Gülistan’a yeni Aile Sağlığı Merkezi yapılacak

30 Ocak 2018 14:09

Kentsel Dönüşüm projeleri ile nüfusu 2 yıl sonra 15 bini bulması beklenen Gülistan’da ihtiyaç olacak kamu hizmetine yönelik ilk çalışma Sağlık Müdürlüğü’nce başlatıldı.

 Gülistan Mahallesi’nde 2 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm projeleri hızla devam ediyor. Mahallede şu an yıkılan 120 konutun yerine 600’e yakın modern daire inşa edildi. Kentsel dönüşümün ilk hak sahipleri yeni yaşama başladı. Mahallede devam eden projeler ile önümüzdeki yıl 1000 konut daha yaşanılabilir hale gelecek.

Gülistan Mahallesi’nde artık ihtiyaç haline gelen kamusal altyapıya yönelik ilk hareket Sağlık Müdürlüğü’nden geldi. Sağlık Müdürlüğü, Mahalle Muhtarlığı’nın talebi üzerine 3 doktor kapasiteli sağlık ocağını yıkıp, yerine 8 aile hekiminin görev yapacağı Aile Sağlığı Merkezi yapıyor. İhalesi yapılıp, yer teslimi yapılan ASM, 6 ayda tamamlanacak. Mahallede 8 aile hekimi görev yapacak.

Gülistan Mahallesi Muhtarı Zafer Uzun, mahalle halkının sağlık ihtiyacına yönelik büyük bir yatırıma imza atan Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Gülistan Mahallesi’nin her geçen gün büyüdüğünü ve nüfusunu artırdığını belirten Uzun, “Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, AK Parti İl Başkanımız Osman Zabun ve Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Karakaya’ya teşekkür ediyoruz. Mahallemizin ihtiyaçlarına yönelik önemli bir yatırıma imza atılıyor. 3 doktorun görev yaptığı ve artık ihtiyaca cevap vermeyen bina yıkıldı, yerine yenisi, daha moderni yapılıyor. Bu mahallemizin Kentsel Dönüşümüne yönelik ihtiyaçlarına cevap verecek ilk kamu yatırımı. İnşallah diğer alanlarda da yenileme ve genişleme bekliyoruz. Okullarımız, yollarımız, altyapımız yeterli gelmeyecek. İnşallah onlar da sırasıyla yapılacak” diye konuştu.

Öte yandan Gülistan Mahallesi aile hekimleri geçici olarak cami altında hizmet veriyor.

Bu haber 862 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...