Türk büyüklerinin büstleri yerleştirildi

22 Ocak 2013 15:49

Isparta’ya, Antalya’dan giriş noktasında yer alan ve şehre prestij kazandıran Tarih Kültür ve Vefa Parkı’nda yapımlar tamamlandı. Türk büyüklerinden 10’unun büstleri parka yerleştirildi. Ayrıca Şehitler Anıtı da yapıldı. Şehitler anıtında Balkanlar Savaşı’ndan, Kurtuluş Savaşı’na, Kıbrıs Barış Harekâtından doğu ve güneydoğuda şehit düşen vatan evlatlarının sayılarının da yer aldığı parkta incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, parktaki çalışmaların tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde yapılacak bir törenle resmi açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Yanında babası Ali Günaydın ile birlikte parkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, parkın hem kültürel, hem tarihi özelliklerinin bulunduğunu dile getirirken, parkın şehre değer ve ivme kazandıracağına inandığını kaydetti.

Park alanında şehitler anıtı ve Ispartalı Türk büyüklerinin büstlerini de yaptıklarını dile getiren Başkan Günaydın eski mezbaha alanının konut alanı olduğunu ancak kendilerinin burayı yeşil alana çevirerek böyle bir park çalışması uyguladıklarını dile getirdi. Parkın tarihe ışık tuttuğunu ve şehrin geçmişini izah eden bir park olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın tarihine ışık tutan 20’nin üzerinde şahsiyetin bulunduğunu ancak kendilerinin bu parka 10’unun büstünü koyabildiklerini dile getirdi. Isparta’nın geçmişine yeterince vefa gösteremediğinden yakınan Başkan Günaydın, şehitlerimizin topluca yer aldığı bir bölümün bugüne kadar yapılmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Isparta’nın bu ülkenin kurtuluşunda her bakımdan bir kahraman olduğunu gösteren bir parkımızdır. Burası tarihe teslim edilmiş, geçmişi izah eden bir park haline gelmiştir.  Artık bu kahramanlarımız ve gerek Isparta’mıza gerekse ülkemize büyük hizmet veren Türk büyüklerimizi bu parkta gün yüzüne çıkarmış oluyoruz. Bu parkımız manevi bir değer taşıyor. Bu parkımız vefalı olma bakımından da Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum. İlk vefa güneşi bu parktan çıkmıştır. Başta şehitlerimiz olmak üzere Isparta’ya hizmet eden tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 838 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...