BAYANLARIN ÇALIŞMA AŞKI

29 Ocak 2018 18:29

Aksu Caddesi’nde hizmet veren Gold Örgü Evi Kırtasiye de, el emeği göz nuru muhteşem çalışmalar ortaya çıkıyor. Ayrıca kursa katılan bayanlar, farklı tasarımlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.  Bayanlar el becerilerini geliştirerek hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de para kazanıyor.

Isparta Gold Örgü Evi Kırtasiye, farklı çalışmalarıyla bayanlar tarafından büyük rağbet görüyor. Aksu Caddesi’nde hizmet veren Gold Örgü Evi Kırtasiye de  el emeği göz nuru muhteşem çalışmalar ortaya çıkıyor. Ayrıca kursa katılan bayanlar, farklı tasarımlarıyla da göz dolduruyor.

İşletme Sahibi Ziynet Balbey ve Kurs Hocası Emine Görmez, tüm bayanları kurslarına davet ediyor.

Isparta Gold Örgü Evi Kırtasiye’nin  Sahibi Ziynet Balbey, KOSGEP sayesinde açtığı işletmelerinde bayanlara da ek iş imkanları sağladığını bildirdi. Balbey, işletmelerinin kuruluş hikayesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

KOSGEP’İN DESTEĞİYLE İŞLETMESİNİ AÇTI

                “Hayat şartları nedeniyle Erzincan’a çalışmaya gittik. Yaklaşık 10 yıl Erzincan’da yaşadık, taa ki bu senenin haziran ayına kadar.  Çocuklar büyüyünce kesin göç kararı aldık. Buraya da gelince başka yerde çalışmak istemedim. Daha önce öğretmen evinde çalışıyordum. Kendi iş yerimi açayım dedim. Bu sayede KOSGEP’ten yardım aldım. Kursuna gitmiştim Erzincan’dayken. Buraya gelincede  KOSGEP’e sunumumu sundum . KOSGEP’te  onayladı. Hem KOSGEP’in hem kendi birikimimiz sayesinde buraya bir tuhafiye, ip dükkanı, örgü evi gibi bir yer açalım dedik. Sağ olsun arkadaşlarda bana bu konuda yardımcı oldular. Hocamız Emine hanımla tanıştık ilk önce. O dedi burada kurslarımızı yapalım. Bu konuda da çok bilgili. Benim hem yaşım itibariyle hem de çok haşır neşir olmadığım için fazla bir bilgim yoktu. Onların sayesinde öğrendim. Hafta da 3 gün burada örgü yapıyoruz . Bilmeyenlere gösteriyoruz. Yaptıklarımızı inşallah satışa sunacağız artık. Güzel geçiyor günlerimiz. Sohbetimiz muhabbetimiz güzel.”

BAYANLARA İŞ İMKANI SAĞLADI

                Kısa sürede büyük bir kitleye ulaştıklarını ve bayan arkadaşlarıyla aile gibi olduklarını söyleyen İşletme Sahibi Balbey, “İşletmemizde bebek yelekleri, iğne oyaları, süs bebekler yapıyoruz. Dışarıdan gelenlere de yardımcı oluruz yapmak isteyenlere, yardımlaşıyoruz. Güzel geçiyor günlerimiz. Satış için Instagram sayfamızı açtık. Oradan satışımıza başlıyoruz İlk satışlarımız bu hafta başlayacak. Yaptıklarımızı değerlendirmeliyiz satışa sunmalıyız yapamayanlara. Ben Erzincan’da yaşadığım için 2000 nüfuslu bir ilçedeydik. Orada her imkanı bulamıyorduk. Her şeyimizi internet üzerinden  yapma zorundaydık. Ben buraya geldim her şeye elim uzanıyor ama uzanamayanlarda var. Yapamayanlar da var. Onlar için bu şekilde hem yapıp satacağız hem de burada güzel vakit geçiriyoruz. Yapamayanlara öğretiyoruz. Artık bir tane değilim ben bir sürüyüz. Bu dükkan resmi olarak benim üzerimde olabilir ama biz burada yaklaşık 16 kişiyiz. Yani inşallah daha büyüyeceğiz. Daha çoğalacağız” diye konuştu.

“TATLI DİL, GÜLER YÜZ”

