“Isparta’mız altyapı tesisat bakımından yeni bir şehir oldu”

30 Ocak 2018 13:58

Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal inşaatı tüm hızıyla devam ederken, otogara ulaşımı sağlayacak olan yeni yolların açılması, dolgu işlerinin yapılması ve altyapı hizmetlerinde de sona gelindi. Son olarak otogara giriş bölümünü oluşturacak olan yolun başta yağmur suyu olmak üzere, kanalizasyon ve içme suyu hatlarının döşenmesi de tamamlanıyor.

Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, otogara ulaşım sağlayacak olan yeni yolların açılmasıyla, dolgu işlemlerinin de tamamlandığını söyledi. Günaydın, “30 metrelik yolumuzun açılması işlemi ile birlikte dolgu işleri de bitti. Yolumuzda şu anda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı çalışmalarımız devam ediyor, bunda da sonuca ulaşmak üzereyiz” dedi.

Otogarın doğu bölümünden geçen ve Gül Küçük Sanayi Sitesi ile birleşen diğer yolunda kısa bir süre önce açıldığını ve bunun da dolgu işlerinin tamamlandığını aktaran Günaydın, “Otogar tesisimiz bitmeden altyapı işlerini bitirmiş oluyoruz. Yeni Çünür’e geçmiş yıllarda 40 bin kamyonun üzerinde yol dolgu çalışması yapılmış ve aynı şekilde altyapı çalışmaları bitirilmişti. Bir yandan dolgu çalışmaları ile birlikte kırmızı kodu elde ettik, diğer taraftan da altyapısını yaptık. Kısa çaplı noktaları da topluyoruz. Yeni Çünür’ümüze bahar ayı ile birlikte asfalt çalışmalarımızı başlatacağız. Buradan Yeni Çünür’de inşaat yapan müteahhit ve bina sahiplerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Binalarımızın tesisatları hazır, bunların bağlantılarını yapsınlar. Buraları asfaltladıktan sonra yeniden kazılmasını istemiyoruz. Böyle olunca içimiz acıyor. Yine şehrimizin birkaç mahallesinde altyapı ve asfalt çalışmalarımız var. Sokak bazlı olarak bu çalışmaları da baharda 4 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle tüm Isparta’yı bitirmiş oluyoruz. Bu bir dönemde bir başkana nasip oldu, bu da sevindirici bir olay. Bahardaki çalışmalarımızla birlikte ‘şehir tam olarak bitmiştir’ diyeceğiz. Isparta’mız altyapı tesisat bakımından yeni bir şehir oldu. Şehircilikte altyapı önemli. Türkiye’de bu konunun üzerine düşülmüyor. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların Isparta’mıza hayır, uğur, güzellik getirmesini temenni ediyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 424 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...