“Isparta’ya oyun oynanıyor”

22 Ocak 2013 19:28

Devlet Su İşleri’nden emekli Harita Teknisyeni Güngör Demirkan, daha önce bir gazetede de çıkan ve Isparta-Antalya arasına yapılması planlanan demiryolu güzergâhının avan projesini kendisinin de gördüğünü ve hayretler içinde kaldığını belirtti. Demirkan, hazırlanan taslakta Isparta-Antalya arasında 26 tane tünel gösterildiğini ayrıca yine Isparta-Antalya arasında yapılması planlanan duble yolda ise kot farkının afaki olduğunu iddia etti.

Isparta-Antalya arasına yapımı planlanan ve şu anda sadece basit çalışmalarla projelendirilen demiryolu hattı ile duble yol çalışmalarında sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Daha önce bir gazetede de açıklanan avan projenin Isparta’ya yapılan bir sabotaj olduğunu ileri süren DSİ’den emekli Harita Teknisyeni Güngör Demirkan, bahsedilen yerleri avucunun içi gibi bildiğini belirtti. Yıllarca bu bölgelerde ölçümlerde bulunduğunu ifade eden Demirkan, SDÜ tarafından bilim adamlarınca hazırlanan avan projeyi görünce hayretler içinde kaldığını açıkladı.

ABDÜLHAMİT ZAMANINDA PLANLANMIŞ

Isparta-Antalya arasına yapılması planlanan demiryolu hattının 26 tünelin ardından Antalya’nın merkezinden limana kadar uzatıldığını ve bunun imkânsız olduğunu iddia eden Demirkan, şunları söyledi: “Abdülhamit zamanında bu bölgede daha önce demiryolu planı yapılmış. Askeri bakımdan ormanlık alan içinde bulunmasından ötürü saldırılara uğranılmasın diye bir plan proje yapılmış. Öte yandan 1980 yılında Hacılar Köyünü geçtikten sonra Karaçal köyü var. Burada demir yolu planlanmış. Biz o zaman harita almaya gittik. Baraj sahasının içinde büyük büyük taşlar var. Demiryolunun barajın içinden geçeceğini öğrendim. Isparta’ya geldim. Hemen bir gazeteye haber verdim ve  ‘barajın içinden demiryolu geçiriyorlar’ dedim. Sonra bir şekilde o proje öyle kaldı ve yapılmadı. Geçenlerde de Dereboğazı yolu için SDÜ’de bir taslak hazırlanmış.

BUNU NASIL YAPARLAR!

Isparta-Antalya arasına yapılması planlanan demiryolu güzergâhının avan projesini ben de gördüm.  Projede Isparta-Antalya arası134 kmolarak gösterilmiş, yüzde 1.2 meyil verilmiş bu doğru. 26 tane tünel gösterilmiş bunların boylarıyla56 kmyapıyor. Yapılan bu proje Isparta’ya bir sabotajdır. Bu bence sırf Isparta faydalanmasın diye hazırlanmış bir çalışmadır. Bunu öğrendikten sonra AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş’dan randevu aldık ve yanına gittik. Durumu anlattık. Bize ‘nerden biliyorsunuz siz?’ dedi. Kendisine sordum ‘siz Antalya’ya gidiyor musunuz?’ diye ‘evet’ dedi. ‘Hiç 26 tane tünel gördünüz mü?’ diye sordum ‘görmedim’ dedi. 3 tane tünel var. Sırf proje uygulanmasın diye deyim yerindeyse suikast gibi bir şey bu. Bunu hazırlayanlar iyi niyetli insanlar değil. 26 tünelin bu yolda olmasına imkân yok. İşin ilginç tarafı bunları yapanlar da bilim adamı!

DEMİRYOLU HATTI ANTALYA’NIN İÇİNDEN GEÇİRİLMİŞ

Ben bu bölgeyi iyi biliyorum, sadece bir tünele ihtiyaç olduğunu düşünüyorum oranın da ekiplerce koordinatları alınıp ölçümü yapılır kaç metre olacağı çıkarılır. Sonra projede Antalya’nın içine girilmiş direk limana götürülmüş. Antalya’nın içine girildiği zaman zaten o projenin bitmesi mümkün değil. Götüremezsin ki.

AKP İL BAŞKANI SANIRIM BİZİ DİKKATE BİLE ALMADI

Öte yandan duble yol konusu açıldı. Başkan bize duble yolun Eğirdir’den gireceğini Köprübaşından Kırıntı’nın önünden Boğazova’dan Haymana’dan Aşağı Gökdere’ye ineceğini belirtti. Şimdi bu yolda çalışmalar yapılıyor. Zamanında o yolu Haymana’da ikinci Kovada Gölü’nün önüne kadar 14 bin200 m. ben ölçtüm. Hatta o dönemde dozerler uçuruma yuvarlandı öyle tehlikeli bir yer. Sonra ‘10 km’de440 m. kot farkı var orada’ dedim. ‘Arabalar nasıl inip çıkacak oradan?’ dedim. Yazın sıcaktan o asfalt eriyor. Biz bir zamanlar oraya motosikletlerle gittiydik. Orada su içmek için çeşmede durduğumuzda motoru stop ettik ama motor hararetten ters çalışmaya başladı. Öyle bir yol orası. O arabalar nasıl inip çıkacak oradan? ‘Bana gerçekten öyle mi?’ dedi. Öyle dedim. Bu bölgeyi avucumun içi gibi biliyorum. Yıllarca oralarda çalıştım ben. Böyle bir projenin varlığından bahsetti. Ama dediklerimizle ilgilendi mi ilgilenmedi mi bilmiyorum. Sanırım dikkate bile almadı. Velhasıl kelam Isparta’yı iki taraftan kuşatıyorlar. Isparta’ya araba sokmayacaklar. Hem duble yol projesinde hem de demiryolu projesinde Isparta’ya oyun oynanıyor! Gelincik’ten, Gölcük’ten Ağlasun’u üzerinden nereye götüreceklerse. Bu konuyla ilgilenen Isparta’ya sahip çıkan var ise arabaya binelim gidelim o bölgeye ben hepsini tarif edeyim.

ISPARTA YİNE KAYBEDECEK

Teknoloji artık o kadar ilerledik ki. Bir yeri delip kesmeye gerek yok. Şimdi çelik ayaklarla otoyolu havadan geçirebiliyorsunuz. Bu imkânlar da var. Bu kadar makine dozer varken niye? Biz eskiden tüneli dinamitlerle açardık. Sonra bunun makineleri çıktı. Şimdi lazerle deliniyor toz halinde hafriyatı çıkarılıyor. Vaziyet onu gösteriyor ki Isparta yine kaybedecek. Kazanan ise Antalya, Burdur, Afyon olacak.

ISPARTA’NIN KURTULUŞU BUNA BAĞLI

Çok basit bir proje hazırlanmış. Bildiğim kadarıyla da bu projeler Başbakan Erdoğan’a sunulacaktı. Düşünün artık. Ne olacak bilmiyorum tabi. Alında her türlü her açıdan maliyet, askeri açıdan bunların tüm araştırmaları yapılıp nereden geçirilmesi mantıklıysa oradan geçirilmesi lazım. Bu şekilde bu şartlarda olmaz. Isparta’nın tüm sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yöneticiler, başkanlar bir araya gelip buna karar vermeleri, sahip çıkmaları lazım. Isparta’nın kurtuluşu buna bağlı.” 

Bu haber 943 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...