Rus Gelinler, güller diyarında geleneklerini yaşatıyorlar

27 Ocak 2018 10:27

                Isparta’da Rus Gelinler, sık sık bir araya gelerek geleneklerini yaşatıyorlar. Rus asıllı Dünya Kahveleri Sahibi Vera Gülsever’in liderliğinde bayramlarda, krep haftası,  kadınlar gününde ve özel günlerde bir araya gelen Rus Gelinler, birlik ve beraberlikleriyle göz dolduruyorlar.

                Isparta’da her geçen gün artan Rus nüfus yoğunluğunun yanı sıra Kazakistan, Moldova, Ukraynalılarda bu etkinliklere katılıyorlar.

                Yabancı gelinler, Isparta’da yaşamaktan dolayı mutlular. Kimi dil okullarında öğretmenlik, kimi spor salonlarında eğitmenlik,  kimi de güzellik merkezlerinde,  kimi de ticaretle uğraşıyor.

“BİRBİRİMİZE DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

                Rus Gelinlerin etkinliklerine çoğu zaman ev sahipliği yapan Dünya Kahveleri Sahibi Vera Gülsever, “ 19 yıldır buradayım. Isparta’ya gelme sebebim evlilik. 15 yıldır çalışıyorum. Isparta’da ilk geldiğim zamanlarda bu kadar yabancı yoktu. Şu anda daha da fazlalaşıyor. 200’ün üzerinde olduğunu sanıyorum. Birbirimize destek vermeye çalışıyoruz. Kazakistan, Moldovalı vatandaşlarla burada etkinlik düzenliyoruz. Oradaki yaşamdan kalan gelenekleri devam ettirmeye çalışıyoruz.  Diğer arkadaşlar genelde yabancı dilde eğitim veriyorlar. Geleneklerimizi ve adetlerimizi unutmamaya çalışıyoruz ve bir araya geliyoruz. Türkiye’de yaşamaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Türkiye’de yaşayan bir Rus olarak Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri de değerlendiren Vera Gülsever, “Bizler Türkiye’de mutluyuz. Ve kesinlikle 2 ülke arasında gerginlik istemiyoruz. Zor günler artık geride kaldı.  2 ülke arasında ilişiklerinden eskiden daha iyi olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bu haber 497 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...