“Bir oyun bile önemi var”

30 Ocak 2018 14:06

İlçe danışma meclisi toplantılarına katılan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun teşkilatları görevlerini eksiksiz yapmaları konusunda uyardı. Teşkilat içinde yürütülen çalışmaların Afrin’e yönelik harekat  kadar önemli olduğuna vurgu yapan Zabun, tüm teşkilat üyelerinden sahaya inerek vatandaşlarla temas kurmalarını istedi.

AK Parti ocak ayı ilçe danışma meclisi toplantılarını hafta sonu gerçekleştirdi. Toplantılara Milletvekili Said Yüce, İl Başkanı Osman Zabun,  bazı başkan yardımcıları, kadın ve gençlik kolları üyeler i de katıldı.  Toplantılarda ilçe belediye başkanları ve koordinatör yöneticileri de hazır bulundu.  Danışma Meclisi toplantıları ilk olarak Atabey ilçesinde start aldı. İki günlük süre içinde tüm ilçelerde danışma meclisi toplantıları tamamlandı.  Toplantılarda, belediye başkanları, ilçe başkanları kadın ve gençlik kolları başkanlarına söz verilerek gelinen son durum ve teşkilat çalışmalarına ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu.   

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun,  teşkilatları bu dönem çalışmalarını daha çok  geliştirmeleri  konusunda uyardı.  Zabun, “Elbirliğiyle hareket  etmek durumundayız. Önümüzde 2019’da hem yerel seçim hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri açısından son derece önemli. Yani ilçeler şöyle düşünmemeli, Yerel seçimler var.  Bu seçimi alırız diye düşünmemeli. Sadece seçimi alma, seçim sonuçlarına endeksli yaklaşımdan ziyade nasıl daha fazla oy alabiliriz yaklaşımı içinde olunmalı” dedi.  

Teşkilatın yürütecekleri çalışmanın Afrin’e yönelik harekat  kadar önemli olduğunu savunan Zabun, “ Silahı versinler giderim demek kolay. Önce buradaki işimizi adam gibi yapacağız. Afrin’de yapılan mücadeleye toplumun psikolojik olarak destek vermesi son derece önem ifade ediyor. Birlik ve beraberlik içinde, dayanışma ruhu içinde çalışarak Afrin harekatına destek vereceğiz. 2019’a doğru giderken 2 seçimimiz var. Çok çalışacağız. 1 oyun bile önemi var. Milletçe birlik beraberliğimizi daha güçlendirdiğimizde askerimizin motivasyonu daha da güçlü olacaktır. Hiç birimizin işini savsaklamaya hakkı yok” ifadesinde bulundu.

GİRİLMEDİK EV KALMAYACAK

Danışma Meclisi toplantılarının önemine vurgu yapan Zabun, “Bu toplantılarda ülkemizin meseleleri, ilimizin, ilçemizin, köylerimizin meselelerini konuşacağımız, teşkilat çalışmalarını konuşacağımız toplantılar. Bir başka partiye göre asla kendimizi kıyaslamayacağız. Bizim kendi çalışma metotlarımız var. İlkelerimiz çalışma yöntemlerimiz var. Bu yöntem ve çerçeve içinde neyi eksik bırakıyoruz neyi gerçekleştiriyoruz bunları değerlendirip eksiğimizi kapatarak yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir partide zaten AK Parti gibi dinamik bir ruhu bulmanız mümkün değil. Biz millet adına bu emaneti üstlenmiş bir yapıyız. Bu millet bu sorumluluğu bize bıraktı” açıklamasında bulundu.  Mart ayı sonuna kadar teşkilatlanma sürecini tamamladıktan sonra artık sahada ve alanda olacaklarını belirten Zabun, belediyelerin eksik kalan yatırımlarını tamamlamaya odaklanması gerektiğine vurgu yaptı. Seçim sürecinin apayrı kendine has çalışma modeli olan bir süreç olduğunu aktaran Zabun, “Önümüzde 8 aylık bir zaman dilimi var. Bu dilim içinde teşkilatımız, belediyemiz, meclis üyelerimiz temas noktalarını artırmak zorunda. Ev ziyaretleri yaparak vatandaşlarımızın hal ve hatırını sormaya gayret edeceğiz. Sosyal belediyecilik yanımızı biraz daha öne çıkarmamız gerekiyor. Özellikle genç kuşağa dokunmak zorundasınız. Gençlerle bir araya gelecek organizasyonlara ağırlık vereceğiz. Köylerde toplantılarımıza devam edeceğiz. Herkes görevini bilecek.  Görev tanımlamasına uygun olarak uyum içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Girilmedik ev bırakmayacağız, Biz çalışmalarımızı belirlenen kurallara uygun olarak yaptığımız takdirde, aramızdaki birlik beraberliği bozmadığımız takdirde karşımızda bir güç duramaz” diye konuştu.

BU GÖREVİ BİZE MİLLET VERDİYSE

GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

Bugün  topyekün bir mücadele verdiklerini kaydeden Zabun, “Bugün bunun adı Afrin, yarın başka bir mücadele. Ama bir istiklal mücadelesi veriyoruz. Siz zannetmeyin ki bugün ordumuz, oradaki kardeşlerimiz bu mücadeleyi veriyorsa arkalarında güçlü bir siyasi irade olduğu için. Bugün Türkiye’de parçalı bir yapı söz konusu olsa, emin olun Türkiye bu mücadelelerin adını anmakta zorlanırdı. Biz bu güçlü yapıyı muhafaza etmek üst noktalara taşımak zorundayız. Ülke olarak ideallerimiz, hedeflerimiz var diyoruz. Bu hedeflere ideallere ulaşmak adına yüzde 50’nin bir fazlası olsun mantığıyla hareket edemeyiz. Bu milletin tümünü aynı çatıda altında buluşturacak bir anlayışla hareket etmek zorundayız. Niye yüzde 50+1’ye kazanalım. Yüzde 60 -70’le kazanmak varken niye altına razı olalım. Hepimize büyük görev düşüyor. AK Parti’ye oy veren sadece bu salondakiler değil. Bizim dışımızda bu partiye gönül vermiş insanımız var. Bu millet bu yükü taşıma misyonunu bize bırakmış biz de bunu kabul etmişiz. Dolayısıyla bu görevi üstlendiysek bu görevi taşımanın  gayreti içinde olmak, bunun hakkını vermek zorundayız. Hepimiz insanız, hatamız günahımız var. Bir de milletin vebalini günahını taşımak büyük sorumluluk. Bu görevi kabul ettiysek gereğini yapmak zorundayız” dedi.  

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...