“Isparta’nın bundan sonraki yüz senesine damga vuracak bir proje”

7 Şubat 2018 18:31

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve MHP’li belediye meclisi üyeleri, her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönüm arazi üzerine projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal inşaatındaki çalışmaları yerinde inceledi. Meclis üyelerine inşaat ile ilgili olarak brifing verildi. Başkan Günaydın, “Burada Türk mimarisinin çağdaşlığı olacak. Türkiye’nin, Türk milletinin bağımsızlığını, özgürlüğünü ve çalışkanlığını temsil etsin istedik.  Yakında İstanbul yolundan geçen herkes bunu görmeye başlayacak” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve MHP’li belediye meclisi üyeleri Çünür’de yapımı devam eden Yeni Otogar ve Yaşam Alanında incelemelerde bulundu. İnşaatta gelinen son nokta ele alındı.  Meclis üyelerinin bu projenin Isparta ve Türkiye boyutunda mega bir proje olduğunu söylediklerini belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu projeyi şahsım ve ekibimizle birlikte iyi bir takip içerisindeyiz. Çok hızlı gidiliyor ancak bize göre bir, iki ekibin daha takviye edilerek yılbaşına doğru burasının bitmesini istiyoruz. Burası yanlış işleri olmayan bir çalışma, helal çalışılan, helal harcanan, dürüst çalışılan, dürüst yapılan, Atatürk’ün belirttiği fen ile çalışıyoruz burada. İşlerimiz teknik gidiyor. Bu noktaya gelen çalışmaları meclis üyelerimizle inceliyoruz. Bu kararları ben meclis üyelerimizle aldım. İcabında bir kanat redde verebiliyor, bizim kanadımızda ret değil evet veriyor. Verdikleri bu eveti ve gösterdikleri cesareti burada görmeye hakları var.

İlk defa Türkiye ve dünyada bu ekolle çalışılan bir proje yok. Burada Türk mimarisinin çağdaşlığı olacak. Yakın tarihte çelikleri konmaya başlanacak.  Büyük çadırları kurulacak.  Türkiye’nin, Türk milletinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve çalışkanlığını temsil etsin istedik.  Bu yapı bize has bir yapı. Türk milletinin çağdaşlığı ve özgünlüğü burası. Türk milletinin özgürlüğü, yüceliği, devletimizin güçlülüğünü temsil edecek kadar bir mimari tarzı düşünüldü. Yakında İstanbul yolundan geçen herkes bunu görmeye başlayacak. Hızlı bitmesini istiyoruz, gece, gündüz takip ediyoruz. Şimdiden bu güzel eserimiz Isparta’mıza ve Türk Milletine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yeni otogar alanında yapılan çalışmaları inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan belediye meclisi üyeleri de düşüncelerini aktardı.

Türkiye genelinde, büyük şehirlerdeki otogarlara göre oldukça büyük bir yapı olduğunu söyleyen Belediye Meclisi Üyesi Süleyman Gülboy, “Alan olarak, inşaat olarak çok büyük. İnşaat inşallah kısa bir zamanda da bitecek. Böyle bir projeye kavuştuğu için Isparta halkına ne mutlu” şeklinde konuştu.

İnşaatta büyük bir yol alındığını aktaran Meclis Üyesi Musa Kaya da, “Sayın başkanımızın vaat ettiği günden daha önce biteceğine eminiz. Bu büyük eseri bitirip Isparta’mızın hizmetine sunacağız” görüşlerinde bulundu.

Isparta için mükemmel bir projenin çizildiğini aktaran Meclis Üyesi Orhan Eren de, “Bu iddialı proje karşısında çalışanlarda bunu ‘biz en kısa zamanda bitireceğiz’ diyor. Burasının tarihe geçecek bir proje olduğuna inanıyorum. Bittiğinde Isparta büyük bir otogara kavuşmuş olacak. O zaman herkes Yusuf Ziya Günaydın başkanımızın projesinin mükemmel olduğunu görecek. Hayırlara vesile olsun” ifadelerinde bulundu.

Isparta’nın çehresini değiştirecek, geleceğe damga vuracak olan otogar projesini incelediklerini kaydeden Meclis Üyesi Oğuzhan Göker de, “Geleneksel Türk mimarisini, modern mimari ile birleştiren, Isparta’mıza ilk gelen misafirlerimizi modern bir mimari ile karşılayacak olduğumuz bu otogar projesi bizim için çok önemli. Çok kısa bir süre içerisinde bu inşaatı bitireceğiz. Hem misafir edeceğimiz yolcularımızı güzel bir şekilde karşılayıp, Isparta’nın gül bahçesinde ağırlamış olacağız, hem de alışveriş merkezleri, restoranı ile beraber şehrimize bir katma değer katacak olan bir proje. Isparta’nın bundan sonraki yüz senesine damga vuracak olan bir proje. Bu projede en büyük pay Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ındır. Bizlerde meclis üyeleri olarak bu noktada gücümüz yettiğince sayın başkanımıza destek verdik. Bittiğinde bu gururu belediye başkanımız ile birlikte bizlerde yaşayacağız. Böyle bir ilke imza atan ekibin içerisinde bulunduğum için de ayrıca gurur duyuyorum. Cenab-ı Allah kısa sürede bitirmeyi nasip eder ve bundan da Ispartalı hemşehrilerimizin faydalanmasına imkân sağlar” şeklinde konuştu. 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...