“2019 seçimlerinde hedefimiz tüm belediyeleri almaktır”

6 Şubat 2018 16:11

AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısı cumartesi günü parti binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantının basına açık olan ilk bölümünde konuşan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 2019 yerel seçimlerinde hedefi merkez ilçe dahil tüm ilçe ve belde belediyelerini almak olarak gösterdi.

AK Parti teşkilatlarında görev almanın gönül işi olduğuna değinen Osman Zabun, “Fedakarlık noktasında bakmak suretiyle bu işin içerisine bu emanet taşıma duygusal girilen ve kabul edilen bir görevdir. Bu görevi kabul etmek bir gönüllük ama gönüllük sonrası bu görevi kabul ettikten sonra bu vebali hak ettiği şekilde taşıyabilmek adına artık bir zorunluluk evresi devreye giriyor. Tüm teşkilat kademesinde görev alan tüm arkadaşlarımız bu anlayışla hareket etmek zorunda” dedi.

Yerel seçimlere 14 ay gibi bir süre olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü:  “2019 Mart sonunda yerel seçimler gerçekleştirilecek. Bizim seçime bakış açımızın temelinde asla rehavete kapılmak olamaz. Biz iyi durumdayız yaklaşımı yerine son ana kadar ulaşabileceğimiz kim varsa buna odaklanmalı ve bu çerçevede çalışmalıyız. AK Parti yüzde 34'lerde olan oyunu bugün yüzde 50’lerin üzerine ulaşmış durumda. İktidarda olmamıza rağmen dünyada hiçbir siyasi partiye nasip olmayacak şekilde her seçimde oyumuzu sürekli artırdığımız bir başarıya imza attık. Yüzde 50 iyi bir sonuçtur, burada duralım gibi bir yaklaşım içinde olamayız. Biz hedefleri ve idealleri olan bir partiyiz. Bu millete hizmete kendisini adamış bir partiyiz.  Bu millete, hizmete kendisini adamış, bu ülkenin refah düzeyinin yükseltilmesi, bu ülkenin mutluluğun, demokrasisinin, ekonomisinin çok daha üst noktalara taşınması adına özellikle gayret eden, tüm çalışmalarını buna odaklayan bir anlayışa sahibiz. Bir taraftan kitle bir taraftan fikir partisiyiz. Madem böyle büyük hedeflerimiz, ideallerimiz var, o halde bu milletin tamamını AK parti çatısı altında buluşturacak bir anlayışa sahip olmamız lazım.

Biz alabileceğimiz oyu aldık artık alamayız gibi bir anlayışa sahip olamayız.   Böyle olsaydı yüzde 34,6’yla başladığımızı bu yolculuğu yukarı taşıyamazdık. Ama AK Parti ile ilgili bugüne kadar tüm hemşehrilerimizin kafasında soru işareti olabilir. Hatta bir kısmı alışkanlıklarıyla tercihlerini sürdürebilir. Ama bu milletin geleceği adına bu ülkenin çocuklarının geleceğini adına bu önyargıların ortadan kaldırılması için gerekli çabayı ortaya koymak zorundayız. Kafalarda soru işaretleri varsa bunları ortadan kaldırmalıyız.

Önümüzde yerel yönetim seçimleri var. AK Parti’ye mensup olan belediye başkanlarının bulunduğu belediyelerde, ilçelerde, beldelerde yapıp ettiklerimizle ilgili eksik bıraktığımız, 2014 seçimlerinde ortaya koyduğumuz vaatlerde eksik kalan ne varsa önümüzdeki 1 yıl içinde bunları derleyip, toparlamalı ayrıca 2019 sonrası yapacağımız hizmetleri, bakış açısını, hizmet yaklaşımını da milletimizin önüne koymamız lazım. Tüm enerjimizi bu şekilde harcamak zorundayız. Aramızda nifak, ayrılık gibi nefsi farklılıkları bir tarafa bırakmak zorundayız. 16 Nisan'da milletin verdiği kararla değişen siyaset anlayışını hepimizin iyi okuması lazım. Belirli sayıda milletvekili alarak iktidar oluyordunuz. Yüzde 49’la mecliste büyük sandalyeyi alıyordunuz ve hükümet kuruyordunuz. Bundan sonra artık yüzde 50 üzerinde bizim mutlaka sonuç almamız gerekiyor. Seçim günü Türkiye haritasına bakıldığında genel tabloyu görüyorduk.

Yeni anlayışıyla özellikle Cumhurbaşkanlığı modelinde o tablo ya AK Parti rengi ya da başka renge bürünmüş olacak. Milletimiz bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmadı. Sayın Genel Başkanımız üzerinden yapılan tüm saldırıların karşısında bariyer oluşturarak hepsinin önüne geçtiler. Bunla ilgili tereddüdümüz yok. Milletle olan gönül bağımızı güçlendirdiğimiz takdirde herhangi bir endişemiz söz konusu değil. Ama bugünden itibaren seçimin son saniyesine kadar ikna ettiğimiz tercihini AK Parti lehine kullanmasını sağladığımız son bir seçmen de bu işin kaderini değiştirecek gibi bir anlayışla hareket etmek zorundayız. Yüzde 50'yi 60 , 60'ı 70 yapmak için mücadele edeceğiz. Asla zafer sarhoşluğuna düşmeyeceğiz. Meseleye bu boyutuyla bakacak siyaset anlayışına sahip değiliz. Artı bir oy bizim sırtımızdaki yükün ağırlığını her defasında daha fazla artırmaktadır. Bu noktadan yaklaşıyoruz. Kim ne derse desin 2019 seçimlerinde hedefimiz tüm belediyeleri almaktır. Bunlarla ilgili hazırlıkların oluşturulması hem de sorunlara çözüm önerisini, vizyoner bakış açısını projeleri ortaya koymak suretiyle büyük dayanışma ruhuyla milletimizin önüne çıkacak ve Allah'ın izniyle Isparta'da tüm belediyeleri silme götüreceğimize inanıyorum.”

 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...