Direkli Orta Okulu’nda 3D Teknolojisi

8 Şubat 2018 16:21

                Merkez köy okullarından Direkli Ortaokulu öğrencileri 3D teknolojisiyle tanıştı.

Direkli Ortaokulu Müdürü  Hulusi Osman Çimen, gelişen ve değişen dünyada teknolojiye ayak uydurmaya çalıştıklarını söyledi. Çimen, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

“Günümüz teknolojisini yakalamak, onun gerisinde kalmamak amacıyla Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle okulumuzda 3d yazıcı teknolojisini kullanmaya başladık.

3d yazıcı, bilgisayar ortamında çizilen 3 boyutlu bir nesneyi yazıcıdan çıkarmaya yarayan bir araçtır. Bunu bir köy okulunda yapmaktaki amacımız öğrencilerimizi Dünya üzerinde yeni sayılabilecek ve giderek yaygınlaşan bu teknolojiyle erken tanıştırıp, bilim çağında bir köy okulunda bilimi yakalamaktır. Böylelikle talebelerimiz hayal ettiği parçayı, eşyayı çizerek bunu somut bir hale dönüştürebilecek hem de öğretmenlerimiz ders metaryelleri çıkartarak eğitimi zevkli hale getirecektir. Okulumuzun cazibesini artırmak, “en iyi okul en yakın okuldur tezini” güçlendirmek de amaçlarımız arasındadır. Öğretmenlerimiz de 3 boyutlu tasarım kurslarına gidip hizmetiçi eğitim alarak bu alandaki açığını kapatacak ve öğrencilerimize daha faydalı olacaklardır. Öğrencilerimizle birlikte tasarladığımız ve baskısını aldığımız ilk ürünümüz de resimdeki bardak oldu.

Yakın bir zamanda da okul olarak kendi tasarladığımız robotlarımızı yapıp arduino ile programlayarak kodlamayı öğretmek istiyoruz.”

 

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...