Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Yurt ihtiyacı giderilecek

22 Ocak 2013 15:55

Vali Memduh Oğuz eşi Canan Oğuz ile birlikte sabahın ilk saatlerinde Isparta Anadolu Öğretmen Lisesini ziyaret ederek okul idaresi ve okul aile birliği üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk, Okul Müdürü Ali İhsan Kalyoncu ve Okul Aile Birliği Başkanı Şadiye Başdeğirmen tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, , okul aile birliği tarafından hazırlanan kahvaltı programına katılarak önümüzdeki günlerde yapımına başlanılacak olan ve yurt spor salonu ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Isparta halkının destekleriyle bugünlere kadar geldiklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Şadiye Başdeğirmen; “Çok şükür Isparta halkının destekleriyle bugünlere kadar geldik. Tabi bu arada bazı ihtiyaçlar, eksiklikler devam ediyor. Biz bunları yerinde Sayın Valimize ve milli eğitim müdürümüze yerinde göstermek için böyle bir program düzenledik. Sayın Valimizin destekleriyle güzel şeyleri çocuklarımıza yapmak, Isparta halkına ve öğrencilerimize layık görevleri yerine getirebilmek için hep birlikte çabalıyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk ise; sorunları yerinde görmek ve yapılan çalışmaları istişare etmek için bir araya geldiklerini belirterek, okulun ihtiyacı olan bazı tesisler için görüş alış verinde bulunduklarını belirtti.

Öztürk konuşmasında; “Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi gerek kalite, gerekse de fiziki şartları itibariyle örnek okullardan bir tanesi. Ancak bazı eksiklikler var. Yakın bir zamanda spor salonu inşaatına başlayacağız. Yurt ihtiyacı var, onu da Sayın Valimizin önderliğinde bir hayırseverin katkılarıyla inşallah gerçekleştireceğiz.

Gerek Anadolu öğretmen lisesi, gerekse bu yerleşkede bulunan diğer okullarımızla ilgili yaptığımız incelemelerde bugünün dünden daha iyi olduğunu, ama yarınında bugünden daha iyi olması için stratejik planlarımızı ve yapılacak çalışmaların eylem planlarını hazırlıyoruz” dedi.

Isparta Anadolu Öğretmen Lisesinin her yönü ile örnek bir okul olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise; okulun bazı ihtiyaçları olduğunu belirterek yapılacak yurtla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Oğuz konuşmasında; “Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi hem maddi unsurlarıyla, hem de ders imkanlarıyla, sınıflarıyla örnek bir okul. Aynı zamanda eğitim seviyesi itibariyle tercih edilen bir okul.

Isparta’nın genelindeki özellikleri burada da görüyoruz. Öğrenciler hevesli, veliler hevesli, öğretmenlerimiz, yönetim ve milli eğitim teşkilatımızda çok gayretli. Bundan tabi kalite meydana geliyor, ama kalite arttıkça da yine eksiklikler ve ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu konularda daha iyiye, daha güzele nasıl gidilebilir diye görüştük. Burada okulumuz için yeni yapılacak yurt ile birlikte diğer orta dereceli okullarımızın ihtiyaçları da görüşüldü. Bu sabah kahvaltısında Isparta Milli Eğitimindeki güzel gelişmeler bizi memnun etti” dedi.

Vali Oğuz, konuşmalardan sonra sınıf ziyaretinde bulundu.

9-A Sınıfını ziyaret eden Vali Oğuz ve beraberindekiler öğrencilerin arasına oturarak Kuran-ı Kerim Dersinde işlenmekte olan Yasini Şerif Süresini bir süre dinlediler.

Meyve ile ilgili olarak Yasin Süresinde geçen bir ayeti açıklayan Vali Oğuz; “Kuran-ı Kerimde öyle ayetler var, elmadan bahseder, incirden bahseder, hurmadan bahseder, soğandan bahseder, bakladan bahseder, yani kuzeyde, güneyde her yerde yetişen meyvelerden bahseder ve onların şifasından bahseder.

Orada istedikleri her şey var diyor, ama meyveye vurgu yapıyor.  Demek ki meyve çok önemli, meyvenin bu kadar önemli olduğunu kutsal kitabımız söylüyor, ama şimdiki gençler meyveye çok önem vermiyor. Daha çok suni gıdalara daha çok önem veriyor.

Bütün dünyada diş rahatsızlıklarında birinci etken genetik, anne babadan gelen özellikler, ikinci etken ise beslenme alışkanlığı. Yapılan araştırmalara göre de suni gıdalarla beslenenlerin dişerli sağlam olmuyor.

Kutsal kitabımız; orada istediğiniz her şey var, ama meyvelerde var diyor. Demek ki bütün istediklerimizin üstünde meyvenin bir önemi var. Hele Isparta çok şükür meyve cenneti, onun için sofranızda meyveyi eksik etmeyin ve sağlıklı beslenin. O zaman meyveyi hatırlarken Yasin Süresini, Yasin Süresini hatırlarken de meyvenin faydasını hatırlayacağız” dedi.

Vali Oğuz, incelemelerinden sonra ilgililere teşekkür ederek okuldan ayrıldı. 

Bu haber 1431 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...