                Bayanları örgü tasarım kurslarına davet eden Gol Örgü Evi Kırtasiye Sahibi Ziynet Balbey, “Örgü ne yaşlı işi ne orta yaş işi. Bizim genç kursiyerlerimiz de var. 15-18- 20 yaşında da var. Sosyal medya facebook ınstagramlarda boş vakit harcayacaklarına bir el işi yapıp kendi ürettiklerini görmek onları daha çok memnun eder. En yakın kendi kızımdan bahsedeyim. Çok güzel şeyler tasarlıyor.15 yaşında olmasına rağmen örgü yamak ne ders çalışmaya engel ne başka bir şeye. Ailelere tavsiyem çocuklara küçük yaşta bir şeyler tasarlamalarını onu kullanmalarına araştırmaları gerekiyor. İleri de anne oldukları zamanda onlarda çocuklarına aynı şekilde yapabilirler. Yani ders çalışmaya engel değil örgü örmek. Çocuklarımıza bunları öğretelim. Ayrıca bir ip firması kızımın tasarladığı ürünü dergiye çıkmasını istediler. Bununla birlikte isteği arttı. Okuldan gelince yarım saat bir saat yanımızda takılıyor, örüyor. Sonra dersinin başına geçiyor. İnternette oyalanmak yerine örgü örüp kafasını dağıtıyor. Dersleri güzel notları güzel. Örgü örmek derslere engel değil. Herkese tavsiye ederiz. Buraya facebook’tan internetten görüp gelenler diyorlar ki biz çok büyük bir yer bekliyorduk. Burada nerede kurs yapıyorsunuz diyorlar. Burada oturacak bir şey yok ne bir sandalye ne bir masa. Dedim ki gönlün sığdığı yere köy sığar. Küçük taburelerdeyiz belki rahatımız yok yoruluyoruz belki ama çok mutluyuz, çok eğlenceliyiz .  Saat 2 den 6 ya kadar sürüyor bizim kursumuz, o vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz bir türlü. Tabi biz de çok büyük bir yer yapabilirdik ama bana diyorlar niye çarşıda açmadın diye. Benim kimseyle bir rekabetim yok. Kimseyle yarışmıyorum. Çok aman aman şu paraları kazanayım demiyorum da. Biz burada mutluyuz. Buraya gelip aramıza katılmak isteyenleri de bekleriz. Ücretsiz bir ücret almıyoruz. Benim bir satış mağazasında ya da bir yerde aradığım güler yüzdür. Fiyattan önce benim için odur. Bir insan bana o kadar ucuza söylesin ki ama suratsız birisi olsun ben oraya asla gitmem. Ben karşımdaki insandan bunu beklediğim için onlarında aynı şeyi beklediğine eminim. Belki her imkanı sağlayamayabiliriz. Sektörde yeni olduğum için zamanla onlar bana öğretecek ben onları ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacağım. Tatlı dil güler yüz. Herkesi buraya bekliyoruz her şey alış veriş değil çayımızı kahvemizi içsinler. Birbirimizi tanırız” diyerek sözlerini tamamladı.

                Kurs Hocası Emine Görmez ise “Gold örgü evinde arkadaşlara örgü gösteriyorum. Dışarıdan misafirlerimiz çok oluyor. Her zaman açığız 50 kişiye de açığız. Küçücük dükkanımıza herkesi alabiliriz” dedi.

ISPARTA GOLD ÖRGÜ EVİ KIRTASİYE KURSLARINA KATILAN BAYANLARIN GÖRÜŞÜ:

Aliye Çelik: Örgü kursunda çalıştım bütün arkadaşlarımla. Çok mutluyum. Şapka, yelek, ceket yapıyorum burada.

Fergedan Barkın: Biz örgüyü sevenler olarak burada toplandık. Enerjimiz çok yüksek. Değişik şeyler yapmayı çok seviyoruz. Özellikle örgü oyunca konusunda ben özellikle daha istekliyim. Bu konuda kendimi geliştiriyorum. Satış oluyor arada onları yapıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz, evde durmak istemiyoruz. Burası bizim için bulanmaz bir nimet.  Sağ olsun Ziynet’te bize kucak açtı, Emine hoca eşliğinde. Biz de buraya gelip enerjimizi toplayıp eve full enerjili gidiyoruz. Güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz yani değişik şeyler gelenlere de yardımcı oluyoruz ne mutlu ki bize burada buluşuyoruz.

Neriman Gündüz: İğne oyası yapıyorum. Yemene, tülbent, havlu kenarı isteyenlere burada kurs veriyoruz .Biz burada mutlu  kocaman bir aileyiz. Ziynet hanım bize burayı açtı. Arkadaşlarla keyifli mutlu vakit geçiriyoruz. Herkesi bekliyoruz, herkese kapımız açık. Kimseyi dışlamıyoruz daha çok kucaklıyoruz.

Selda Baloğlu: Hatay’dan geldim. Burada Ziynet hanımla tanıştım. Öylesine bir uğramıştım. Sonra hocalarımızla tanıştım. Onlar bana yün öğretmeye başladılar. Şu an da eşime hırka işliyorum. Onların sayesinde  çok güzel geçiyor günlerimiz. Herkesi de bekliyoruz.

Sevim Özer:  Örgü evinde ceket, kazak örüyorum.

Emine Tığdemir: Örgü görmeyi çok seviyorum. Emine hocamız sayesinde burayı açtı. Hem yeni arkadaşlarla tanıştık. Burada bir aile gibiyiz. Örgü örmeyi seviyorum ama bilmediğim daha çok şeyler var. Arkadaşlarımız sayesinde yeni yeni şeyler öğreniyorum.

ISPARTA GOLD ÖRGÜ EVİ KIRTASİYE

İLETİŞİM KANALLARI:

Kepeci Mah (Aksu Caddesi) 1208 Sok: No 1/8 Isparta

GSM: 0553 224 91 03

Facebook: Gold Örgü Evi

Instagram: Gold Örgü Evi

Bu haber 492 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...