Davraz, Batı Akdeniz’in lokomotifi olacak

22 Ocak 2013 19:26

Türkiye’deki 26 kayak merkezi arasında ilk 5’te yer alan Davraz Kayak Merkezi’nde Kulovası’ndaki257 hektaralanda tamamlanacak olan imar çalışmalarıyla 17 olimpik 24 spor dalında 4 mevsim 12 ay sürdürülebilir turizm oluşturulmak isteniyor. Ayrıca bu alanda sadece kamunun değil özel sektöründe yatırım yapması ve coğrafyamızın pazarlanması gerektiği vurgusunda bulunuluyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz Kayak Merkezi’nin son durumuyla ilgili bilgiler verdi. Özellikle son atılan adımlarla Davraz’ın bölgede parlayan bir yıldız haline geldiğini belirten Kılıç, 26 kayak merkezi içinde de ilk 5’in içinde yer aldıklarını vurguladı. Davraz’ın 8 yıldır önemli bir turizm merkezi konumunda bulunduğunu açıklayan Kılıç, şunları söyledi: “

BURADA KAMP YAPAN TAKIMLAR

LİGDE ÜSTÜ ÜSTE GALİP GELİYORLAR

Davrazda kamp yapan takımlar liglerinde üst üste 5-10 maç kazanıyorlar. Davraz Kayak Merkezi’nde kışın kayak yapıldığı gibi yazın da futbol takımlarımız kamp kurmaya başladılar. Özellikle İsrail, İran, Azerbaycan, Romanya ve Rusya’dan 1. Lig futbol takımları gelip kamp yaptılar. Aynı zamanda Süper ligden de takımlarımız geldiler. Davraz’da kamp yapan futbol takımları o kadar çok avantaja sahipler ki. Davraz’da 1650 rakımda basıncı uygun, kondisyon tutan, performans artıran bir hava var. Takımlar kamp sonrası ligdeki maçlarda üst üste 5-10 maçı kazanıyorlar. İlginç ama gerçek. Yüksek performans elde edebiliyorlar. Antalya’nın terası, doğal klimaya sahip olan Davraz doğa sporlarına da elverişli.

ULUSLAR ARASI DÜZEYDE EĞİTİM VE KAMP MERKEZİ HALİNE GELECEĞİZ

Türkiye’deki 26 kayak merkezi arasında Davraz ilk 5’te yer alıyor. Kulovası olarak bilinen ve257 hektaralanı kapsayan bu yerde imar çalışmaları başlayacak. Bu çalışmalar ne getirecek? Evet, Davraz kayak merkezi sadece kışın değil aynı zamanda 17 olimpik 24 spor dalında sürdürülebilir turizm oluşturmak hedefleniyor. Spor tesisleri yapmak istiyoruz. İmar planı çalışmaları başladı. 12 Şubat’ta bu çalışmalar derlendirilecek ve Kulovası’ndaki yatırımlar 5 yıl içinde bitmesini bekliyoruz. Davraz uluslar arası düzeyde kamp ve eğitim merkezi, müsabakaların yapıldığı bir yer haline gelecek. Gelişmeye devam ediyor. Batı Akdeniz’in lokomotifi haline gelecek Davraz.

MEKANİK TESİSİ KULLANANLARIN SAYISI YÜZDE 180 ARTTI

Davraz’a gelen kayaksever sayısı her geçen gün artıyor. Öyle ki 2011 kış sezonuna göre 2012 kış sezonunda telesiyejleri kullananların sayısında yüzde 180 artış yaşandı. Bu yıl daha da artmasını bekliyoruz. Özellikle günübirlikçiler çok tercih ediyor. Çok fazla rağbet var. Bundan dolayı 5. mekanik tesisi yapmaya başladık. Kayakseverlerimizi telesiyejlerin önünde bekletmemek için.

ŞU ANDA 4-5 AY TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ VAR

Hilton’un yapılmasıyla da iki 5 yıldızlı otel iki 4 yıldızlı otel toplam 12 bakanlık belgeli tesis oluştuğunda kalite ve turist sayısı artmış olacaktır. Davraz’da otel sayısının artmasını istiyoruz. 6 parselimiz şu anda boş. Turizmi 12 aya yaymak amacıyla yapılan çalışma yatırımcıların sayısını da artıracaktır. Şu anda 4-5 ay turizm çeşitliliği var. Bunu genişleteceğiz. Bölgemiz coğrafyası kış, doğa, kültür, inanç ve sağlık turizmine elverişli. Sadece kamunun yatırım yapmasını değil özel sektöründe yatırım yapmasın ve coğrafyamızı pazarlamasını istiyoruz. Isparta’nın pazarlanmaya ihtiyacı var.

DOLULUK ORANI YÜZDE 80’İN ALTINA DÜŞMÜYOR

Doluluk oranımız hafta sonları yüzde 80’i altına düşmüyor. Yarıyıl tatilinde ise Isparta’da sadece Davraz değil diğer otellerimiz de full dolacaktır.

 

 

 

Bu haber 1405 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...