“Arkadaşlarımızın çalışmalarını taktirle karşılıyorum”

1 Şubat 2018 15:52

Kent Konseyi Başkanı Ramazan Ziya Örmeci ve Başkan Vekili Atila Kurtul, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Örmeci, Nisan ve Eylül aylarında Çalıştay düzenlemeyi amaçladıklarını söylerken, belediyenin yapacağı projeleri desteklediklerini belirtti. Başkan Günaydın’da, “Kent Konseyimiz çalışma ilkelerini belirlemiş. Arkadaşlarımızın bu çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Böyle bir ilkeli çalışma karşısında gelecek önerileri de elbette biz severek karşılayacağız ve şehrimize faydalı olacağız” dedi.

Kent Konseyi olarak Başkan Günaydın’ı bugüne kadar birkaç kez ziyaret ettiklerini ve Isparta’nın gündemlerini konuştuklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Ramazan Ziya Örmeci, “Bugün itibariyle önümüze hedef aldığımız iki projeyi değerlendirmek için Sayın Başkanımızı ziyaret ederek, fikir değerlendirmesinde bulunduk ve önümüze buna göre de bir çalışma programı koyduk. Bu süreç içerisinde yaptığımız çalışmalarda Kent Konseyi Çalışma Yönergesini, yasal çerçevesini ve yönetmeliğini İçişleri Bakanlığının son değişikleri de içine alan değişiklikleri önümüzdeki süreç içerisinde 14 Şubat’ta seçimsiz genel kurulda delegelerimizin onayına sunacağız. Önümüzdeki çalışmaları planlamak istiyoruz. Başkanımızı 14 Şubat’taki genel kurulumuza davet ediyoruz. Nisan ve eylül aylarında birinde çalıştay hazırlayıp Isparta’nın dünü, bugünü, yarını şeklinde bir değerlendirme yapmayı, daha sonraki sempozyumda ise alt çalışmaları tamamlayarak, Isparta için bir kitap haline getirmeyi planlıyoruz. Isparta için yaptığımız projeleri de bu süreç içerisinde başkanımızın da bize anlattığı projeleri de desteklemek suretiyle yapabileceğimiz düşünceleri katmayı düşünüyoruz. Başkanıma bizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Isparta Kent Konseyinin amacını tanımladığını söyledi. Günaydın, “Isparta Kent Konseyinin görevlerini yazılı bir hale getirmişler. Çalışma ilkelerini belirlemişler. İçerisinde bir de ilke var, öyle bir güzel olay ki, bazen kulağımıza geliyor adamlar ilke değil, bekçi dövmeyi planlıyorlar. Kent Konseyinin çalışma ilkelerini çıkardıktan sonra ayrıyeten görevlerini de eklemişler ve üyelerinin tamamını buna dahil etmişler. Isparta Belediyemizin ve şehrimizin dünü bugünü ve yarını düşüncelerini ortaya çıkarmışlar. Burada da araştırma gurubu ile beraber yapılan Isparta’ya münhasır eserleri de ortaya koymuşlar. Burada hem takdir, hem bülten, hem faydalı olma olayı var. Önerme de olacak. Araştırmalarını tamamlamışlar çalıştay ve sempozyum düzenliyorlar. Bende bunlara katılacağım. Yılda birkaç defa seçimsiz genel kurul kararı almışlar. Böylece yeniden kendilerine zindelik ve araştırma hareketi veriyorlar. Arkadaşlarımızın bu çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Böyle bir ilkeli çalışma karşısında gelecek önerileri de elbette biz severek karşılayacağız ve şehrimize faydalı olacağız. Kent konseyimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda emek vermişler. Bizde bu kadar verilen emeğe karşı çıkacak neticelerinin faydalı önerilerde bulunacakları şimdiden belli oldu. İlke kelimesi koymaları demokratik ve insan odaklı çalışmaya uygun bir taltifi koymuşlar. Hiçbir zaman, kıskanma kavga, dövüş, kasten konuşma, kasten isteklerde bulunmak, yaptığını yapmadı gibi gösterilen siyaset hayatı vardır Türkiye’mizde. En kötüsü de kıskanmaktır, şu anda kıskananların bir bölümünü de TV ekranlarında görüyoruz. Bize karşı söylenenlerde var. Ancak şu anda burada bir medeniyet görüyoruz. Bunu da siyaset diye kabul edersek 60 yıl önden gidiyorlar. Bizim hakkımızda şu oldu, bu oldu, trafik şöyle gibi konuşanlar da siyasette 60 yıl geriden gidiyorlar. Biz siyasetin üzerinde çalışmak istiyoruz. O şekilde çalışan arkadaşlarımıza da sözde tavsiyelerde bulunuyorlar, ancak onun içinde tavsiye değil, çeşitli olumsuzluklar ve hazımsızlıklar içerisinde konuşmalar oluyor. Bunlar yanlış şeyler. Yanlış şeyleri yapmayacak kadar da yüce Rabbim bize bir fikir, zekâ vermiş bizde onu değerlendiriyoruz. Kent Konseyi ile yaptığımız bugünkü görüşmemiz bir özdeşleşme, bir güzelliktir. Arkadaşlarımıza bu duyarlılıklarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...