CHP Parti Meclisi Üyeliğine Isparta’dan Üç Aday

3 Şubat 2018 10:27

Geçtiğimiz Ocak ayının ilk haftasında gerçekleştirilen CHP Isparta Olağan il kongresinde başkanlığa seçilen Ahmet Kürkçü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu hafta sonu yani 3 - 4 Şubat’ta Ankara’da düzenleyeceği Kurultayla ilgili açıklamada bulundu.

CHP İl Başkanı Kürkçü; “Gerek partililerimizin gerekse tüm kamuoyunun bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partimizin Büyük Kurultayı 3 - 4 Şubat'ta gerçekleştirecek. Bu kurultayda dört Genel Başkan adayımız var. O dört aday da bizim için önemlidir. Hangi aday seçilirse bizim için saygı değer bir başkandır. 3 Şubat'ta biz genel başkanımızı seçeceğiz. 4 Şubat'ta da Cumhuriyet Halk Partisi yönetecek 60 kişilik Parti Meclisi (PM) üyelerini seçeceğiz.

ISPARTA’DAN PM

İÇİN ÜÇ ADAY VAR

Genel başkanlık seçimi kadar parti meclisinin seçimi de önemli. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi aynı zamanda bir kadro partisi bir program partisidir. Bu anlamda Parti Meclisi üyelerinde de üretken, çalışkan, başarılı parti üyelerimiz belirlenecek. Tüm il örgütleri gibi Isparta il örgütümüzün de, parti meclisine girmek için çalışmalarda bulunması son derece doğaldır. Bu doğrultuda, Isparta’dan üç arkadaşımız Parti Meclisi üyeliğine aday. Bunlar; İl eski Başkanlarımızdan Vedat Şenol ve Eyüp Ersoy ile Partimizin eski Gençlik Kolları Başkanı Murat Mert Karaman beyefendilerdir. Kendileri, Büyük Kurultay’ın ikinci günü yani 4 Şubat Pazar günü yapılacak olan 60 Kişilik Parti Meclisine girebilmek için mücadele edeceklerdir. Ben, il örgütüm adına içimizden çıkan üç adayımıza da bu yarışta başarılar diliyorum.

Tabi ki, bizde Isparta İl Örgütü olarak bu üç Parti Meclisi üyesi adayımıza destek vereceğiz. Onları ne kadar çok parti meclisine sokabilirsek bizim için başarı olacak. Tabii kolay bir şey değil parti meclisine girmek. Çünkü, parti meclisine yoğun bir talep oluyor. Edindiğim bilgilere göre bu Büyük Kurultayda Parti Meclisi için 81 il örgütünden 800’ü aşkın partilimizin aday olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla, yüzde 10’a girmek için veya 10’da 1’e girmek için bu anlamda biz elimizden geleni yapacağı” dedi.

Isparta İl Örgütü olarak demokratik bir tutum içinde olduklarının altını çizen Başkan Kürkçü ; “Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasiyi benimsemiş ve hatta içselleştirmiş bir partidir. Biz bu konuda Isparta olarak farklı adaylara teveccüh edecek kurultay delegelerimiz vardır. Biz bu anlamda da Isparta il örgütü olarak demokratik bir tutum içindeyiz ve kurultay delegelerimiz hangi görüşte olursa olsun görüşlerine saygılıyız. Ama şunu söyleyelim, bu kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi daha da güçlenerek çıkacak ve 2019 için çalışmalarına hemen başlayacaktır. Kurultayımızın hem partimize hem de Türkiye’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...