ISMEK Düzenlediği kurslarla eğitime katkı sağlıyor

5 Şubat 2018 16:00

Isparta Belediyesi bünyesindeki Isparta Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları Merkezi (ISMEK) tarafından 2017 yılında merkezde 2 bin 217, Mahallelerde 273 ve Oğuzata Derneğinde 538 olmak üzere toplam 3 bin 028 kursiyere eğitim verdi.

Isparta Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (ISMEK) merkez ve mahallelerde sürdürdüğü eğitim faaliyetleri her geçen gün güçlenerek büyümeye devam ediyor.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, bu alanda önemli bir başarıya daha ulaştıklarını söyledi. Müdür Kayacan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ISMEK olarak merkezin bulunduğu yer başta olmak üzere Isparta merkezde hemen hemen tüm mahallelerinde eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu haliyle merkezimiz 3 binden fazla mezunu ile Isparta’nın en büyük, en önemli ailelerinden biri haline geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

“EN BÜYÜK AMACIMIZ; ISPARTA’NIN

İSTİHDAMINA KATKIDA BULUNMAK”

En büyük hedeflerinin Isparta’nın sanatına, kültürüne ve istihdamına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Müdür Kayacan, 2017 yılında yani geçen yıl içerisinde Merkezimizden istifade eden kursiyer sayısı toplamda 3 bin 028’dir. Her yıl artan bu rakamlara geçen yıl ilk kez ulaşılmış ve bu alanda önemli bir başarı olduğunu söyledi.

“2017’DE TOPAM 3 BİN

028 KİŞİYE KURS VERDİK”

Bilişim teknolojilerinden yabancı dillere, el sanatlarından boyacılık kurslarına; ebru, çini, hat, tezhip, gümüş takı işlemeciliği gibi gelenekli sanatlara kadar 32 farklı branşta eğitim verdiklerini vurgulayan Kayacan; “Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl içerisinde merkezde 32 kurs, Mahallelerde 273 kurs düzenledik. Merkezdeki kurslarımızda 2 bin 217 kursiyer, Oğuzata Derneğimizde ise 538 kursiyerimiz eğitim görmüştür.

“EMEĞİ GEÇENLERE

TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ayrıca, ISMEK bünyesinde açtığımız kurslar diğer faaliyetler ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Kurslarımızın sayısı bu yılda büyümeye devam edecektir. Ben, kurslara katılan ve kurslarda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...