MİLLİ BOKSÖR SEMA ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

27 Ocak 2018 10:24

Milli Boksör Sema Çalışkan, Nevşehir’de Büyükler Boks Şampiyonası’nda çeyrek finaldeki rakibini yenerek yarı finale yükseldi.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldız Kızlar, Genç Kızlar Ve Büyükler Türkiye Boks Şampiyonası 54 ilden 597 sporcunun katılımıyla Nevşehir’de sürüyor.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda düzenlenen Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye’yi temsil etme hakkını elde edecekler.

Genç  sporcularımız da Nisan ayında İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Ekim ayında da Arjantin’de yapılacak olan Gençlik Olimpiyatları’nda mücadele etmeye çalışacaklar. Büyük bayanlarda ki sporcumuz ise hem Avrupa hem de dünya şampiyonası katılım için mücadele edecekler. Aynı zamanda buradaki tüm sporcularımız ile 2020 sonrası olimpiyatlara katılımın çekirdek kadrosunu oluşturacaklar.

Milli Boksör Sema Çalışkan ise Büyük Bayanlar 64 kiloda çeyrek final maçını kazanarak yarı finale yükseldi.  Çalışkan Türkiye Şampiyonu olarak Isparta’ya altın madalya kazanmak istiyor.

 

 

Bu haber 376 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...