Nataliya Hoca: Profesyonel çalışmalara imza atmaya devam edeceğim

31 Ocak 2018 15:50

Isparta başta olmak üzere Burdur ve Dinar’a bale sanatını getiren ve bölgeye bu dalı sevdiren Nataliya Gorelova, belirlediği hedeflere tek tek ulaşıyor.  Devlet Konservatuar Klasik Bale bölümüne öğrenciler yetiştiren Gorelova, hedef ve amaçlarına tek tek ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi,  10. yılında hedef büyülttü. Moskova Devlet Üniversitesinde Koreografi ve Pedagoji bölüm mezunu olan Nataliya Gorelova, balenin daha geniş kitlelere yayılması için çalışmalarını sürdürüyor.

NATALİYA HOCA HEDEF BÜYÜLTTÜ

Devlet Konservatuar Klasik Bale bölümüne öğrenciler yetiştiren Gorelova, hedef ve amaçlarına tek tek ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.  Profesyonel çalışmalara imza atmaya devam edeceğini söyleyen Gorelova, “Hedefi olanlarla yolumuza devam edeceğiz. Klasik Bale’nin tam anlamıyla hedeflerini bilenlerle devam etmek istiyoruz.

Kaliteli ve ama ille bale diyenlerle çalışacağım. Çalışmaların daha başarılı olması için artık bu şekilde düşünmek zorundayım. Sadece araştırma yapan çocukları takip eden merak eden, çalıştıran  bale sanatını araştıran destek olan ailelerin çocuklarıyla çalışmalarımı yapmaya başladım” dedi.

“BALEYE BAŞLAMANIN EN UYGUN YAŞI 4”

Baleye erken yaşta başlamanın öneminden bahseden  Nataliya Gorelova, “Baleye başlamanın en uygun yaşı 4. Balenin bir çok faydası var. Baleye ne kadar erken yaşta başlanılırsa balenin öğrenilmesi de o kadar çabuk olacaktır. Balenin faydalarından kısaca bahsetmek istiyorum. Bale çocuğun omurilik yapısını geliştirir. Çocuğunun kendini ve vücudunu sağlamasını sağlar. Özgüven duygusunu geliştirir. Esnek bir vücut yapısının oluşmasını sağlar. Öğrenme durumlarını ve eğlenmeyi pekiştirir.  Paylaşmayı sağlar. Planlı-programlı olmaya büyük katkı sağlar. Sağlıklı ve dengeli büyümeye yardımcı olur. Vücudun daha fit olmasını sağlar. Çocuğun daha mutlu olmasına katkı sağlarken sıcakkanlığı bir yapıya kavuşmasına yardımcı olur” dedi.

Bu haber 853 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...