‘Saçların dökülmesinde en önemli sebep demir eksikliği olabilir’

5 Şubat 2018 15:43

Özel Davraz Yaşam Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Yıldız Kılınç, saç dökülmesi sorununun nedenlerini ve tedavi yöntemlerini açıkladı.

Özel Davraz Yaşam Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Yıldız Kılınç, bay ve bayanlarda önemli bir psikolojik rahatsızlığa neden olan saç dökülmesi sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uz. Dr. Kılınç, günde ortalama 100 tel saç dökülen kişilerin mutlaka doktoruna başvurması gerektiğinin altını çizdi. Uz. Dr. Kılınç, saç dökülmesinin nedenlerini ve tedavi yöntemlerini şöyle açıkladı:

‘BİR DERİDE 150 BİN SAÇ TELİ VAR’

Saçlar kadın ve erkeklerin dış görünüşlerinde önemli yer tutmakta. Saç dökülmeleri kadın ve erkeklerin moralini bozuyor. Onların psikolojisinde sıkıntı ve stres yaratmakta. Hatta onları depresyona kadar sürükleyebilmekte. Saç derimizde ortalama 150 bin kadar saç teli bulunmakta. Saçlarımız ayda 1-1.5 cm kadar uzamaktadır. Normalde günde ortalama 100 saç teli dökülebilir, bu sayı günde 100’ün üstüne çıktığı zaman bu durum anormal saç dökülmesi olarak adlandırılır.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ:

Saçların dökülmesinde en önemli sebep demir eksikliği olabilir. Ayrıca tiroid hormonlarında bozukluklar, beslenme bozuklukları, yoğun stres  ve bazı kullandığımız ilaçlar  gibi nedenler saç dökülmelerine sebep olabiliyor. Kadınlarda gebelik döneminde saç tellerinde artış ve saçlarda sıklaşma olabiliyor, bu durum da gebelikten sonra aşırı bir dökülmeye sebep olabiliyor.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Saç dökülme tedavisinde çeşitli şampuanlar, saç losyonları, kortizonlu losyonlar kullanıyoruz. Ayrıca çeşitli gıda takviyeleri kullanıyoruz. Günümüzde çeşitli ürünler PRP dediğimiz trombosit zengin plazma saçlı deriye enjekte edilebiliyor. Ayrıca mezoterapi gibi çeşitli tedaviler bulunmakta.”

 

Bu haber 985 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...