YATIRIMLARIN TOPLAM TUTARI 63 MİLYON

3 Şubat 2018 10:31

SDÜ 2018'de çok önemli yatırımlar için ''şantiyeye'' dönüyor. Aynı anda 30 bin kişiye yemek üretme kapasitesine sahip ''Doğu Yerleşkesi Menza Projesi'' başladı. Proje tamamlandığında aynı anda 3 bin 600 kişi için yemek servisi yapılabilecek. AR- GE Mutfağı (Uygulama Laboratuvarı) ve ilk basamak sağlık hizmetlerinin de dâhil olacağı yatırım, ''Türkiye üniversiteleri içerisinde en yüksek üretim kapasiteli eser'' olacak.

-SDÜ ''ŞANTİYE'' GİBİ

SDÜ 2018 yılı içerisinde 5 önemli yatırımın inşa süreci başlatıldı. 2018, son 10 yılda en yüksek ölçekte fiziki yapılaşmanın gerçekleşeceği dönem oluyor. Zira 5 projenin toplam ekonomik değeri 63 milyon 034 bin 750 TL +KDV.

SDÜ'de 2018'de inşa süreci başlayan yüksek ölçekli yatırımlardan ilki ''Doğu Yerleşkesi Yemekhane (Menza) Projesi. SDÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Abdullah Güç, total yatırım değeri 26 milyon 660 bin + KDV olan projenin inşa sürecinin başladığını söyledi. 10 bin m2 alanda inşa edilecek SDÜ Doğu Yerleşkesi Yemekhanesi'nin 8 Haziran 2019 tarihinde hizmete gireceğini belirten Güç, son teknolojik donanımlar ile 30 bin kişi için üretim yapılabilecek bir esere kavuşulacağını bildirdi. Projenin 20 bin m2 inşaat alanı olduğunu kaydeden Güç, aynı anda 3 bin 600 kişiye sunum yapılacağını ifade etti

-''TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTELER İÇERESİNDE EN YÜKSEK ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP''

SDÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ümit Yavuz ise Doğu Yerleşkesi Menza Projesi'nin ölçek ve içerik olarak Türkiye üniversiteleri içerisinde en büyük eser olduğunu söyledi. 30 bin kişiye yemek üretme kapasitesine sahip bir yapının üniversiteler içerisinde şu an olmadığını kaydeden Yavuz, ''bu ölçek ''Menza Projesi'' ile ilk kez SDÜ'de kurulacak. Aynı anda 3 bin 600 kişiye servis yapılabilecek donanımda yemekhane olacak. Endüstriyel yemek üretiminde olması gereken 'Doğrusal Akış Yöntemi' uygulayacağız. Son teknoloji ürünü ekipmanlar konuşlandıracağız'' dedi. Projenin çıkış noktasının ''öğrencilerin ve personelin en sağlıklı şekilde gıdaya erişimini sağlamak'' olduğunu belirten SKS Daire Başkanı Ümit Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sağlık Spor Kültür Daire Başkanlığı olarak Doğu ve Batı Yerleşkesi ilâ 12 İlçe'deki 28 salonda yemek hizmeti veriyoruz. Üretim kapasitesi daha önceki yıllarda 6- 7 bin kişilikti. Ama son 3 yıldır 15- 16 bin kişi kapasitesine erişti. Bu anlamda oturum salonlarımız artık ihtiyacı karşılayamaz durumuna geldi. Üst Yönetim ile birlikte konuyu sürekli analiz ettik. Ve böyle bir yatırım ortaya çıktı. Proje tamamlandığı an 30 bin kişi kapasitesine erişeceğiz. Bu yatırımlar öğrenci memnuniyeti için. Zira SDÜ ''öğrenci merkezli'' bir yükseköğretim kurumudur.

-''UYGULAMA LABORATUVARI DA KURUYORUZ''

Yatırım içerisinde ''Turizm'' ilâ ''Aşçılık Bölümü'' için ''Uygulama Laboratuvarı'' kurulacağını kaydeden SKS Başkanı Ümit Yavuz ''aynı anda 60- 100 öğrenci Araştırma- Geliştirme (AR- GE) Mutfağı'nda çalışabilecek'' dedi. 

-BATI YERLEŞKESİ MERKEZİ DERSLİKLER PROJESİ

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Abdullah Güç, Batı Yerleşkesi Merkezi Derslikler Projesi'nin de inşa sürecinin başladığını ifade etti. 3 bin 275 m2 oturum alanı bulunan yapının kapalı alanının 18 bin 500 m2 olduğunu anlatan Güç, ayrıntıları şöyle paylaştı:

''Projenin değeri 18 milyon 643 bin TL + KDV. Proje4 Ocak 2019 tarihinde tamamlanacak. Proje içerisinde 1.350 kişi kapasiteli yemekhane de olacak. Yapı, 10 derslik, 7 amfi, 6 bilgisayar laboratuvarı, 1 kütüphane, 6 teknik resim salonu, 2 kafeterya, öğretim üyesi odaları, sığınak ve 60 araç kapasiteli otoparktan oluşacak.''

 

Bu haber 766 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...