Isparta’nın ilk katlı otoparkının yapımına başlandı

22 Ocak 2013 15:50

Isparta Belediyesi tarafından ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın hemen arkasında yapımına başlanan Gökkubbe inşaatının yapım çalışmaları son hızıyla sürüyor. Bir yandan Gökkubbe inşaatı devam ederken diğer taraftan Isparta’nın ilk katlı otoparkı olma özelliğini taşıyan 3 bin metrekare oturum alanlı 3 kattan oluşan toplam 9 bin metrekarelik otoparkın yapım çalışmalarına da başlandı.

Tek açıklıkta100 metreçapı bulunan Gökkubbe Fuar ve Kongre İnşaatı ile katlı otopark yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların çift koldan devam ettiğini söyledi.

İnşaat alanında ciddi kod farkının bulunduğunu dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otopark alanının bulunduğu yerde fore kazıkların çakımının devam ettiğini ve diğer taraftan da hafriyat çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Başkan Günaydın, “Gökkubbe’de temel çalışmaları son aşamaya geldi. Çift koldan hem Gökkubbe inşaatı hem de otopark yapım çalışmaları devam ediyor. 3 kattan oluşan toplam 9 bin metrekarelik çelik konstrüksiyonla inşa edilecek olan otoparkımız aynı zamanda şehrin ilk katlı otoparkı olma özelliğini taşıyor. Sağlık Müdürlüğü’müz arkasındaki otopark alanımızı da aynı yöntemle yer altına inşa edeceğiz. Fore kazık sistemini yine şehrimizde Halı ve Kilim Müzemizde de uyguladık. Çalışmalarımızı kalıcı, teknik ve teknolojik olarak geçekleştiriyoruz. Yaptığımız tüm tesislerin özellikle deprem olmak üzere dayanıklı olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Çalışmaları şantiye şefi gibi takip eden Başkan Günaydın, “İnşaatlarımızın gerekli ödemelerini sıkıntı duymadan rahatlıkla yapabiliyoruz. Tüm arkadaşlarımız yağışa ve hafta sonu olmasına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Yıllara hitap edecek olan bu çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın incelemelerine babası Ali Günaydın da katıldı.

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...