Senirkent Yükseliş Vakfı’nda Ziya Örmeci ve ekibi güven tazeledi

30 Ocak 2018 14:02

Senirkent Yükseliş Vakfı’nın geçtiğimiz gün yapılan  seçimli genel kurulunda  R.Ziya Örmeci ve ekibi yeniden göreve seçildi.

VAKIF MERKEZİNDE TOPLANDILAR…

Senirkent Yükseliş Vakfının  seçimli Genel Kurulu, hafta sonunda Isparta’daki vakıf bürosunda gerçekleştirildi. Genel Kurula,  Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, Yargıtay 13. Daire Başkanı Selman Erkuş, İl Genel Meclisi Üyesi M. Ceylan Erdön, Antalya Senirkentliler Derneği Başkanlarından Av. Bahattin İzgi, Müteahhit Veli Topçu, Türkocağı Isparta Şube Başkanı Ş. Levent Başyiğit, Belediye ve Vakıf önceki başkanlarından Av. Necati Şahin, Isparta Belediye Meclisi Üyesi Şenel Karakaya, Vakıf önceki Başkanlarından merhum Gözlükçü Hüseyin Yiğit’in  eşi Ayşen Yiğit ile çok sayıda vakıf üyesi katıldı.

Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Öğretmen Erdal Ulukan’ın komutuyla Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve Senirkent için hizmet ederek ebediyete intikal eden tüm geçmişlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Ordumuzun Afrin Harekâtında başarılı olması temennilerinde bulunularak tüm şehitlerimiz ve geçmişlerimizin ruhlarına birer Fatiha gönderildi ve İstiklal Marşı okundu.  Vakıf Başkanı Ecz. R. Ziya Örmeci iyi dilek, temenniler ve birlik beraberlik mesajları verdiği açılış konuşmasında; vakfın yaptığı faaliyetler konusunda kısa açıklamalarda bulundu.  Divan Başkanlığına Op. Dr. Ş. Levent Başyiğit, Başkan Yardımcılığına Ramazan Alan kâtipliklere de Hüseyin Tarakçı ile Ahmet Sonkaya seçildi.

VAKFA  AKAR SAĞLAYACAK

İKİ ÖNEMLİ PROJEDE

SONA GELİNDİ…

Bu arada  Yükseliş Vakfı Başkanı Ramazan Ziya Örmeci vakıf çalışmalarına ilişkin yaptığı konuşmada, Çünür’deki apart projesiyle ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını  ifade ederek  “Gerek Çünür’deki gerekse Senirkent’teki   projelerimizin inşaat çalışmalarına yaz aylarında başlamayı ve biran evvel tamamlamayı amaçlıyoruz. Bu konuda  hayırsever hemşehrilerimizden de maddi ve manevi destek bekliyoruz” dedi. 

72 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ…

Senirkent Yükseliş Vakfı olarak Üniversitelerde öğrenim gören 72 Senirkentli öğrenciye aylık burs verdiklerini kaydeden Örmeci, ayrıca geleneksel hale gelen kış pikniği etkinliğinin bu yıl da Mart ayında yapılacağını kaydederek, “Bunun dışında kahvaltı ve kış sohbeti programları da  yapacağız. Bu etkinliklerimize ilişkin hazırlıklarımız devam ediyor, bittiğinde bunları sizlere bildireceğiz. Yine Ramazan ayının geleneksel iftar yemeği organizasyonu  bu yılda gerçekleştirilecek” dedi.   Ayrıca Senirkent Yükseliş Vakfı olarak   belirli ücret karşılığında Senirkentliye kısa mesaj gönderilerek Senirkentlilerin vefat, düğün, açılış vb. konularda haberdar olmasının sağlandığını da kaydeden Vakıf Başkanı Ramazan Ziya Örmeci, elbirliği ile başaramayacakları bir işin olmayacağını ifade ederek iki önemli projede inşaat aşamasına gelinmekte olduğunu ifade ederek gerek Çünür’deki apart projesinin gerekse Senirkent’teki tesis projesi inşaatına bu yıl yaz aylarında başlayacaklarını ifade etti. 

RAPORLAR KABUL EDİLDİ…

Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Öğretmen Erkan Türker tarafından Faaliyet Raporu okundu. Denetleme Kurulu Raporu ile 2017 yılı bütçesi ve 2018 yılı tahmini bütçe Mehmet Ali Karcı tarafından okundu. Raporlar üzerinde yapılan müzakerelerde söz alan tüm konuşmacılar vakfın çalışmalarından duydukları memnuniyetlerini ifade ederek yönetim kurulunda görev alanlara teşekkürlerini sundular. Tek tek yapılan oylamalar sonunda tüm raporlar oy birliği ile ibra edildi.   

ÖRMECİ  GÜVEN TAZELEDİ… 

Kongrede yapılan seçimler sonucunda Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanlığına R. Ziya Örmeci yeniden seçilirken, yönetim kurulu  asil üyeliklerine ise Mehmet Ali Karcı, Şaban İliksiz, Erdal Ulukan, Erkan Türker,  Müjdat Umutlu ve Mehmet Fidan seçildi. Vakfın yönetim kurulu yedek üyeliklerine ise  Kamil Tortop, Veli Hikmet Selvi, Hüseyin Tarakçı, Ahmet Sonkaya seçildi.  Denetim kurulu asil üyeliklerine ise Op. Dr. Ş. Levent Başyiğit ve Av. Faik Yıldız,  Denetim kurulu  yedek üyeliklerine de Eyüp Turgut, M. Fuat Erten seçildiler.

