“OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”

7 Şubat 2018 18:21

Askıda Ailesinin organizasyonu ile 10 Ağustos 2016’da Şırnak’ta şehit düşen Ahmet Hilmi Yiğit’in ailesi için özel bir etkinlik düzenlendi. Aileye, şehidin portresi hediye edildi.

Isparta’nın yardımsever kadınlarının biraraya getirip oluşturduğu Askıda Ailesi, çok özel bir etkinliğe imza attı. Askıda Ailesi 1.5 yıl önce şehit düşen Ahmet Hilmi Yiğit’in ailesini özel bir etkinlikte buluşturdu. Gurur ve hüzün birarada yaşandı. Askıda Ailesi üyeleri tarafından özel hazırlanan şehit Ahmet Hilmi Yiğit’e ait portre Şehit Annesi Gülfidan Yiğit’e armağan edildi.

Şehit Annesi Gülfidan Yiğit, gurur ve hüznü birarada yaşadıklarını söyledi. Onurlu ve gururlu olduğunu belirten Yiğit, şöyle konuştu:

 OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Bugün katıldığımız Askıda Ailesinin programında şehidimiz için yapılan tabloyu hediye ettiler. Ailecek çok onurlandık, gururlandık, duygu dolu anlar yaşadık. Aslanım sayesinde biz yine çok mutlu olduk.

 ‘ARKADAŞLARIMI KURTARIN’ DEMİŞ

Gelendostluyuz. Mehmet Tönge Mahallesi’nde oturuyoruz. Oğlum Ahmet Hilmi Yiğit. O benim canım, ciğerimdi. Çok iyi insandı o. Vatanı için çarpıştı, kendisini feda etti. Arkadaşlarına yardım etti. Olay sırasında ‘ben iyiyim, arkadaşlarımı kurtarın’ demiş. Çocuğum çok iyi insandı. Çok sevecendi.

 ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR

Ahmet Hilmi Yiğit 10 Ağustos sabah 6 sıralarında Şırnak Uludere’de şehit düştü. Acımız çok büyük. Ateş düştüğü yeri yakıyor. En son Kurban Bayramı’nda, 15 Temmuz darbe girişimi günü benim yanımdaydı. 15 gün izin alacaktı, 5 gün verdiler. 5 gün kalabildi. Komutanı ‘gelme buralar çok kötü’ demiş. O da ‘geleceğim komutanım alnımıza ne yazıldığı ise o olur’ demiş. Daha 24 yaşındaydı. Bekardı. Çok gururluyum. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ Yüreğim çarpıyor ama gururlanıyorum. Yanına gidiyorum, okuyorum.”

 ŞEHİDİN ADINI VERECEKLER

Şehidin ablası Esma Çoban da çok karışık duygulara sahip olduğunu belirterek “3 kardeştik, O en küçüğümüzdü. Duygular çok karışık. Hem gurur var, hem acı var. Nasıl anlatılır bilmiyoruz. Allah’tan bir teselli bekliyorduk. Dua etmiştik. Allah bebek gönderdi. İnşallah erkek bebeğimiz olacak. İnşallah şehidimiz Ahmet Hilmi’nin ismini koyacağız. İyiki ahiret var. Orada görüşeceğiz. Orada görüşeceğiz” diye konuştu.

 

 

Bu haber 800 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...