BAKA Proje hazırlama eğitimleri başladı

25 Ocak 2018 18:34

Sürdürülebilir kalkınma hedefinde BAKA proje hazırlama eğitimlerine başladı.

‘Küçük Ölçekli Altyapı’ ile ‘Yenilenebilir Enerji’ alt başlıklarından oluşan toplam 20 milyon TL bütçeli 2018 Mali Destek Programları’nı (MDP) projelere açan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), bilgilendirme toplantılarının ardından proje hazırlama eğitimleri Isparta’da başladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda eğitim toplantısında; yeni mali destek programları hakkında amacı, hedefi, öncelikli konuları hatırlatma sonrasında projenin nasıl hazırlanıp nelere dikkat edileceği, başvurusunun nasıl yapılacağı gibi konularda katılımcılar bilgilendirildi. BAKA’nın 13.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek proje hazırlama eğitimleri; 24 Ocak Çarşamba günü Antalya’da ve bir gün sonra 25 Ocak’ta da Burdur’da verilecek.

Başarılı projelere toplam 20 milyon TL tutarında desteğin kullandırılacağı 2018 yılı Mali Destek Programları için bilgilendirme toplantılarını tamamlayan BAKA, proje hazırlama eğitimlerine başladı. 2018 MDP başvuruları için son başvuru tarihinin internet üzerinden (KAYS) 09 Mart 2018 saat:23.59’a kadar olduğu hatırlatılan Isparta’da ITSO’daki proje hazırlama eğitimi BAKA Proje Yönetim Birim Başkan Vekili Hasan Yüksek ve uzman Abdurrahman Özsoy tarafından verildi.

Potansiyel başvuru sahiplerine programlar hakkındaki hatırlatmaların ardından eğitim toplantısında; proje hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar, fikrin projeye nasıl dönüştürüleceği, başvuru formu, eklerin doldurulması, hangi projelerin kabul göreceği, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci ile sonrası anlatıldı.

Eğitimler için başvuruların http://www.baka.gov.tr internet sitesinden yapılan proje hazırlama eğitimlerinin gerçekleştirileceği yerler ve adresler proje hazırlama eğitimi başvurusu yapan katılımcılara SMS yoluyla bildiriliyor. BAKA’nın ‘Küçük Ölçekli Altyapı’ ile ‘Yenilenebilir Enerji’ alt başlıklarından oluşan 2018 Yılı Mali Destek Programlarının bütçesi toplam 20 milyon TL. Doğrudan finansman desteği sağlayacak programlar hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamı http://www.baka.gov.tr internet sitesinden temin edilebiliyor.

 

Bu haber 387 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...