Dilek temenniler bölümünde söz alan Antalya Senirkentliler Derneği Başkanlarından Av. Bahattin İzgi; Senirkentlilik ruhunun yaşatılmasının önemi üzerinde durdu ve geçmişten örnekler vererek, “Senirkent Yükseliş Gazetesi çok önemli görevler ifa ediyor. Tarafsız bir anlayışla ve kalitesiyle bölgemizde başka bir ilçede böyle bir gazete çıkmıyor. Elime gelir gelmez tüm işlerimi bırakıyor, gazeteyi en ince ayrıntısına kadar okuyorum. Gazetenin çıkmasında emeği geçenlere ve güzel çalışmaları için vakıf yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.  

Senirkent eski Belediye Başkanlarından Av. Necati Şahin, Senirkent Yükseliş Vakfının en büyük hizmetinin Sılaya Hasretim Kooperatifi olduğunu belirterek, “Senirkentliler olarak heyecanımız tarihten geliyor. İlçemize ne kazandırdıysak hep mücadeleler sonucunda kazandırdık. Bu kazanımlarımızın kıymetini bilmiyoruz. Turan İlkokulumuz vicdanlarımızı sızlatıyor. Siyasilerimiz mutlaka bu konuya el atmalıdır” dedi.

Yiğit Optik Sahibi Gözlükçü Ayşen Yiğit, Vakfın kuruluş aşamasındaki heyecanı hatırlatarak, “Fakir öğrencilerin okuması için fırsat vermeliyiz. Bunun için de mümkün olan en üst sayıda öğrencilerimize, gençlerimize burs vermeliyiz. Zira insanın mülkü olduğu zaman bunu kalbinde saklamayıp cebine koyarsa bunu vermesi daha kolay olur” dedi.

İl Genel Meclisi Üyesi M. Ceylan Erdön, Turan İlkokulu konusunda mecliste yaptığı çalışmalar hususunda ayrıntılı bilgiler vererek, “Milli Eğitim Müdürlüğünde bakım-onarıma acil olarak ihtiyacı olan tek okul Turan İlkokuludur. Bu konuda mecliste önerge verdim. Mahalli Gazetelerde ve Yükseliş Gazetemizde konu gündeme geldi. Ancak, henüz bir çalışma yapılamadı” dedi.

Isparta Belediye Meclisi Üyesi Şenel Karakaya Vakfın Çünür’deki arazisiyle ilgili yapılan çalışmalar konusunda bilgiler vererek, “yardım ve destekleri için Isparta Belediye Başkanı Yük. Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederiz” dedi.

Vakıf 2. Başkanı Mehmet Fidan, Belediye ve Vakıf işbirliği ile yapılan “Senirkent Buluşmaları” Çalıştayı çerçevesinde yapılan toplantı, çalışmalar ve gelinen noktayı ayrıntılı bir şekilde dile getirerek, “Elimizden geldiğince memleketimiz ve hemşerilerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünür’deki arazinin ne şekilde değerlendirilmesi gerektiği hususunda da gerekirse olağan üstü genel kurul yapılabilir. Genel Kurulun vereceği karar bizler için çok önemlidir. Bize bu araziyi bağışlayan Vakfımız Kurucu Başkanı Sayın Hacı Doğan Ay abimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu yapılan çalışmalar ve projelerle ilgili ayrıntılı bilgiler vererek, “Hayırsever hemşerilerimizin bağışlarıyla devletin beş kuruş parasına ihtiyaç duymadan yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezini yapabileceğiz. Bir tek isteğimiz Kuyucak Altında hastanenin üst kısmındaki araziye yapacağımız örnek tesisin projesinin onaylanmasıdır. Turan İlkokulu konusunda girişimlerde bulunduk ancak bir türlü sonuç alamıyoruz. Her geçen gün tehlike de arz ediyor, yetkililerin bir an önce bu tarihi yapıya bakım-onarım yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Vakıf Başkanı R. Ziya Örmeci, “şahsıma ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma güveniniz için teşekkür ediyorum. Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yapmanın ne derece zor ve sorumluluk gerektirdiğini burada birçok hemşerimiz bilir. Bizler bugüne kadar yaptığımız hizmetlere yenilerini ekleyerek devam edeceğiz. Memleketimiz için nereye, kime, ne zaman gidilmesi gerekiyorsa bundan ekip olarak kaçınmadık, kaçınmayacağız. Bizim için mevzu bahis Senirkent ise gerisi teferruattır. Bize yüklenen sorumluluğun bilinciyle çalışacağız” dedi.

ÖRMECİ’DEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI… 

Bu arada yeniden Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanlığına seçilen R.Ziya Örmeci tüm katılımcılara teşekkür ederken  yeni dönemde başarılarının devamının sağlanması noktasında tüm Senirkentlilerin destek ve katkısının önemine dikkat çekti.  Örmeci, ekibiyle birlikte tekrar göreve  seçilmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek bu nedenle vakıf üyelerine teşekkür etti.

Vakıf genel kurulu divan başkanı Opr.Dr.Levent Başyiğit’in iyi dilek ve temennileriyle sona erdi.

Bu haber 900 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...