Hedef: Fen ve Teknoloji Lisesi

2 Şubat 2018 15:34

4 yıl önce kurulan Doğa Koleji, Bursluluk Sınavı’nda büyük ilgi gördü, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı için avantajlı erken kayıt süreci başlatıldı.

Eğirdir Yolu üzerindeki modern kampüs yatırımı ile ilimiz eğitim sektörüne renk katan Doğa Okulları, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıklarına başladı. Yeni sezon için yapılan Bursluluk Sınavı’nda büyük ilgi gören Doğa, sınav sonuçlarına göre yüzde 30‘dan  yüzde 100’e varan oranlarda burs verecek. Yeni liseye geçiş ve üniversiteye geçiş sınav sistemine göre hazırlıklarına devam eden Doğa Okulları, Türkiye derecesi bekliyor.

Doğa Okulları Genel Koordinatörü Kürşat Kunt, erken kayıt avantajlarından yararlanılması çağrısında bulundu. 13 Ocak tarihinde yapılan Bursluluk Sınavı’na 2460 öğrencinin katıldığını belirten Kunt, şöyle konuştu:

ERKEN KAYIT AVANTAJLI

13 Ocak tarihinde Bursluluk Sınavımızı gerçekleştirdik. Halkımızın büyük bir teveccühü oldu. Halkımıza teşekkür ediyoruz. İlkokul 4.sınıftan 11.sınıfa kadar 2460 öğrenci Doğa Koleji’nin Bursluluk Sınavı’na katıldı. Bu katılım sonucunda yeni dönem kayıtlarımız başladı. Yüzde 100’e varan oranda burs imkanlarımız var. Öğrencilerin aldığı puana göre yüzde 30’dan yüzde 100’e kadar burs vereceğiz. Yeni dönem için erken kayıt sürecimiz başladı. Devletimizin bize verdiği yetkiye göre her yıl yüzde 20 artış yapma yetkimiz var. Biz erken kayıt sürecinde velilerimize yüzde 20 zam yaparak değil, yaklaşık yüzde 10’lara varan artış oranları uyguluyoruz. Her ay sonunda fiyatlarımız tekrar güncellenecek ve kayıtlarımız devam edecek.

YENİ SİSTEME HAZIRIZ

Bu yıl ilk kez şehrimizde izleme sınavı yapıldı. Türkiye’de 41 ilde yapıldı. Yapılan bu pilot uygulamada öğrencilerimizden Eren Alp Demirbaş tam puan yaptı. Bütün sorulara doğru cevap verdi. 8.sınıf ve 12. Sınıf sınava hazırlık gruplarımızın çalışmaları devam ediyor. Doğa Koleji olarak yeni sisteme hazırız. Türkiye’nin en büyük zincir okulu olan Doğa Koleji kısa sürede yeni sisteme uyacak şekilde refleks gösterdi. Sistem kapsamında öğrencilerimizi sınava hazırlıyoruz. Bu yıl ortaokulda 43 öğrenci, lise kısmında 60 öğrenci sınava girecek. Türkiye derecesi bekliyoruz. Geçtiğimiz ay yapılan deneme sınavında bir öğrencimiz Türkiye beşincisi oldu.

KODLAMA VE ROBOTİK DERSLERİ

Okulumuzun bu yıl 4. yılı. Doğa, Isparta eğitimine çok önemli katkılar sundu. Doğa Koleji olarak Isparta’ya eğitimi öğretme düşüncemiz yok. Eğitim-Öğretimi bizden öğrenecekler diye de bir anlayışımız yok. Bizim tek düşüncemiz zaten yüksek olan eğitim standartlarımızla farklı bir soluk ve farklı bir bakış açısı getirmek. Akademik başarının son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bunun yanında çağımızın getirdiği bazı zorunlulukların farkındayız. Kodlama ve robotik dersleri örnek gösterebiliriz. Bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Basit algoritmik düzeylerden başlayıp, profesyonel robotların kodlanmasına kadar birçok yaş grubunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların en önemli kısmı da 2 hafta önce düzenlenen LEGO turnuvasıydı. Okul olarak bu turnuvaya katıldık. Takımımız yarışmada kendisini gösterdi. Yarışmaların sayısı artırılarak, bu anlayışın ilimize getirilmesini sağlamak istiyoruz.

FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ KURACAĞIZ

İlerleyen aşamalarda düşüncemiz Fen ve Teknoloji Lisesi açmak. Lisemiz Anadolu lisesi statüsünde hizmet veriyor, bunun yanına Fen ve Teknoloji Lisesi’ni eklemek istiyoruz. Ülkemizin eğitim anlayışı incelenirse bu tür liselerin açıldığını görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı okullarında da buna yönelik çalışmalar var. Biz de Doğa Koleji olarak Fen ve Teknoloji Lisesi’ni açıp, şehrimize hizmet vermek istiyoruz. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’na yetiştirmek için teknik altyapı ve çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar çok önemli. İlerleyen zamanda bilim adamı yetiştirmeye yönelik çalışmanın altyapısını oluşturmak istiyoruz.”

 

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...