. İşin mutfak kısmında öğrenci yetiştirmek, nasip olursa bu işin üstesinden geleceğiz. Bizim istediğimiz sadece bu şehrin bize sahip çıkması.  Çünkü biz bunu Isparta için yapıyoruz. Sponsora her şeye tabiî ki ihtiyacımız var. Maddi manevi elbette ki olacak. Biz istiyoruz Kadın Basketbol. Kadın erkek eşitsizliğini bu şekilde gidebiliriz. Bizim de çorbada tuzumuz olsun diye düşünen insanlar istiyoruz. Bunu başarırsak ne mutlu bize. Birinci Lige çıkmışız, Süper Lige çıkmışız çok önemli değil. Önemli olan bu kültürü bu ile yerleştirebilmek. Bölgesel Lig, 1. Lig, Süper Lig. Atla deve de değil. Yaklaşık 200-250 bin TL’ye bir basketbol ligi takımı kadın basketbol liginde ciddi bir takım oluyorsunuz. Bugün bu söylediğim paralar futbolcu kardeşlerimizin peşin aldığı paralar. 2 oyuncuya verilen paralar. Diğer herkes için helali hoş olsun. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Anlatmaya çalıştığımız şey futbol. Çok ciddi bir sektör. Çok paralar dönüyor. Bunu biz daha az maliyetle bir oyuncuya verdiğiniz peşinatla biz 1 sene bütün takımın ihtiyacını karşılıyoruz. Oyuncu, antrenör maaşı, malzemeleri biz bunların hepsini karşılayabiliyoruz. Bizim istediğimiz bize sahip çıkılması. Uğraşıyoruz, çok vakit harcıyoruz. Hala da ben üniversite öğrencisiyim. Şu an içinde bulunduğumuz arkadaşlarım da yeni mezun oldu. Girişimcilik ruhumuz var. Şu an aldığımız bir risk. Ama bunları yapmamız lazım ki birilerinin taşına altına eline sokması lazım ki, biz oturduğumuz yerden bir şey olmaz demesi en kolayı.

“ARTIK ŞEHRİMİZİN İNSANLARINI TRİBÜNE SOKMAK İSTİYORUZ”

Önümüzdeki sene mücadele edeceğimiz Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2017-2018 Senesinde 40 takım var. 37 takım mücadele ediyor bu sene. Çekilenler oluyor. Lige katılamayanlar oluyor. Buna birinci ligde dahil, süper ligde dahil. A takım seviyesinde Ispartalı çocuklarımız da oynayacak. Transferlerimiz var. O arkadaşlarımızın konaklamasına kadar karşılayacağız. Artık şehrimizin insanlarını tribüne sokmak istiyoruz. Kadın basketbol ligi izlenir mi. İzlenir. Bayanlar 1. Liginde 17 takım yer alıyor.  Bu ligde Federasyon ve Spor Toto Teşkilatının destekleri var.

“ANTRENMANLAR AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR”

                Örneğin;  Uşak Basketbol Ligi’nde lig sonuncusu. Bir hafta  önce Trabzon maçında full tribünlere oynadılar. Küsmüyorlar takımlarını destekliyorlar. Şehir küsmüyor, destek oluyor. İnsanların gelmesi lazım ki maçı kazanalım. Zaten elimizden geleni yapacağız. Ağustos’ta antrenmanlara başlayacağız. Şehrin büyüklerinden maçlarımıza gelmelerini bekliyoruz. Aileleriyle birlikte salona gelip maça gelmeleri çok güzel olur” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu haber 454 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...