Geçtiğimiz yıl 17 park yapan Isparta Belediyesinin 2018 hedefi, 6 park, 8 semt spor sahası

30 Ocak 2018 14:03

Isparta Belediyesi 2017 yılında 17 parkın yapımını tamamladı. Gül ağırlıklı parklara oyun alanları ve fitness aletlerinin montajına başlanacak. Parklardaki çocuk ve spor alanlarının kauçuk ile kaplaması da gerçekleştiriyor.  Yine 2017’de 16 parka kauçuk döşemesi gerçekleştirilirken, bu çalışmalar 2018’de de yürüyüş yolları ve parklarla devam edecek. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “2018 yılında 6 mahallemize park, 8 mahallemize de semt spor sahası yapacağız” dedi.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehir genelindeki park yapım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında fiziki yapımı tamamlanan parklar içinde yer almak üzere çocuk oyun alanları ve fitness aletlerinin alımı da tamamlandı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, havaların düzelmesiyle birlikte parklarda montajına başlanacak olan çocuk oyuncakları ve fitness aletlerini inceledi, yetkililerden bilgiler aldı.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün planlı, projeli olarak çalışmalarını devam ettirdiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “2017 yılında 17 parkın yapımı gerçekleştirildi, bu parklarımıza çocuk oyun alanları ve fitness aletleri konuyor. 2018 yılı planlamalarımızda 6 büyük park daha yapıyoruz. Yine içerisinde basketbol, voleybol alanlarının da bulunacağı 8 adet semt spor alanları yapılacak. Bununla ilgili projeler hazırlandı, inşallah yıl içerisinde bunlarında yapımı bitmiş olacak. 2017 yılında yapmış olduğumuz parklar arasında Çünür TOKİ arkası, Mehmet Tönge, Işıkkent, Davraz, Halife Sultan, Gülcü, Hızırbey, Sermet, Vatan, Ayazma, Fatih, Dere, Yedişehitler gibi mahallelerimiz bulunuyor. Yeşillendirme ve park alanında Isparta Belediyesi, 217 bin nüfuslu bir şehir için yoğun ve hızlı bir çalışma gerçekleştiriyor. Şehrimizde 200’e yakın parkımız var. Buradan mahalle muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Yapmış olduğumuz parklara sahip çıksınlar, korusunlar. Bu çalışmalarımızın hepsini kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Yapmış olduğumuz bu parklarımızın çocuklarımıza, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 899 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...